USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Medya

ABD İç Güvenlik Bakanı, göçmenlerle ilgili uygulamayı haberleştiren CNN'e dava açacak

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) görevlilerinin konumunun bildirilmesine olanak tanıyan bir uygulamayı haberleştirerek, kullanımına teşvik ettiği gerekçesiyle CNN kanalına dava açacak

ABD İç Güvenlik Bakanı, göçmenlerle ilgili uygulamayı haberleştiren CNN'e dava açacak
02-07-2025 15:39
Ankara
Google News
ANKARA

ABD Başkanı Donald Trump ve Florida Valisi Ron DeSantis ile Florida'daki düzensiz göçmenler için yapılan tutukevini ziyaret eden Noem, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Noem, kullanıcıların, düzensiz göçmenleri hedef alan ICE görevlilerini yakın çevrelerinde gördükleri zaman bildirmelerine imkan tanıyan "ICEBlock" adlı cep telefonu uygulamasına ilişkin CNN tarafından yapılan bir haberi hedef aldı.

CNN'e dava açılıp açılamayacağı konusunda Adalet Bakanlığıyla görüştüğünü bildiren Noem, "Onların gerçekten peşine düşeceğiz ve dava açacağız. Yaptıkları yasa dışı." ifadesini kullandı.

Noem, uygulamayla insanların "kolluk kuvvetlerinin operasyonlarını engellemeye" teşvik edildiğini söyledi.

CNN'den suçlamalara yönelik yapılan açıklamada ise haberin "ICEBlock" kullanımına teşvik etmediği, uygulamanın varlığını haberleştirmenin yasa dışı olmadığı savunuldu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ