USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bakan Ala: Sultanahmet saldırısı sonrası 1 kişi gözaltına alındı

İçişleri bakanı Efkan Ala Alman mevkidaşıyla Sultanahmet patlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Ala, Sultanahmet saldırısı sonrası yapılan operasyonda 1 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Alman Bakan ise, Türkiye'ye yapılacak ziyaretlerin iptal edilmemesi gerektiği

Bakan Ala: Sultanahmet saldırısı sonrası 1 kişi gözaltına alındı
13-01-2016 20:04
Google News

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile Sultanahmet saldırısı sonrası bir araya geldi. Bakan Efkan Ala, Sultanahmet saldırısı sonrası operasyon yapıldığını ve bu operasyonda 1 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. İşte Bakan Ala'nın konuşmasından satır başları:

"Almanya İçişleri Bakanı ile görüştük, taziyeleri ilettik. Alman yaralıları ziyaret ettim. Teröre karşı etkili işbirliğimizin göstergesidir bu. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiştir. 1 de canlı bomba ölmüştür. Hastanede şuan 11 yaralı var, ilk etapta yaralı sayısı 17 idi 1'i hastanede vefat etti, diğerleri de taburcu oldu. 11 kişiden 9'u Alman, 1'i Perulu,1'i Norveçli.

Küresel terör nedeniyle ülkeler işbirliği yapmalıdır. Türkiye bu konuda çok ciddi bir çalışma içerisindedir. Bir yandan Suriye'de ortaya çıkan terör örgütleriyle mücadele ederken, diğer taraftan da PKK ile etkili mücadelesini yürütmektedir. Bu konuda da Almanya'nın yakın işbirliği için teşekkür ediyorum. Radikal terör örgütleri ve DAEŞ'le mücadele kapsamında 3 binden fazla kişi gözaltına alınmış, 800'u tutuklanmıştır. Çok büyük bir rakamı yabancı uyrukludur. Diğer ülkelerde çok ciddi tedbirleri almalı ve işbirliği içerisinde olmalıdır.

Yapılan operasyonlar sonucu dün akşam bir kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Her türlü bilgiyi Almanya ile paylaşıcaz. Bu saldırı insanlığa yapılmıştır, misafirlerimize yapılmıştır. Önümüzdeki hafta biz de Almanya'yı ziyaret edeceğiz. Türkiye'deki bütün turistler ve vatandaşlarımız aldığımız tedbirlerler rahatlıkla kendi günlük hayatlarını davem ettirebilirler. Gerekli bütün önlemleri almaktayız. Bu tür terör saldırıları diğer ülkelerde de olmaktadır. Ama biz işbirliği içerisinden oldukça amaçlarına ulaşamayacaklardır. 78 milyon vatandaşımız gibi Türkiye'deki turistlerimiz kendilerini huzur içerisinde hissedebilirler.

Bakan Ala'nın açıklaması sonra Alman mevkidaşı da açıklama yaptı. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere şöyle konuştu:

"Saldırı sonrası dehşete kapıldım. Bu saldırı insanlığa yapılan saldırıdır. Buraya gelerek bu saldırıyı kınadığımızı belirtmek istiyorum. Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Yapılan soruşturmalarda saldırganının doğrudan doğruya Alman vatandaşlarını hedef aldığına dair bir bulgu yok. Türkiye'ye yapılan ziyaretleri iptal etmenin gerek olmadığını, Türkiye'ye gelmek isteyenlerin gelebileceğini belirtmek istiyorum. Terör karşısında geri adım atmayacağız. Gelecek hafta mevkidaşım Almanya'yı ziyaret edecek, görüş alışverişlerine devam edeceğiz. Gelecek hafta bir araya geldiğimizde yasa dışı göç ile ilgili konuşacağız. Teröristlerin amacı iki ülke arasında ilişkileri bozmak ise böyle bir şey olmamıştır Biz işbirliği konusunda birbirimize daha fazla yakınlaşmaktayız."

Konuşma sonrası basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı. Bakan Ala, cenazeler için her türlü işlemin yapılacğaını belirtti. Bakan Ala, "Almanya ile birlikte her türlü acıyı derinden paylaşıyoruz. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Dün bakanlarımızla görüştük şimdi de Başbakanımız gelecek ve yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Şahıs, diğer ülkelerin bize hedef olarak gösterdiği şüpheliler arasında yer almamaktaydı."

CANLI BOMBA ARANAN LİSTESİNDE BULUNMAMAKTA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet’teki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın geçtiğimiz hafta emniyete parmak izi verdiğini ancak arananlar listesinde bulunmadığını söyledi.

İstanbul Valiliği’nde basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Almanya İçişleri Bakanı Thomas e Maiziere, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, hayatını kaybeden Alman vatandaşlarının cenazelerinin ne zaman ailelere teslim edileceği ile ilgili olarak, “Cenazeler konusunda bugün yakınları da yaralılarımızın geliyor. Cenazelerimizle ilgili prosedür tamamlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak biz her türlü üzerimize düşen vazifeyi yapacağız ve onlar bizim cenazelerimizdir. Almanya ile birlikte o acıyı derinden paylaşıyoruz. Onlar terörist saldırılara ilişkin Türkiye’nin acısını paylaşıyor. Türkiye ile birlikte teröre karşı duruyor. Biz de acıyı aynı şekilde derinden paylaşıyoruz. Üzerimize ne düşüyorsa Türkiye yapacaktır. Biz izin verirlerse hiç bırakmadan Almanya’ya her türlü imkanı kullanıp gereğini yapacağız. Dün Başbakan Yardımcımız, Sağlık Bakanımız ve ben birlikte geldik. Şimdi Sayın Başbakanımız geliyorlar. Birlikte Sayın Almanya İçişleri Bakanımız ile birlikte hem yaralıları ziyaret edeceğiz, hem de yaralılar için hem de ne gerekiyorsa onların istekleri doğrultusunda kararlar alıp uygulayacağız” dedi.

Bakan Ala, canlı bombanın daha önce emniyete gelerek parmak izi verdiği iddialarının sorulması üzerine, “Parmak izine kaydolduğu bir hafta önce doğrudur ama hedef kitle, aranan şahıslar arasında bulunmamaktadır. Diğer ülkelerin bize gönderdiği aranan şahıslar arasında da bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ