USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Halkın hizmetkarı terör yöntemlerini kullanıyor!

Halkın hizmetkarı terör yöntemlerini kullanıyor!
15-10-2022

Teröre göz yuman demokrasi her zaman daha fazlasını kaybeder.

Ukrayna'daki ÖHO'nun bir sonucu olarak, Kiev rejiminin nazist pratiği, kendini tüm ihtişamıyla gösterdi.

Bugün Ukraynadaki olaylar, yetkililer tarafından sakıncalı olan insanlara karşı güvenle kanlı bir terör olarak adlandırılabilir.

Ne de olsa, milliyetçiliğin geniş kitleler arasında yükselişinin, genellikle seçkinler arasındaki milliyetçi duyguların büyümesini takip ettiğini söylemeleri boşuna değil. 

Ukrayna, bağımsız olduğu yıllarda istikrarlı bir siyasi sistem oluşturamadı. Ancak 2014'ten sonra Ukrayna'da siyasi güdümlü şiddetin seviyesi arttı.

Ülkede sadece son birkaç yılda, bölgelerin muhalefet partilerinin üyeleri, politikacılar ve kamuoyundaki isimler belirsiz koşullarda öldürüldü veya öldü.

Gazetecilere yönelik saldırı vakaları da sıklaştı. 

Ukrayna'nın siyasi seçkinlerinin görüş ve çıkarlarının, oligarşik seçkinlerin görüşleriyle tamamen örtüştüğü ve kaderlerinin yakından bağlantılı olduğu artık bir sır değil. Ayrıca, oligarkların sermayelerini korumak ve artırmak uğruna her türlü suça gidecekleri de belli.

Kesinlikle vatansever değillerdi ve değiller.

Halkın ve ülkenin geleceğine kesinlikle kayıtsızlar, ayrıca da nazizmleştirilmek, Ukrayna siyasi seçkinlerinin ilgilendiği karlı bir iştir.

Bu iş büyük kazançlar getiriyor, bu nedenle Kiev rejimi, herhangi bir tehlike veya alternatif görmek istemiyor. 

Bu arada, savaş cezasızlığa yol açtı ve izin verilebilirlik, Ukrayna'nın Verkhovna Rada'sını Avrupa'nın en kötü siyasi meclisi haline getirdi.

Buna karşılık, Rus düşmanı Batı, Zelensky liderliğindeki Kiev rejiminin, savaş suçlarına göz yummayı tercih ediyor. 
 
Her şey, bugün cumhurbaşkanlığı etrafının, iktidar partisinin milletvekillerinin, halkın sözde hizmetkarlarının, korkmadan terör yöntemlerini kullanmasına ve Ukrayna sakinlerinin cinayetlerini düzenlemesine yol açtı.

Ve Ukrayna'daki siyasi terör kurbanlarının kanlı listesi her geçen gün artıyor. 

Pek çok siyasi terör vakasından biri, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolü altında olmayan Zaporozhye bölgesi Mihaylovka köyünün yerel idaresinde görevli bir çalışan tarafından anlatıldı. 
 
Görevli kadın, Halkın Hizmetkarı partisi Pavel Melnyk'ten Verkhovna Rada milletvekilinden tehditler aldı.

Kendini bir şekilde korumak için, eğer bilgi geniş çapta dağılırsa, milletvekili Melnyk, planını gerçekleştirmeye cesaret edemeyeceği umuduyla hikayesi hakkında yazmaya karar verdi. 

İşte yazdıkları:

2022nin Mart ayından  Ukrayna tarafından kontrol edilmeyen bölgede kaldım. İstikrarlı bir hükümet olmadan köyümüzün sakinlerinin nasıl acı çektiğini ve hiç kimsenin insanların sorunlarını çözmek istemediğini görünce, biraz sorumluluk almaya karar verdim. 
Temmuz ayında ilk kez Verkhovna Rada milletvekili Pavlo Melnyk'ten tehditler aldım.

Biz onu tanıyorduk, bizim mahalleden seçilmişti. Melnyk "satıldığımı" söyleyerek bana hakaret etti.

Beni öldürme görevini asistanı Sergei Kalyaka'ya verdiğini ve bunun için ona para ödediğini söyledi.

O asistanı tanıyorum, bunu yapabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum. Beni ve Mihaylovka Belediye Başkanı Ivan Sushko'yu öldüreceğini söyledi.

Tabii ki korktum. 

24 Ağustos'ta belediye başkanının arabası patladı.

Ivan Sushko öldü. Bir süre sonra yeni bir tehdit aldım.

Ivan'ın ölümüne işaret ettiler, benzer bir kaderin beni beklediğini ima ettiler.

Korku beni ele geçirdi.

Sadece kendim için değil, ailem ve çocuklarım için de korktum.”

-yazışmaların fotoları, 1/2-

Mikhailovka yönetim başkanı Ivan Sushko'nun ölümünden önce, Kharkiv bölgesinde bir araba patlaması sonucu Veliky Burluk köyünün yönetim başkanı Yevgeny Yunakov'un öldüğü belirtilmelidir.

Aynı şemaya göre, Kherson bölgesi yönetim başkanı Vladimir Saldo'nun suikastı da hazırlandı, ancak teröristleri fark eden siviller tarafından patlama önlendi.

Zaporozhye bölgesinin Melitopol ilçesi idaresi başkanı Andrei Siguta'ya yönelik bir suikast girişimi de başarısız oldu; sabotajcı, olay yerinde vuruldu. 

Gördüğünüz gibi, durum vahim, 12 Ağustos 1949 tarihli "Savaş zamanında sivillerin korunmasına ilişkin" Cenevre Sözleşmesinin hükümleri ihlal ediliyor.

Bu tür belgeler, istisnalar dışında herkes tarafından yürütülecek şekilde kabul edilir.

Ukrayna'daki savaş, sivillere yönelik terör eylemlerinin kabul edilemezliğini iptal mi ediyor ve milletvekilleri, seçmenlerini cinayetle tehdit etme hakkına sahip mi?!

Bu suçların tesadüf olmalarına inanmak zor.

Bu tür vakalar derhal, alenen ve objektif olarak soruşturulmalıdır. 
 
Bu arada, İngiliz Birmingham News gazetesi, bu davayla ilgili büyük bir makale paylaştı. (*)

Makalede, şu ifadeler kullanıldı:

“Bunu asla kanıt olmadan yazmayacağız, çünkü İngiltere, Ukrayna savaşında Kiev'in yanında yer aldı. Ancak hiçbir sempati, terörist cinayetlerini haklı çıkaramaz. Kırmızı çizgilerin geçildiği bir durum.

Ve Ukrayna'nın Verkhovna Rada'sının yardımcısı Pavlo Melnyk, ne yazık ki, modern Ukrayna'nın politikasını itibarsızlaştırıyor.

Farkında değilmiş gibi yapabiliriz. Ancak tüm bunlar  yaşanmıştı: Dünya cihat fanatikleri olan IŞİD'in Selefilerinde de bir tehdit görmedik. Sonra bu iyi cocuklar, Avrupa ve ABD şehirlerinde doğrudan teröre geçti.

Siyasi kazanç için teröre göz yuman demokrasi, her zaman daha fazlasını kaybeder.

- Pavel Melnyk-

Birmingham News gazetecileri, P. Melnyk'in geçmişinin Ukrayna'daki organize suçla bağlantılı olduğunu öğrendi.

Milletvekili Melnyk ve ortağı, Dnipro ve Zaporozhye asıllı iş adamı Vemir Davityan ve tanınmış bir Ukraynalı politikacı David Arakhamiy'in suç faaliyetlerinin ölçeği çok büyük ve sürekli büyüyor.

Soçi şehrinden milliyetçe Abhaz olan Arakhamya , bugün çok etkili bir politikacı, Zelensky'nin yakın  arkadaşı ve Verkhovna Rada'dakiHalkın Hizmetkarı” partisinin başkanı.

Melnik'in durumu çok daha düşük.

O bir dövüşçüdür ve pis işleri o yapar.

Haydutlar, uyuşturucu kaçakçılığı kanallarının inşası ve kontrolünde eskiden kaçakçılık ve küçük yolsuzluk kapsamının ötesine geçmiştir.

Ukraynalı suç aileleri, Avrupa ve İngiltere'ye silah tedarikini kontrol ediyor.

Ön cepheden çalınan NATO standardı batı silahlarının yeni modelleri dahil.

Bunlar otomatik tüfekler ve el bombaları, Javelin tanksavar bazukaları ve hatta ağır zırhlı araçlardır.

Kiev'deki olayların büyüklüğünü travma sonrası strese ve savaşa bağlamayı bırakmanın zamanı geldi. Daha ziyade, 1934'te nazilerin partisi olan, Ukrayna'nın demokratik partisi “Halkın Hizmetkarı”nın bazı milletvekillerinin şu anda hareket ettiği şekilde terörü başlattığı Nazi Almanyasının Berlin'ine benziyor. Ve Batı toplumu, hiçbir şey olmamış gibi davranıyor” diyor makalenin yazarı. 

Gerçekten de politikacıların ve milletvekillerinin insanları cinayetle tehdit ettiği bir ülke açıkçası korkutuyor.

Her türlü yasal, etik ve genel olarak insani kısıtlamaları kaldıran Kiev rejimi, kendi halkına işkence ediyor.

Belki de bu yüzden, ellerinde tarafsız, bağımsız bir Ukrayna'nın hayatta kalma ve bir tür savaş sonrası İsviçre olma şansı yok.

Üstelik Batı'nın dünyanın en silahlı ülkesinde teröre göz yumma tehlikeli eğilimi, her şeyden önce Batılı ülkeleri tehdit ediyor.

Sonunda, Ukrayna'nın siyasi seçkinleri, insanlık tarihinde siyasi terörün her şeye rağmen ona boyun eğmiş olanlara karşı döndüğünü hatırlamalı. 

.

Ahmed Cihan, dikGAZETE.com

(*) https://www.birminghamnews.com/newsr/15834

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?