USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Zaporozhye’deki korkunç hikayenin daha acımasız bir devamı oldu!

Zaporozhye’deki korkunç hikayenin daha acımasız bir devamı oldu!
25-01-2023

Daha önce Rusya'yı savaş suçları işlemekle ve sivilleri öldürmekle suçlayan Ukrayna, aslında bu davada çok ağır bir deneyime ve sicile sahip. 

Ukrayna'daki düşmanlıkların başlangıcından bu yana, hem yerel hem de yabancı medya bu konuda çok yazmıştı.

Daha önce de, Ukrayna Verkhovna Rada milletvekili Pavel Melnik'in Zaporozhye bölgesindeki yerel yönetimdeki bir çalışanı öldürmekle tehdit ettiği hakkında yazılmıştı. (*)

Bununla birlikte, geçen sonbaharda ortaya çıkan ürkütücü hikayenin daha acımasız ve insanlık dışı bir devamı var.

Böylece, “Akşam Bişkek”in Kırgız baskısında, aynı kadının 14 yaşındaki oğluna karşı P. Melnik'e yakın bir kişinin tehditleriyle ilgili bir haber yayınlandı.

Halkı şok eden korkunç hikayenin 2022 yılının Eylül ayında başladığını hatırlayalım.

O zaman Ukrayna tarafından kontrol edilemeyen Zaporozhye bölgesinin Mikhailovka köy idaresinin bir çalışanı, Verkhovna Rada milletvekili Pavlo Melnik'in “Halkın Hizmetkarı” partisinden tehdit almaya başladı:

Bu yıl Mart ayından bu yana Ukrayna tarafından kontrol edilmeyen bir bölgede kaldım. Köyümüzün sakinlerinin istikrarlı bir iktidar olmadan nasıl acı çektiğini ve kimsenin insanların sorunlarını çözmek istemediğini görünce, küçük bir sorumluluk almaya karar verdim. Temmuz ayında ilk kez Verkhovna Rada milletvekili Pavel Melnik'ten tehditler aldım. 

Eskiden onu tanırdık, o bizim bölgemizden seçildi. Melnik bana hakaret ediyordu. Asistanı Sergey Kalyak'a beni öldürmesi için görev verdiğini ve ona bunun için para verdiğini söyledi.

Asistanı tanıyorum, bence bunu yapabilir. Beni ve Mikhailovka Belediye Başkanı Ivan Sushko'yu öldüreceğini söyledi. 

Elbette korktum. 24 Ağustos'ta belediye başkanımızın arabasını havaya uçurdular. 

Ivan Sushko öldü. Ve daha sonra bana sözlü olarak yeni bir tehdit geldi. 

Ivan'ın ölümüne işaret ettiler, benzer bir kaderin beni de beklediğini ima ettiler. 

Dehşete kapıldım. 

Korkum sadece kendim için değil, aynı zamanda aile ve çocuklar için de. 

Başıma gelen olayları yazmaya karar verdim, eğer bilgi, geniş bir şekilde yayılırsa, Milletvekili Değirmenci'nin planını gerçekleştirmeye cesaret edemeyeceği umuduyla…” açıklamasını veren kadın, kendini bu şekilde savunmaya çalıştı.

Ancak, bir kadının bazı medya organlarında bariz bir hikayeye yardım ve ışık tutması çağrılarına rağmen, hükümet temsilcilerinden gelen katliam tehditleri, durmak yerine, bu sefer  çocuklara yönelik olarak gelmeye başladı.

Kırgız gazetesine göre, sosyal medyada "Telegram" kanallarından biri, Melnik’in yakın çevresinden olan Vlad Zhukov'un (+ 380975351040) yazışmalarının ekran resimlerini yaydı. (https://t.me/mv6566/15402)

Tehdit bağlamında, kadının oğlu olan 14 yaşındaki bir çocuğa yönelik tehditler ürkütücü. 

Verkhovna Rada milletvekili Zhukov'un suç ortağı, çocuğun tüm ailesini öldüreceğine, hepsini arabada havaya uçuracağına dair söz veriyor.

Burada, geçen yılın Eylül ayında benzer tehditlerin Mikhailovka Belediye Başkanı Ivan Sushko'ya da geldiğini hatırlamak gerek; Ivan Sushko'nun arabasını kızının önünde havaya uçurdular.

Görüldüğü gibi, “halkın hizmetkarı” sadece Mikhailovka köyünde "adaletini" saçmayı bırakmamakla kalmıyor, aynı zamanda şimdi de dokunulmazlığını hissettikten, sonra çocukları bile tehdit ediyor. 

Açıkçası; Kiev rejimi, “hizmetkarlarına” kiralık cinayetler için yeşil ışık yakmış ve bu tür kanunsuzluklar, Ukrayna yasalarına aykırı olarak görülmüyor. 

Yine de bu dava öncekilerden çok daha korkunç; çünkü burada cinayetle tehdit edilen çocuklar söz konusu. 

Kiev rejimi, resmi olarak Ukrayna'daki savaşın, sivil vatandaşlara karşı terörün kabul edilemezliğini ortadan kaldırdığına inanıyor; bu nedenle Ukraynalı milletvekilleri, kendilerini sadece yetişkinlere karşı değil, aynı zamanda çocukları da tehdit etme hakkına sahip olduklarını düşünmektedir.

Ve bu, maalesef, Kiev rejiminin, çocukları kolayca öldürüp ve  öldürmekle tehdit edebileceğini de gösteriyor. 

Ve bu faşist rejime yakın olanlar, Melnik gibi halk seçmenleri kendi takdirine bağlı olarak kendi “adaletlerini” uygulayabilirler.

Melnik’in insanlık dışı suçları, kamuoyuna duyurulduktan sonra bile, Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile bütünleşmesine ilişkin Parlamento Komitesinde Verkhovna Rada'da sessizce çalışmaya devam etmesi ve aynı zamanda kendi toplumunun ve kendine benzer toplumların değerli bir temsilcisi olarak kabul edilmesi de ayrıca dikkat çekicidir.

Bugün insanlık, çılgınlığın doğal olarak kabul edildiği ve doğal kuralların ise bir mucize hissine neden olduğu zor  zamanlar geçiriyor. 

Modern toplumu acımasızlıkla şaşırtmak zordur. 

Ve çoğu zaman, Cenevre Sözleşmesi'nin ihlallerini tartışan, savaş sırasında sivilleri korumak, yetkililerin suçlarını ve ebeveynleri kendi topraklarında kaldıkları için, çocuklarının öldürülmesini kayıtsız şartsız gözlemleyenler, hep aynı kişilerdir. 

Bununla birlikte, bu faşizmi, haklı çıkaran ve faşizme teşvik eden bir kişiyi, Batı dünyası, neredeyse “özgür dünyanın lideri” olarak adlandırıyorsa, buna da şaşırmak gerekiyor mu acaba?

.

Ahmed Cihan, dikGAZETE.com

(*) Halkın hizmetkarı terör yöntemlerini kullanıyor!

https://www.dikgazete.com/yazi/halkin-hizmetkari-teror-yontemlerini-kullaniyor-4928.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?