USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yeni kitap: Siyasetin Yeni Bilimi

Yeni kitap: Siyasetin Yeni Bilimi
23-04-2022

Siyaset Bilimi öğrencileri ve siyasal bilimlere ilgi duyan herkes için çok önemli kitapların bazıları şüphesiz Ahmet Taner Kışlalı ve Münci Kapani tarafından kaleme alınmış eserlerdir. Cengiz Çağla’nın yazarı olduğu kitap ve Mümtaz’er Türköne tarafından derlenen kitapları da önemli eserlerin arasında saymamız gerektiğini düşünüyorum.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü İngilizce okuyan biri olarak Andrew Heywood’un kitaplarının da önemli olduğunu söyleyebilirim.

Geçtiğimiz hafta okuyucuyla buluşan bir başka önemli siyaset bilimi kitabı ise Eric Voegelin’e ait. Almanya doğumlu bir düşünür ve yazar olan Eric Hermann Wilhelm Voegelin, (1901-1985) felsefe, politika felsefesi, teoloji, dinler tarihi, sosyoloji ve edebiyat gibi pek çok alanda eserler ortaya koymuştur.

Eric Voegelin, Alman ancak Nazi düşmanı, muhafazakâr fakat anarşist bir düşünür olarak bilinmektedir.

Voegelin’in yazarı olduğu ve Almancadan Türkçeye Sezai Zeybekoğlu tarafından çevirilen “Siyasetin Yeni Bilimiisimli eser, Küre Yayınları aracılığıyla 15 Nisan 2022 tarihinde yayımlandı. Birçok dilde yayımlanmış olan eser, Türkçede ilk defa okurla buluşuyor.

Şüphesiz bu alanda Almanca dilinden çevrilmiş bir eser olarak Türk okurlar için önemli bir açığı kapattığını düşünüyorum. İlgililerine iyi okumalar…

.

Dr. Begüm Burak, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?