USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Arslanbek Sultanbekov, demokrasi nöbetinde sahne aldı

Şanlıurfa’da binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Milli İrade ve Demokrasi’ nöbetinde, Kırgızistanlı sanatçı Arslanbek Sultanbekov sahne aldı. Darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından yurdun dört bir köşesinde süren...

Arslanbek Sultanbekov, demokrasi nöbetinde sahne aldı
27-07-2016 15:17
Google News
Şanlıurfa’da binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Milli İrade ve Demokrasi’ nöbetinde, Kırgızistanlı sanatçı Arslanbek Sultanbekov sahne aldı.
Darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından yurdun dört bir köşesinde süren demokrasi nöbetleri coşkuya dönüştü. Şanlıurfa’da da Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen ‘Milli İrade ve Demokrasi’ nöbetine binlerce vatandaş katıldı. Rabia Meydanı’nda organize edilen etkinlik öncesi Eyyübiye Belediyesi tarafından binlerce kişiye kumanya ve bayrak dağıtıldı. Alanları adeta şenlik havasına çeviren Şanlıurfalılar, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye sevgi gösterisinde bulundu. Yatsı namazı sonrası Dergah Camisi İmamı İbrahim Onat tarafından okunan kuran tilaveti ve duanın ardından sahneye çıkan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci binlerce kişiye hitap etti. Başkan Ekinci’nin konuşmasının ardından sahne alan Grup Yürüyüş ezgileriyle Şanlıurfalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Herkesin merakla beklediği Dombra şarkısının yazarı ve bestekarı Arslanbek Sultanbekov’un sahne almasıyla Rabia Meydanı’nı dolduran Şanlıurfalıların coşkusu görülmeye değerdi.

YATALAK YAŞLI KADIN SEDYEYLE ALANA GETİRİLDİ
Birçok yerel ve ulusal kanal tarafından da canlı olarak yayınlanan etkinlik esnasında 80 yaşında yatalak bir kadının sedyeyle nöbet alanına gelmesi ise duygulu anlar yaşattı. Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Abdulkadir Emin Önen, 24. ve 25. dönem milletvekilleri Hamide Sürücü, Abdulkarim Gök, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik kolları Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve binlerce Şanlıurfalı katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, demokrasi nöbetlerinin ikinci bir emre kadar devam etmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Ekinci konuşmasında, “Bugün 12. güne giren darbe girişimi ile başlayan demokrasi nöbetimiz adeta demokrasi şölenine dönüşmüş oldu. Demokrasi şölenine dönüşmesi tabi ki sizinle oldu. Milletimizle beraber oldu, ama geriye dönüp baktığımız zaman her zaman için bu millete, bu devlete çelme takmak isteyenler çıktı. Çokta geriye gitmeden Abdülhamit Han’dan bu tarafa geldiğimizde tabi ki de unutamayacağımız olaylar vardır. Başta Abdülhamit Han yalnızlaştırıldı. O yalnızlaştırıldıktan sonra bildiğiniz gibi gerek 1. Dünya savaşından sonrasında ülkemize adeta bir kabus gibi çöktüler. Bazı konularda maalesef amaçlarına ulaştılar. Ama o millet yine ayağa kalktı. Bu millet bir kurutuş savaşını başarı ile sürdürdü. Bu millet Çanakkale destanını yazdı. Yazdıktan sonra adeta da tarihe kazdırdı. O süreçten sonra yine de bir kalkış ve yürüyüşten sonra yine kutlu bir yolculuk başladı. Ve sonra menderes vardı ve maalesef menderes ve arkadaşları arzuladığımız Türkiye’yi belli bir düzeye getirmeye çalışırken yine birileri ortaya çıkarak başkalarına esir olmayı izzet sayan o zillet sahibi olan insanlar, maalesef menderes ve arkadaşlarını idam ettiler. Daha sonra 80 darbesi ve yine sonrasından merhum Turgut Özal’ı aramızdan aldılar ve sonrasında bir 28 Şubat süreci yaşandı ve bu 28 Şubat sürecinde de şimdi ki bu darbenin mimarı olan FETÖ bazı gazetelere manşetler attırarak beceremediniz gidin diyerek o şekilde Erbakan’ı alarak iktidardan ettiler.Daha sonra tabi dünya lideri başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yeniden diriliş başladı bu yeniden diriliş tabii ki kendilerini rahatsız etti. Bu yeniden diriliş tabi ki fincancı katırlarını ürküttü ve yine o saklanmış oldukları küçük odalarından tekrar ortaya çıktılar. Tekrar bu millete zillet yakışır şekilde ifadelerde bulundular. Ama hamd olsun bu millet onlara öyle bir ders verdi ki tarih boyunca o dersi unutamayacaklar” dedi.
Rabia Meydanı’nda binlerce vatandaşa seslenen Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Çoşkun, Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 24. Dönem Milletvekili Abdulkerim Gök, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Abdulkadir Emin Önen ise birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Etkinliğin sona ermesinin ardından da nöbete devam eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve beraberindekiler alandaki vatandaşlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar beraber oldu. Vatandaşlara su ikramında bulunan Başkan Ekinci, kendisiyle fotoğraf çekmek isteyenleri dei kırmadı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ