Yusuf Karagözoğlu yazdı;
Bingöl’de üyesi olduğum sendikaların hakkımı savunmayışları
Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde Araştırma görevliliği yaptığım zaman Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Üniversite Şubesi’nin üyesiydim. Ne zaman ki hem Atatürk Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü’nde doktora danışmanım, hem de Kimya Bölümü’ndeki Araştırma Görevliliği kadromun bağlı olduğu Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eski Vekil Dekanı olan amirim Prof. Dr. Mehmet ÇİFTCİ, hakkımda hiçbir somut delil olmadan 11 adet disiplin soruşturması açmaya başladı; o zaman Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hüseyin ÇALDAK’ın yanına gittim, ancak kendisi Mehmet ÇİFTCİ’nin haklı olduğunu savunarak bana yardım etmedi. Öyle ki, benim gibi mazluma yardım etmeyen Eğitim Bir-Sen 2 No’lu sendika başkanı Hüseyin ÇALDAK, eski Vekil Dekan Mehmet ÇİFTCİ’yi savunup, aklama işini talimatla sendika sayfasından yaptırmıştır (*). YÖK Başkanlığı’nın Bingöl 01.02.2018 tarih ve 97354392-622.01/696 sayılı yazısına istinaden Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü’nün 23.02.2018 tarih ve 79879538/663.07/13 sayılı disiplin soruşturmasında ‘’Eğitim BİR-SEN den ayrıldığım ve cemaate yardım etmediğim gerekçesiyle Vekil Dekan Mehmet ÇİFTCİ tarafından bana mobbing uygulandığı ve özel aracıma el konulduğu’’ ile ilgili beyanlarım mevcuttur.
İşte o zaman ben hakkımda haksız yere soruşturmalar açıp bana baskı ve mobbing yapan Mehmet ÇİFTCİ’yi koruyan bu sendikanın eski Eğitim Bir-Sen olmadığını anlayıp sendikadan istifa ettim. Çünkü başta dediğim gibi hakkımda verilen tüm disiplin cezaları, istinaf mahkemelerinde soyut olduğu vurgulanarak iptal edilip, kararlar kesinleşmiştir. Sonra kendime Hüseyin ÇALDAK’ın Mehmet ÇİFTCİ’yi neden koruduğu sorularını sormaya başladım. Bu sorgulama neticesinde Mehmet ÇİFTCİ’nin üniversitede çok kişinin doçentlik jürilerinin ayarlanmasında rolü olduğunu anladım. Sonraki yazımda bu konuya değineceğim.
Şu anda FETÖ itirafnamesinde ismi geçen Prof. Dr. Hüseyin ÇALDAK, Bingöl Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Üniversite Şube Başkanlığını ve sahte IELTS yabancı dil puanıyla araştırma görevlisi olan Arş. Gör. Dr. Serkan AYHAN yakın zamanda Bingöl Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkan Yardımcılığı’nı yürütmüştür. Geçmiş dönemde Bingöl Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Üniversite Şube Başkan Yardımcılığı yürütmüş olan Doç. Dr. Mustafa ALTIN’ın doçentliği usulsüzdür (**).
Hakkımı savunmayan Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Üniversite Şubesinden istifa ettikten sonra hakkım savunması için Türk Eğitim Sen üyesi oldum, ancak ne yazık ki Tük Eğitim Sen başkanı Sedat DURSUN’un, mağduriyetimi YÖK’e iletip iletmediğine dair ondan dönüş alamadım, söylediklerime katılmıyorsa mağduriyetimi ilettiğine dair varsa bir belge gösterebilir. Sedat DURSUN, Dekan Mehmet ÇİFTCİ tarafından bana yapılan mobbingle ilgili dosyamı YÖK’e iletmediği gibi üyesi olduğum Türk Eğitim Sen Bingöl Şubesi tarafından yapılan basın açıklamalarını da kaldırtmıştır. Sedat DURSUN’un yakın akrabası rektör danışmanlığı ve rektör yardımcılığı gibi birçok görevleri yürütmüş olan Prof. Dr. Ramazan SOLMAZ’ın doçentliği usulsüzdür. Türk Eğitim Sen’e yakın olan “kamudanhaber.com” sitesi, (***) Dekan Mehmet ÇİFTCİ tarafından bana yapılan mobbing iddialarıyla ilgili haberleri siteden kaldırmıştır. Bingöl’deki “Bingölonline” ve “Çapakçur” gazeteleri de bu mobbing iddialarımla ilgili haberlere sansür koyup, tarafsızlık ve objektifliklerini gölgelemiş (****), sadece ağız birliği yapmış gibi Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Üniversite Şubesinin haberlerini yayınlamışlardır. Anlaşılan o ki talimatla iş yapan Sedat DURSUN ile Hüseyin ÇALDAK’ın arasında benim için bir fark kalmamıştır. Üyesini mağdur eden Bingöl’deki sendikacılık anlayışı ilkelere göre değil, adamına göre işlemeye devam etsin bakalım. Sözde ayrı uygulamada ayrı söylemlerle üye avlamaya çalışsınlar bakalım.
.
Yusuf Karagözoğlu, dikGAZETE.com
(*) https://bingol2.ebs.org.tr/haber/basin-aciklamasi/11450
(**) https://www.haberler.com/guncel/2-nolu-sube-genc-meslek-yuksek-okulunu-ziyaret-7907901-haberi/
(***) https://www.kamudan.com/sendika/bingol-universitesi-fen-edebiyat-fakultesinde-neler-oluyor-h27916.html ve https://www.kamudan.com/sendika/dekana-soruldu-sendikasi-cevapladi-h27965.html
(****) https://www.bingolonline.com/haber/mobbing-iddialari-gercek-disidir-69067.html, https://www.capakcurgazetesi.com.tr/universitede-mobbing-iddialari-gercegi-yansitmiyor/67645/