USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avustralyalı WCK çalışanı Frankcom, Gazze'de "daha iyi bir dünya hayali" uğruna öldür

Gazze'de İsrail'in saldırılarında öldürülen uluslararası yardım kuruluşunun 7 çalışanından biri olan Avustralya vatandaşı Lalzawmi Zomi Frankcom'un arkadaşı Jessica Olney, Frankcom'un, kendisini daha iyi bir dünya için adadığını söyledi.

Avustralyalı WCK çalışanı Frankcom, Gazze'de
04-04-2024 13:17
Google News
Ankara

Merkezi ABD'nin California eyaletinde bulunan bir insani yardım kuruluşunda çalışan Olney, İsrail'in saldırılarında Gazze'de öldürülen Dünya Merkez Mutfağının (World Central Kitchen-WCK) WCK çalışanı arkadaşı Frankcom'u AA muhabirine anlattı.

Olney, "efsane" ve "gerçek olamayacak kadar iyi" diye nitelendirdiği Frankcom'un hayattan "onlarca yıl erken" koparıldığını belirtti.

İnsanların Frankcom'un her zaman gülümsediğini ve özünde kim olduğunu bilmesini istediğini dile getiren Olney, "Umarım hayatı onu duyan herkese dokunur ve daha iyi bir dünya için çalışma konusunda ilham verir çünkü o kendini buna adamıştı." diye konuştu.

Olney, Frankcom ile 2022'de Tayland'ın başkenti Bangkok'ta tanıştıklarını, çok hızlı şekilde kaynaştıklarını ve birlikte seyahat ederek çok eğlendiklerini anlattı.

Frankcom'u "kendini adadığı işine ara verdiği bir dönemde" tanıdığı için "çok şanslı" olduğunun altını çizen Olney, arkadaşının son birkaç aydır Mısır'da insani yardım operasyonlarının koordine edilmesine yardımcı olduğunu dile getirdi.