USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupalı Parlamenterlerden İsrail'i soykırımla suçlayan Güney Afrika'ya destek çağrısı

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda Gazze konulu oturumda Avrupa Birliği'ne, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail aleyhine açtığı "soykırım" davasına destek vermesi çağrısı yapıldı.

Avrupalı Parlamenterlerden İsrail'i soykırımla suçlayan Güney Afrika'ya destek çağrısı
16-01-2024 23:02
Google News
Ankara

İrlandalı AP Üyesi Clare Daly, oturumda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de öldürdüğü on binlerce sivile ve sürdürdüğü bombardımana rağmen kamuoyu önünde kaybettiğini ve bölgesel çatışmaya neden olmak için "kışkırtıcı" eylemlere başvurduğunu söyledi.

AP'de Sol Grup Üyesi Daly, İsrail'i kendi eylemlerinin sorumluluğundan kurtulmak için ABD'yi yardımına çağırdığını belirterek, "Yemen'de gördüğümüz gibi kasap Biden, yanında madam soykırım (AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen) ile birlikte göreve hazırlanıyor. İsrail terörünün devamını sağlayanlar onlardır. Onlar olmasaydı çoktan biterdi." eleştirisinde bulundu.

UAD'da görülen "soykırım" davasında İsrail'in avukatlarının savunmalarında alıntıladığı AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'e tepki gösteren Daly, "Von der Leyen ve soykırımcı Almanya'ya gelince, İsrail'i UAD'da destekleyen sözleriniz ve eylemleriniz yalnızca size aittir, Avrupa halkı Filistin'in ve Güney Afrika'nın yanındadır." dedi.