USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD’li gaziler, asker Aaron Bushnell'in kendisini yakması hakkında açıklama yayınladı

ABD'de Barış için Gaziler (Veterans for Peace) teşkilatı, ABD ordusunun İsrail'in Gazze'deki eylemlerine ortak olmayacağını söyleyerek kendisini yakan ve hayatını kaybeden Amerikalı asker Aaron Bushnell için açıklama yayınladı.

ABD’li gaziler, asker Aaron Bushnell'in kendisini yakması hakkında açıklama yayınladı
29-02-2024 21:22
Google News
Ankara

Bushnell’in yaşananlara daha fazla katlanamadığı belirtilen açıklamada, “Aaron Bushnell, İsrailliler tarafından masum Filistinlilerin üzerine atılan Amerikan bombalarıyla daha fazla insanın yakılıp kül olduğunu görmeye dayanamadı.” ifadesine yer verildi.

İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde ABD'li asker Gazze için kendini yaktı

Açıklamada, bu konuda bir şey söylemeden önce Bushnell’in, “Ben Birleşik Devletler Hava Kuvvetlerinin aktif görevdeki bir üyesiyim ve artık soykırımın suç ortağı olmayacağım. Aşırı bir protesto eylemine girişmek üzereyim. Ancak Filistin'de insanların sömürgecilerin ellerinde yaşadıklarına kıyasla hiç de aşırı değil. Yönetici sınıfımızın normal olduğuna karar verdiği şey bu. Özgür Filistin!" şeklindeki son sözlerinin aktarılması gerektiğinin altı çizildi.

❝Artık soykırımın suç ortağı olmayacağım❞

ABD Hava Kuvvetleri'nde muvazzaf asker Aaron Bushnell, Washington DC'deki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe verdi https://t.co/pRp06mCPxo pic.twitter.com/5pqDHbjQVe

— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) February 26, 2024

Bushnell’in görüntülerde altı kez "Özgür Filistin" diye bağırdığı, son beşinin, “sessizliğe gömülmeden önce acı çığlıklarıyla birleştiği” vurgulanan açıklamada, üniformalı bir kişinin bu sırada Bushnell’e silah doğrulttuğu aktarıldı. Açıklamada, “Aaron neden böyle aşırı bir şey yapsın ki? Daha fazla soru akla gelebilir ama o videoda söyledikleri yeterli. Artık soykırımın suç ortağı olamazdı." denildi.

Bushnell’in motivasyonunun 1965’te Pentagon otoparkında kendini ateşe veren 35 yaşındaki aktivist Norman Morrison’ın motivasyonuna çarpıcı bir şekilde benzediğine işaret edilen açıklamada, Morrison’ın eşine yazdığı şu mektuba yer verildi: