USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bakırköy Ata Spor Kulübü sporda 2020'nin en iyilerini belirledi

Türkiye'yi temsil eden sporcular, antrenörler, kulüpler ve yöneticilerin başarılarının taçlandırıldığı "Bakırköy Ata Spor Kulübü Sporun Enleri" ödüllerinde kazananlar açıklandı.

Bakırköy Ata Spor Kulübü sporda 2020'nin en iyilerini belirledi
21-12-2020 21:41
Google News
İstanbul

"2020 Sporun Enleri"ne layık görülen isimler Bakırköy Belediyesi'nin Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'ndeki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen ve etkinlik organizatörü Sait Babaoğlu, Bakırköy Belediyesi Başkan Vekili Mahir Çelik ile Bakırköy Ata Spor Kulübü Genel Müdürü Yusuf Garip'in katıldığı basın toplantısıyla duyuruldu.

Basın toplantısında konuşan Bakırköy Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Sait Babaoğlu, geçen yıl güzel bir ödül töreni düzenlediklerini hatırlatarak, "Bu sene de ondan daha güzelini düzenlemeyi planladık ama sizler de takdir edersiniz ki insanlık olarak çok büyük bir sınavdan geçiyoruz.

Bu yıl bunun devamını bu şekilde yapmayı planladık. Bu süreçte jüri üyelerimiz büyük bir hassasiyet gösterdiler.

Umarım temelde de amaçlamış olduğumuz gibi bu ödüller Türk sporunu, şampiyon olacak gençleri motive eder; başarılı olan spor adamlarının, sporcularımızın da bu başarısına ışık tutmuş oluruz." diye konuştu.

Mahir Çelik ise Bakırköy Ata Spor Kulübü ve Bakırköy Belediyesi'nin beraber düzenlediği ödül töreni için seçici kurul üyelerine ve yöneticilere teşekkür etti.

Basın toplantısında konuşan Yusuf Garip de Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Ata Spor Kulübünün yıllardır pek çok projede birliktelik sağladığına dikkati çekerek, "Buradan çok güzel ve başarılı işler ortaya çıktıkça, bizler de çok mutlu oluyoruz." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ile Hatayspor Kulübü Onursal Başkanı Lütfü Savaş, spora ve sporcuya hizmetlerinden dolayı "Yılın Spor İnsanı" seçildi.

Yılın en iyi sosyal sorumluluk projesi, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin başkanları Ahmet Nur Çebi, Ali Koç ve Mustafa Cengiz'in SMA hastası Pamir bebek için başlattıkları yardım kampanyası oldu.

Seçici kurula gönderdiği video ile teşekkür eden Mustafa Cengiz, "Öncelikle sizin gibi insanların bu tip etkinlikleri düzenlediği için toplum adına, Galatasaray değil Türkiye olarak sizlere çok teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum.

Özellikle SMA hastalarına duyduğunuz ilgi, onların iyileşmesi için yapacağınız katkı ve buna beni layık görmeniz beni çok duygulandırdı.

Nasıl Kalp Vakfı, Böbrek Vakfı varsa, bir SMA vakfı derneği kurulmasını istirham ediyorum ve SMA hastalarına, yavrularımıza şifa getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yusuf Yazıcı yılın futbolcusu

Fransa'nın Lille takımında forma giyen Yusuf Yazıcı yılın futbolcusu seçilirken, Süper Lig'de geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Medipol Başakşehir yılın futbol takımı oldu.

Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı yılın en iyi takımı olarak belirlenirken, yılın en iyi çıkış yapan federasyonu, Suat Çelen başkanlığındaki Türkiye Cimnastik Federasyonu seçildi.

Bakırköy Ata Spor Kulübü özel ödülü, Pierre Webo'nun

Bakırköy Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada, Bakırköy Ata Spor Kulübü özel ödülünü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain ile Medipol Başakşehir arasında oynanan maçta dördüncü hakemin ırkçı söylemde bulunduğu turuncu-lacivertli ekibin yardımcı antrenörü Pierre Webo aldı.

Yılın antrenörü ödülüne ise Emre Sakçı'ya şampiyonluklar kazandıran Türker ve Bahar Oktay layık görüldü.

Ayrıca 9 yıl sonra Formula 1 yarışlarının yeniden İstanbul'a gelmesini sağlayan İntercity Yönetim Kurulu Başkanı Ali Vural Ak, spora katkıları ve başarılarından dolayı İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB) Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İstanbul Büyükşehir Belediye Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mansur Güneş, Gençlik ve Spor Gönüllüleri Derneği Başkanı Şenol Güneş, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da Türk sporuna yaptıkları katkılar nedeniyle jüri özel ödülü aldı.

Ödül alanların görüşleri

Ödüle layık görülen sporcular da video mesajla teşekkür etti.

Milli futbolcu Yusuf Yazıcı, 2020 sporun enleri ödül töreninde kendisini yılın sporcusu seçen jüri üyelerine teşekkür ederek, "Diğer ödül kazanan sporcuları da tebrik ediyorum. 2021'in daha sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yıl olmasını temenni diyorum." ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk da "Bunu hak etmek için çok çalıştık, inşallah bundan sonraki yıllarda da aynı başarılı tekrar gösteririz. Hepinize çok teşekkürler." değerlendirmesinde bulundu.

NBA'in Cleveland Cavaliers takımında forma giyen Cedi Osman, "Bakırköy Ata Spor Kulübü'ne, beni yılın basketbolcusu ödülüne layık gördükleri için teşekkür ederim." mesajını gönderdi.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak ise Ata Spor Kulübünün düzenlediği yılın enleri ödül töreninde, jüri özel ödülünü almaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirterek, "Bu ödülü, ülkemiz adına 2020 yılının en kıymetli organizasyonu olan, yüksek başarıyla organize ettiğimiz Formula 1 yarışlarından dolayı almak da ayrıca çok mutlu etti. Ata Spor Kulübüne, tüm yöneticilerine ve kıymetli jüri üyelerine şahsım ve Intercity adına çok teşekkür ederim." görüşlerine yer verdi.

Fenerbahçeli yüzücü Emre Sakçı da "Beni bu ödüle layık gören Ata Spor Kulübü'ne değerli jüri üyelerine çok teşekkür ederim" derken, antrenör Türker Oktay da şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi sporcum Emre Sakçı, yüzme branşında 3 Avrupa rekoru kırarak hem Türkiye'yi hem de bizleri gururlandırdı.

Bu bağlamda beni yılın antrenörü ödülüne layık gören Bakırköy Ata Spor Kulübüne ve tüm jüri üyelerine buradan teşekkür etmek istiyorum."

Emre Sakçı'nın bir diğer antrenörü Türkiye Yüzme Milli Takım Antrenörü ve Fenerbahçe Kulübü Antrenörü Bahar Oktay da "Ülkemize kazandırdığımız başarılar için çok gururluyum. Bakırköy Ata Spor Kulübüne ve bizleri bu ödüle layık gören jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya rekortmeni serbest dalışcı Fatma Uruk ilk kez ödül aldığını belirterek, "2020 benim için zor olduğu kadar, başarılı ve de anlamlı bir yıldı. Dolayısıyla bu ödülün bu sene gelmiş olması benim için çok büyük anlam ifade ediyor.

Aynı zamanda bir önemi daha var; Sportif hayatımın ilk ödülü olarak tarihe geçti. Bu nedenle Bakırköy Ata Spor Kulübü'nün değerli yöneticilerine ve tüm jüri üyelerine bu ödüle beni layık gördükleri için teşekkür ediyorum ve söz veriyorum; Türkiye'ye döndüğümde yeni ödüllerle, yeni rekorlarla tekrar görüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yılın ödülleri

Ödül alan isimler şunlar:

Yılın Spor İnsanı Ödülü: Mehmet Muharrem Kasapoğlu (Gençlik ve Spor Bakanı), Lütfü Savaş (Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı)

Yılın en iyi sosyal sorumluluk projesi ödülü: Mustafa Cengiz (Galatasaray), Ali Koç (Fenerbahçe), Ahmet Nur Çebi (Beşiktaş)

Yılın en iyi futbolcusu: Yusuf Yazıcı

Yılın en iyi futbol takımı: Medipol Başakşehir

Yılın en iyi takımı: Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı

Yılın en iyi çıkış yapan fedarasyonu: Türkiye Cimnastik Federasyonu

Yılın en iyi erkek sporcusu: Emre Sakçı

Yılın en iyi kadın sporcusu: Hatice Kübra İlgün

Yılın Osman Çullu özel ödülü: Sümeyye Boyacı

Yılın en iyi antrenörü ödülü: Türker Oktay-Bahar Oktay

Yılın en iyi basketbolcusu: Cedi Osman

2020 yılı en iyi çıkış yapan sporcusu: Oğulcan Baykan

Yılın en iyi spor kulübü: İstanbul Büyükşehir Belediyespor

Yılın fair-play ödülü: Mehmet Küçükdurmuş (Alanya Kestelspor-Yatağanspor maçında gol pozisyonuna giren aynı zamanda gol krallığı yarışında lider olan Kestelsporlu Mehmet Küçükdurmuş, rakibi Yatağansporlu futbolcunun sakatlanması üzerine, topu taca atarak oyunu durdurması nedeniyle bu ödüle layık görüldü.)

Bakırköy Ata Spor Kulübü özel ödülü: Pierre Webo

2020 yılı jüri özel ödülleri

Fatma Uruk (Serbest dalış), Naz Arıcı (milli patenci), Burhanettin Hacıcaferoğlu, Şenol Güneş, Adem Murat Yücel, Ali Vural Ak, Alp Kargı, Rıdvan Fadıloğlu.

Yılın spora hizmet ödülü: Mansur Güneş

Yılın spor yöneticisi: Renay Onur

2020 yılı Türk sporuna katkı ödülü: Mehmet İlker Aycı (Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı)

Yaşam boyu ödülü: Halil Kılıçoğlu (Triatlon Federasyonu Onursal Başkanı)

Türk futboluna katkı ödülü: Altınordu Kulübü

Basın ödülleri

En iyi spor spikeri: Emre Tilev (Tivibu)

En iyi spor web sayfası: Fatih Şamlıoğlu (Sporx genel yayın yönetmeni)

En iyi spor gazetesi: Zeki Uzundurukan (Fotomaç)

En iyi spor sayfa tasarımı: Aslıhan Çil-Zafer Büyükavcı (Fanatik)

En iyi spor haberi: Yasin Yıldırım (Sözcü)

En iyi spor radyosu: Barış Ertül (Radyospor genel yayın yönetmeni)

En iyi spor yazarı: Kemal Belgin (Türkiye)

En iyi spor kanalı: TRT Spor (Mehmet Buğra Şahin)

En iyi spor programı: 90'a (Cüneyt Şen)

En iyi spor röportajı: NTV (Kırılma noktası-Emek Ege)

Spora yer veren haber kanalı ödülü: Nazlı Çelik (Star TV)

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ