USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Azerbaycanlı albay Ceyhun Aliyev’den Türkiye ve Türk Ordusuna övgü ve teşekkürler!

Hazar Denizi’nde düşen Azerbaycan savaş uçağı ile pilotunu arama çalışmalarında Türk Deniz Kuvvetlerine öven Azerbaycanlı Albay Aliyev, teşekkürlerle duygularını dile getirdi ve Azerbaycan ordusuna Türkiye’nin katkılarını belirttikten sonra, Erdoğan’ın Moskova ziyaretine değindi

Azerbaycanlı albay Ceyhun Aliyev’den Türkiye ve Türk Ordusuna övgü ve teşekkürler!
28-08-2019 08:29
Google News

Fuad Safarov, ÖZEL HABER

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Albayı (Rezerv Birliği) Ceyhun Aliyev, Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne bağlı MiG-29 savaş uçağının enkazı ve pilotunu bulma çalışmalarına Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 10 kişilik Sualtı Arama Kurtarma Timi'nin yardım etmesinden dolayı Türkiye'ye şükranlarını sundu.

Söz konusu MiG-29 savaş uçağı, geçtiğimiz ay eğitim uçuşu sırasında Hazar Denizi'ne düşmüştü. Yapılan arama çalışmaları sonucunda yaklaşık 1 ay sonra pilot Reşad Atakişiyev'in cansız bedeni de bulunmuştu.

“İŞTE BU KARDEŞ YARDIMI…"

Azerbaycanlı Albay Aliyev, duygularını dikGAZETE.com okurları için şöyle paylaştı: 

"Türk askeri meslektaşlarımız, kardeşlerimizin uçağımızın enkazı ve pilot Atakişiyev'in cansız bedeninin bulunmasında büyük yardım gösterdi. Bana göre büyük kahramanlık gösterdi. Çünkü kolay değil. 

Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Sualtı Arama Kurtarma Timi bölgeye aktarılmadan önce orada çalışmalar yapılıyordu. Fakat Türk kardeşlerimizin bu çalışmalara büyük destek vererek önemli katkıda bulunması hepimizi duygulandırdı.

Türk Timi, çok profesyonel şekilde hareket ederek gerekli askeri teknolojilerden yararlandı. İşte bu kardeş yardımı! 

Dolayısıyla bir Azerbaycanlı Albay ve bir Azerbaycanlı olarak kardeş Türk halkına, kahraman evlatlarına, profesyonel askerlerine şükranlarımı iletiyorum!"

AZERBAYCAN ORDUSUNUN GÜÇLÜ OLMASINDA TÜRKİYE'NİN DE MUAZZAM ROLÜ VAR!..

Albay AliyevAzerbaycan ordusunun bugün güçlü olmasında Türkiye'nin de muazzam rol oynadığına dikkat çekerek şunları ifade etti:

“Ben, 1982-86 yıllarında Sovyetler Birliği'nde Sverdlovsk Yüksek Tank Topçu Okulu'nda eğitim gördüm. 1992 yılına kadar Kızıl Ordu'da subay olarak görev yaptım. Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazanmasının ardından Milli Ordumuza gönüllü olarak katıldım. 

O dönemler zor yıllardı. Ordu açısından da. Profesyonel elemanlara ihtiyacımız vardı. Ülkede siyasi durumlar çok karışıktı. Fakat buna rağmen, Azerbaycan'ın vatansever yiğitleri tek yumruk olarak savaşa katıldı. 

Azerbaycan'ın her bölgesinde gönüllü birlikler kuruldu. Bu 1990-92 yılına kadar olan zor yıllardı. 1992 yılından sonra Türkiye devleti, ordumuzun yeniden kurulmasında bize önemli yardımlarda bulunmaya başladı. 

Kendim bizzat tanığım. Türk profesyonel askeri yetkilileri, Azerbaycan ordusunun oluşturulmasında muazzam rol oynadı. Türk askeri görevlileri, okul, kışla, birlik ve ordumuzun tüm bölümlerinde faal görev aldı."

HAYDAR ALİYEV'İN UZAKGÖREN POLİTİKALARI SAYESİNDE MİLLİ ORDUMUZ DAHA DA GÜÇLENDİ...

Albay Aliyev sözlerine şöyle devam etti: "Elbette burada ulusal liderimiz Haydar Aliyev'in büyük, önemli rolü var. Aliyev iktidara gelmesiyle ordumuzun güçlü ve modern olması için çalışmalar hızlandırıldı. 

Aliyev'in uzakgören politikaları sayesinde ordumuz daha da güçlendi. Haydar Aliyev, devlet kuruculuğunda ordunun önemini gayet iyi anlıyordu. Ve ordumuzun güçlü olması için tüm gücünü seferber etti. 

Haydar Aliyev, özellikle Türkiye başta olmak üzere, dış ülkelerle askeri işbirliğine daha fazla önem vermeye başladı. Diğer güçlü orduların uygulamaları örnek alındı. Ordumuzda daha profesyonel subay kadrolar göreve başladı. 

Savaşa katılan gönüllü vatanseverlerimiz kendi ana mesleklerine döndü. Tabii ki vatanseverlerimiz Azerbaycan'ın bağımsızlığının ilk yıllarında savaşa katılarak kahramanlıklar gösterdi.

Allah şehitlerimize rahmet eylesin… Onlar olmasaydı bugün Azerbaycan'ın tümü işğal altında olacaktı."

TÜRK-RUS ASKERİ TEKONOLOJİ İŞBİRLİĞİ BÖLGENİN VE BARIŞIN YARARINA...

Türkiye ve Rusya arasında son yıllardaki askeri teknoloji işbirliğinin artmasının önemine de işaret eden Albay Aliyev, bu konuda ise şöyle konuştu:

"Türkler kardeşimiz. Fakat Sovyetler zamanında da Türkiye, bir NATO üyesi olduğu için SSCB güneyde savunma sistemi hazırlamıştı. Bugün o yıllar geride kaldı.”

Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gerçekleştirdiği Moskova ziyaretini ise şöyle değerlendirdi:

"Rusya ve Türkiye askeri teknoloji işbirliğine başladı ve bu işbirliği giderek artıyor. Türkiye, Rusya'dan S-400 Hava Savunma Füze Sistemi alıyor. TürkiyeRus askeri uçaklarına da ilgi duyuyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova'ya yaptığı en son ziyaret de bunu ortaya koyuyor. Türk-Rus askeri teknoloji işbirliği bölgenin ve bölgedeki barışın yararına."

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ