USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Bakandan hava durumu sorusuna ilginç yanıt

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 8 Haziran’daki hava durumu ile ilgili tahminde bulunarak, “Kararlı, istikrarlı bir hava olacak inşallah. Güneşli bir hava olacak, bütün Türkiye ışıl ışıl parlayacak inşallah” dedi. Bakan Eroğlu, 7 Haziran

Bakandan hava durumu sorusuna ilginç yanıt
02-06-2015 22:24
Google News

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 8 Haziran’daki hava durumu ile ilgili tahminde bulunarak, “Kararlı, istikrarlı bir hava olacak inşallah. Güneşli bir hava olacak, bütün Türkiye ışıl ışıl parlayacak inşallah” dedi.
Bakan Eroğlu, 7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’a geldi. Kentte yayın yapan yerel ve bölgesel radyoların ortak yayınına katılan Bakan Eroğlu, seçim çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Radyo programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu bir gazetecinin, ‘8 Haziran’da hava durumu nasıl olacak’ sorusuna ilginç bir yanıt vererek, “Siyasi hava iyi. Yani millet istikrardan yana tavır koyuyor. Kararlı, istikrarlı bir hava olacak inşallah. Hava durumu çok açık, parlak. Güneşli bir hava olacak. Bütün Türkiye ışıl ışıl parlayacak inşallah” dedi.
Bir başka gazetecinin orman yangınları ile ilgili sorusuna da yanıt veren Bakan Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğünün yangın sezonun açılması ile eğitim ve tatbikat çalışmalarına hız verdiğini ifade ederek, “Her sene orman yangınları ile ilgili bir hazırlık yapıyoruz, tatbikatını yapıyoruz. Hatta geçenlerde tabii Ege Bölgesi, Marmara ve Akdeniz Bölgesi yangınlara karşı en hassas bölge. Dolayısı ile İzmir’de de tatbikat yaptık. Bütün şuandan bizi elemanlarımızı eğittik. İşçilerimiz, mühendislerimiz yangınla mücadele ekiplerimiz hazır. Helikopter yangın uçakları hazır. Yaklaşık 45-50 tane yangınla mücadele helikopterimizi ve uçaklarımız var. Karar ekiplerimiz hazır. Şuanda biz yangınla mücadele de teknolojiyi en ileri seviyede kullanan bir ülkeyiz. Bunu da özellikle vurgulamam da fayda var. En ileri seviyede ve oran olarak en az yangında bizde oluyor. Neden? Çünkü çok hızlı müdahale ediyoruz. Eski Türkiye’de 45 dakikada bir orman yangınına müdahale edilirken, biz bunu 16 dakikaya indirdik. Hedefimiz bunu daha da aşağı indirmek. Çok iyi bir eğitim, çok ileri bir teknoloji var. Hatta bu orman yangınları ile mücadele teknolojisi 2 defa E-Türkiye ödülüne hak kazandı. Tabii bunda vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Özellikle vatandaşlar yangınların yüzde 85-90’ını ihmalden kaynaklanıyor. Vatandaşlar yolda kül tabağında sigarasını, izmaritini söndüreceği yerde otomobilin penceresinden dışarı atıyor. Neticede buda kuru otların bir anda yanmasına sebep oluyor. Bu şekilde yangın çıkıyor. Yani vatandaşlarımızın da hassas olmasını özellikle rica ediyorum” diye konuştu.

“İNŞALLAH 5 MİLYAR DOLARLIK BİR İHRACATI HEDEFLİYORUZ”
Gazetecilerin soruları üzerine Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu şunları söyledi:
“EGEGEP Türkiye’nin en büyük gelişim projesi. Kalkınma projesidir. Özellikle GAP, Konya Ovası gibi büyük bir proje. Ama burada bir farklılık var GAP çok önceden başlamıştı, ancak bizimle bitecek. Ama EGEGEP’te biz tarih ve saat koyduk. 2019 yılında EGEGEP bitecek şekilde planladık. 2 bin 547 eser 25 milyar TL’lik bir yatırımla EGEGEP’le Ege Bölgesi şahlanacak. Burada bütün ne kadar barajlar, göletler, sulama tesisleri varsa bunları yapacağız. Ege’yi özellikle bilhassa organik tarım ve gıda üretim ve ihracat üssü haline getireceğiz çünkü gıda sektörü yakın bir gelecekte dünyanın en önemli sektörlerinden birisi olacak. Dolayısı ile buraya bir ihracat merkezi yapacağız. Bunun dışında özellikle tıbbi ve aromatik bitkiler dünyada 107 milyar dolarlık bir potansiyel var. Biz Ege Bölgesinde Afyonkarahisar’da, İzmir’deki, potansiyel kıta Avrupası’ndan daha fazla. Şifalı bitki olarak, dolayısı ile bunu değerlendirmek için bir çalışma yaptık. Biliyorsunuz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezini kurduk, bütün üniversitelerimizde AR-GE çalışmaları yapılıyor. İnşallah 5 milyar dolarlık bir ihracatı hedefliyoruz. Yani biz sağlık, kongre, termal turizmi, ayrıca spor turizmini ve tabiat turizmini geliştirmek sureti ile istihdamı arttıracağız. Ege Bölgesini yatırımlarda şahlandıracağız. Tabii bunların içinde Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, aydın, Denizli, Manisa, İzmir var. İnşallah bu bölgede muazzam bir kalkınma olacak. Sadece bakın bir örnek vereyim yaptığımız baraj ve sulamalarla birlikte çiftçimizin 4 milyar TL’lik, eski para ile 4 katrilyonluk ilave bir zirai geliri olacak. Şahsen bunu bizzat takip edeceğim Allah nasip ederse ölmez sağ olursak, bugün bütün basın mensuplarına dağıttık, biz böyle ezbere bir şey konuşmayız. Böyle lüzumsuz bir takım laflar söylemeyiz, elimizde belgelerle delillerle ve yapacaklarımızı teker teker, ne zaman, kim, nerede bunlarında projeleri hazır. Bunların tamamını gerçekleştireceğiz. Ege Bölgesini dünyanın en kalkınmış bölgesi haline getireceğiz. Bununla ilgili bir tatbikat ve hazırlıkta yapıyoruz”.
Bakan Eroğlu açıklamalarının ardından programına ilçe ziyaretleri ile devam etti.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ