USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB'den Prigojin’in ölümüyle ilgili iddialara temkinli yaklaşım

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in ölümüne ilişkin iddiaların Rusya'dan yayılan her bilgi gibi teyide muhtaç olduğunu ifade etti.

AB'den Prigojin’in ölümüyle ilgili iddialara temkinli yaklaşım
24-08-2023 23:37
Google News
Brüksel

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in ölümüne ilişkin iddiaların Rusya'dan yayılan her bilgi gibi teyide muhtaç olduğunu ancak Rus paramiliter grubun eylemlerinde, doğrudan Kremlin'le bağlantılı olması nedeniyle değişiklik beklemediğini ifade etti.

Düşen uçakta Wagner'in kurucusu Prigojin öldüRus paramiliter grup: WagnerGÖRÜŞ - Prigojin'den sonra Wagner nereye?

AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in ölümüyle ilgili iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugünlerde Rusya'dan çıkan hiçbir şey inandırıcı değil. Rusya'dan çıkan her şey gibi bunu da doğrulamamız çok zor. Bu nedenle yorum yapamayız." ifadelerini kullandı.

Prigojin’in ölümünün Wagner üzerindeki etkileriyle ilgili Stano, "Umuyoruz ki, Wagner'in dünyanın pek çok yerindeki eylemleri sona erer. Ancak biliyoruz ki, Wagner yalnızca kurucusuyla bağlantılı değil. Wagner'in Kremlin tarafından organize, kontrol ve finanse edildiğini biliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Stano, Wagner'in, Ukrayna, Suriye, Libya ve Afrika ülkelerindeki eylemleri nedeniyle AB'nin yaptırım listesinde olduğunu anımsattı.