USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Işık: Erbakan Hocamızın hayalleri bugün gerçek oluyor

Vefatının 4’üncü yılında Esenler Belediyesi’nin düzenlediği programda, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma etkinliğinde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Savunma sanayiinde Erbakan Hocamızın hayalleri bugün gerçek oluyor” dedi. Esenle

Bakan Işık: Erbakan Hocamızın hayalleri bugün gerçek oluyor
02-03-2015 01:43
Google News
Vefatının 4’üncü yılında Esenler Belediyesi’nin düzenlediği programda, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma etkinliğinde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Savunma sanayiinde Erbakan Hocamızın hayalleri bugün gerçek oluyor” dedi.
Esenler Belediyesi, vefatının 4’üncü yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma programı düzenledi. Programa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu katıldı. Dr. Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın çalışmalarının yer aldığı resim sergisinin açılışı Bakan Fikri Işık tarafından yapıldı.
“28 ŞUBAT ERBAKAN HOCA’NIN SAVUNDUĞU FİKİRLER HAYATA GEÇMESİN DİYE YAPILDI”
28 Şubat’ın neden yapıldığını anlatan Bakan Işık, “Erbakan Hocamızın savunduğu fikirlerin hayata geçmesini engellemek için. Ne yaptılar 28 Şubat’ta? İlk yaptıkları iş imam hatiplerin önünü kapatmak oldu. Orta kısımları kapattılar, üniversiteye girişte de korkunç bir duvar ördüler. Peki bugün ne durumdayız? Onların kapattıkları imam hatiplerin orta kısımları açıldı. Bugün o yüksek duvarlar çektikleri imam hatiplerin üniversitelere girişindeki o duvarlar yıkıldı. Allah’a şükürler olsun bugün o imam hatipler tekrar cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Hem de şunu büyük bir gururla söyleyebilirim ki imam hatiplerin 28 Şubat’tan önceki en zirve noktasının en az 2 katı noktasına yükseldi. Öğrenci sayısı olarak da okullar olarak da zirvedeyiz” dedi. Geçmiş dönemlerde yaşanan bazı olayların günümüzde de yaşandığını dile getiren Işık, “O zamanlar otomobil yapacağız dendiği zaman mühendis odaları toplanıyor ve diyor ki; ’Türkler otomobil yapamaz.’ Başta Erbakan Hocamız olmak üzere bir kısım Türkiye’ye güvenen insanlar diyor ki; ’hayır Türkiye otomobil yapar’ diyorlar. Ve Cemal Gürsel devlet başkanı olarak yaparız diyor. Türkiye kısa bir sürede devrim otomobilini yapıyor. Ama sonra maalesef Türkiye’nin güçlenmesini, kalkınmasını istemeyen dış odaklarla ve onların içerideki uzantılarının işbirliği ile ve meydanında kuvvetli desteği ile maalesef devrim otomobili seri üretime geçmeden tarihin tozlu raflarına kaldırılıyor” diyerek devrim otomobilini anlattı.
“TÜRKİYE’Yİ EN GÜÇLÜ 10 ÜLKEDEN BİRİ HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
“Necmettin Erbakan Hoca’nın hayallerini yerine getiriyoruz” diyen Işık, “Hocamızın kendine has üslubuyla tank yapacağız, top yapacağız, kendi gemilerimizi, uçaklarımızı kendimiz yapacağız cümleleri hiç aklımızdan çıkmaz. Değerli arkadaşlarım bugün artık Türkiye piyade tüfeğini kendisi yapıyor, gemilerini, insansız hava araçlarını, uydularını kendisi yapıyor. İnşallah 2023 yılında kendi savaş uçağını da kendisi yapacak. İnşallah hocamızın hayalleri bu noktada tam olarak gerçekleşmiş olacak. Kendi savunma sanayimizde kendi yazılımlarımızı kendimiz üretiyor. Ve araçlardaki yazılımları sadece kendi askerimiz biliyor. Bu Türkiye’nin 12 yılda ortaya koyduğu çok önemli bir başarı hikayesidir. Bunlar 2002 yılında hayal dahi edilemeyen işlerdi. Allah’a şükürler olsun bütün bunları yaptık. Bundan sonra da daha iyisini yaparak dünyada Türkiye’yi en güçlü 10 ülke hedefine ulaştırmak için gece gündüz çalışmalara devam edeceğiz. Bütün bunları yaparken her zaman hocamızın tavsiyesi onun fikirleri ve vizyonu bize ışık tutacak” diye konuştu.
GÖKSU: “GENÇLERİMİZ TOPLUM İÇİNDEKİ GERÇEK KAHRAMANLARI UNUTMASIN DİYE BU PROGRAMI DÜZENLİYORUZ”
Gelecek nesillerin toplum önündeki kahramanları unutmaması gerektiğini ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, “Biz Esenler Belediyesi olarak her sene Erbakan Hocayı anma programı düzenliyoruz. Bunu toplum kendisinin önünde kahramanları unutmasın, toplum kendisinin önündeki gerçek kahramanları bilsin ve unutmasın diye düzenliyoruz. Bizim çocuklarımız unutmasın özellikle imam hatip liseli arkadaşlarımız unutmasın diye düzenliyoruz. Dün kapılarından kovulan üniversitelere giren başörtülü kızlarımız gerçek kahramanlarını unutmasın diye düzenliyoruz. Aslında Erbakan hocanın varlığı bu ülkede sömürgeye isyanın, hem de bir ülkenin dimdik ayakta duruşunun göstergesidir. İşte biz bunu bütün neslimizle paylaşmak istiyoruz” dedi. Programın ardından, Esenler Belediye Başkanı Göksu, Bakan Işık’a kitap hediye etti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ