USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Dedikodu üzerinden bir siyasi gündem oluşturmaya çalışıyorlar

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li bir isimle görüştüğü iddiasına ilişkin, "Mesnetsiz, hiçbir dayanağı olmayan, dedikodu üzerinden bir siyasi gündem oluşturmaya çalışıyorlar." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Dedikodu üzerinden bir siyasi gündem oluşturmaya çalışıyorlar
23-11-2019 09:54
Google News

ORDU (AA) - AK Parti Genel BaÅŸkanvekili Numan KurtulmuÅŸ, Ordu'da uydudan yayın yapan AltaÅŸ TV'nin canlı yayınında, gündeme iliÅŸkin soruları yanıtladı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın CHP'li bir isimle görüÅŸtüÄŸü iddiasının ortaya atılmasıyla ilgili soru üzerine KurtulmuÅŸ, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Nedenini bilmiyoruz. Ä°ddiayı ortaya atan gazeteci, çok tecrübeli bir gazeteci ve ne hikmetse bu yazıyı yazdıktan sonra da apar topar telefonlarını kapatıyor, bir yerlere gidiyor. Yani gazeteciler bile kendisine ulaÅŸamıyor. Dolayısıyla gazeteci 'kaynağı kimdir, isim kimdir, nedir' hiçbir ÅŸey söylemeden böyle bir iddiayı gündeme getiriyor, arkasından ne yazık ki sayın KılıçdaroÄŸlu bir televizyon programına çıkıp sabah saatlerinde diyor ki, 'evet bu doÄŸrudur, zaten ben hiç ÅŸaşırmadım bu haber gündeme geldiÄŸi zaman'. Biz de sayın KılıçdaroÄŸlu'nun bu tepkisine ÅŸaşırmadık."

KurtulmuÅŸ, mesnetsiz, hiçbir dayanağı olmayan, dedikodu üzerinden bir siyasi gündem oluÅŸturmaya çalışıldığını belirterek, "Bu maalesef öyle görünüyor ki, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi iç çekiÅŸmelerinin bir aracı olarak CumhurbaÅŸkanımızın ismini kullanmaya çalışmak isteÄŸidir. Öyle anlaşılıyor. Kendi iç çekiÅŸmeleri bizi ilgilendirmez. Bir baÅŸka partinin içidir ama kendi parti içinde baÅŸkanlık yarışı, 'kim olacak, nasıl olacak?" diye konuÅŸtu.

"Bu yarışa CumhurbaÅŸkanımızın ismini alet etmesinler. Bizim söylediÄŸimiz ÅŸey budur." diyen KurtulmuÅŸ, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın, bu görüÅŸme iddiasıyla hiçbir ilgisi olmadığını zaten dün açıkladıklarını hatırlattı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın, Ä°zmir'deki konuÅŸmasında çok net bir ÅŸey söylediÄŸini anlatan KurtulmuÅŸ, ÅŸöyle devam etti:

"'Ben CumhurbaÅŸkanlığımı ortaya koyuyorum, KılıçdaroÄŸlu da genel baÅŸkanlığını ortaya koysun'. Yani 'hangisi doÄŸruysa, hangimiz doÄŸruysak bu iÅŸ bitsin, bu meseleyi uzatmasınlar' demeye getirdi. Dolayısıyla bu tür ÅŸeyler siyasette olur ama bir genel baÅŸkan düzeyinde buna böyle bir dedikodunun tarafı olmak ya da dedikoduyla bir ÅŸekilde ilgilenmenin son derece yakışıksız olduÄŸunu, hiçbir ÅŸekilde Türkiye'deki siyasi anlayışa uymadığını ifade etmek isterim. Yanlış bir ÅŸeydir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi iç çekiÅŸmelerini, iç çatışmalarına belki, belki bundan sonra önümüze gelecek olan 2020 yılındaki genel baÅŸkanlık yarışında CumhurbaÅŸkanımızın ismini kullanarak mevzi kazanma iÅŸi gibi görünüyor. Bunu bir gazeteci üzerinden gündeme getirilmiÅŸ olması son derece lüzumsuz, anlamsız. Bu kadar çok gündemi olan Türkiye için halkın gündemini meÅŸgul etmekten öte bir anlamı yoktur. CumhurbaÅŸkanımızın da, hele hele kendisi de bugün bunu çok net bir ÅŸekilde bir kez daha kamuoyuyla paylaÅŸtıktan sonra bu meseleyle hiç bir ilgisi yoktur."

"Bunun kararını verecek olan sayın Cumhurbaşkanımızdır"

Kısa süre içinde bir kabine revizyonu olup olmadığı yönündeki soru üzerine KurtulmuÅŸ, "Öncelikle yeni bir sistem deÄŸiÅŸikliÄŸine gittik ve CumhurbaÅŸkanlığı sistemindeyiz. CumhurbaÅŸkanlığı sistemi, CumhurbaÅŸkanımızın liderliÄŸinde bir yürütme organıdır, yani CumhurbaÅŸkanlığı kabinesidir artık. Yani parlamenter sistemin oluÅŸturduÄŸu bir hükümet sistemi deÄŸildir. Dolayısıyla 'kabine nasıl olacak, kimler olacak, kimler olmayacak, nasıl deÄŸiÅŸecek, ne zaman deÄŸiÅŸecek' bunun kararını verecek olan sayın CumhurbaÅŸkanımızdır, tercih onundur." yanıtını verdi.

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Çünkü nihayetinde halktan seçimde gidip oy isteyen, oy alan CumhurbaÅŸkanıdır ve halkın karşısına daha etkin bir çalışma yöntemi olarak bu CumhurbaÅŸkanlığı kabinesiyle çıkmıştır. EÄŸer aksayan, eksik, noksan yerler varsa gerek gördüÄŸü zaman gerek gördüÄŸü alanda deÄŸiÅŸiklikler yapar, müdahalesini yapar ama bu 'efendim falanca yazar böyle yazdı, falanca kuliste böyle bir hareketlilik oluÅŸturuldu' diye kabine deÄŸiÅŸikliÄŸi olmaz. Ä°htiyaç varsa bu bir siyasetin doÄŸası gereÄŸidir. O iÅŸin başındaki kiÅŸi, nihayetinde tabiri caizse takımın kaptanı olan kiÅŸi, takımın yöneticisi olan kiÅŸi istediÄŸi pozisyon deÄŸiÅŸikliÄŸine gider ama bunun için dışarıdan yapılacak telkinlerin, tavsiyelerin, kulislerin hiçbir kıymeti harbiyesi olmaz."

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Ordu'daki yatırımlarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Öte yandan KurtulmuÅŸ, Ordu BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mehmet Hilmi Güler ile Altınordu Belediye BaÅŸkanı AÅŸkın Tören'i makamlarında ziyaret etti.

Altınordu ilçesinde esnaf ve vatandaÅŸlarla da bir araya gelen KurtulmuÅŸ, Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü ve Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına da ziyarette bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4BaÅŸakÅŸehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6BeÅŸiktaÅŸ3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20Ä°stanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi