USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Azerbaycanlı milletvekili Tahir Rzayev: Yenilgi ders olmalı! -İrade Celil bildiriyor-

Azerbaycanlı milletvekili Tahir Rzayev, Ermeni makamlarının yenilgiden ders alması ve barışması gerektiğini Aksi takdirde askeri müdahalenin kaçınılmaz olabileceğini vurguladı

Azerbaycanlı milletvekili Tahir Rzayev: Yenilgi ders olmalı! -İrade Celil bildiriyor-
25-02-2023 08:20
Google News

BAKÜ / HABER MERKEZİ

Azerbaycan Milli Meclis Tarım Politikaları Komitesi Başkanı ve milletvekili Tahir Rzayev, Ermeni makamlarının yenilgiden ders alması ve barışması gerektiğini Aksi takdirde askeri müdahalenin kaçınılmaz olabileceğini belirtti.

Azerbaycan'ın bugün bile topraklarının özgürlüğü ve sınırlarının dokunulmazlığı için mücadele ettiğini kaydeden milletvekili Tahir Rzayev, dikGAZETE.com'a açıklamasında; “ Barış sağlanmazsa, Ermeniler intikam almaya karar verir ve savaş açarlarsa hak ettikleri karşılığı alacaklardır ama barış gereklidir” dedi.

CUMHURBAŞKANI ALİYEV, BARIŞTAN YANA TAVRINI ORTAYA KOYDU…

Münih’deki toplantıya dikkat çeken Tahir Rzayev, şunları ifade etti:

"Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde gerçekleştirilen bir dizi toplantıda ve ayrıca Güney Kafkasya'da güvenlik meselelerine ilişkin genel kurulda yaptığı konuşmada bölgedeki ve dünyadaki gerçeklere ve olaylara dayanarak barış, güvenlik ve işbirliğinden yana olduğu tavrını ortaya koymuştur. 

Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan'ın barış çağrılarına bağlı olduğunu bir kez daha hatırlattı.” 

Cumhurbaşkanı Aliyev’in, “Azerbaycan yalnızca barışa değil uluslararası hukuk normlarına da saygı duyar ve bunları gözetir, Avrupa'da enerji güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunur, ülkeler arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesiyle ilgilenir ve her şeye halkının ulusal çıkarları açısından yaklaşır” şeklindeki sözlerine dikkat çeken Tahir Rzayev, daha sonra şöyle konuştu:

"Genel kurul toplantısında Cumhurbaşkanımız, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Karabağ Ermenilerinin ablukasına ilişkin iftira niteliğindeki bilgileri ve asılsız beyanlarını somut gerçeklerle açıkladı.”

Cumhurbaşkanı Aliyev’in “12 Aralık'tan bu yana sivil toplum aktivistlerimizin kontrol noktasına gelmesinden bu yana 1000'den fazla aralarında Rus barış güçlerinin kamyonları ve Kızıl Haç temsilcilerinin de bulunduğu 2500 araç geçti. Karabağ'dan 100 hasta tedavi için Kızılhaç tarafından Ermenistan'a götürüldü. Peki yol açıkken buna nasıl abluka diyebiliriz?

Çünkü bu şekilde Ermenistan'dan Karabağ topraklarına silah ve mühimmat taşınıyor, casus şebekelerinin temsilcileri geçiyor ve yabancı vatandaşlar Karabağ'a giriyor. Genel olarak Laçin koridorunu kontrol etme hakkı Azerbaycan’ındır.” şeklindeki ifadesini hatırlatan Milletvekili Tahir Rzayev’e göre ise Ermenistan, abluka altındaki Nahçıvan'a giriş ve çıkışı sağlamak için kendi topraklarında bu tür kontrol noktaları oluşturabilir.

BARIŞ SAĞLANAMAZ, ERMENİLER İNTİKAM ALMAYA KALKARSA!..

Tahir Rzayev, konu ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

“Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın gündeme getirilen bu konulara yaklaşımı olumludur ve bu güvenliğin sağlanması açısından önemlidir.

Barış görüşmelerinin uzaması ve Ermenistan'ın kabul ettiği yükümlülükleri yerine getirememesi elbette uzun süremez. 

Bu ülkenin yönetici çevreleri 30 yıl topraklarımızı harap etti. Azerbaycan'ın sabrı taştı, müzakerelerin sonuçsuz kaldığı anlaşılınca halkımız askeri yollarla topraklarını özgürleştirdi.

Sayın İlham Aliyev de genel kurulda bundan bahsetti; Çalıştığımız savaş, topraklarımızın özgürlüğü için bir savaştı. Bu nedenle haklı bir savaştı. Savaşımızın amacı toprağı işgal etmek değildi.”

“YENİLGİDEN DERS ALMALILAR…”

Zaferle sonuçlanan 44 günlük savaştan sonra Azerbaycan’ın bugün bile topraklarının özgürlüğü ve sınırlarının dokunulmazlığı için mücadele ettiğini kaydeden Tahir Rzayev, “Barış sağlanmazsa, Ermeniler intikam almaya karar verir ve savaş açarlarsa hak ettikleri karşılığı alacaklardır ama barış gereklidir. Ermeni makamları, yenilgiden ders almalı ve barışmalı. Aksi takdirde askeri müdahale kaçınılmaz olabilir" dedi.

.

İrade Celil, dikGAZETE.com

İradə Cəlil Köşe Yazıları için tıklayınız...

https://www.dikgazete.com/yazar/irad-clil-60.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ