USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

"Yeni Dünya Düzeni"nde Türkiye ve Rusya

14-07-2019

YENİ DÜNYA DÜZENİ

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki işbirliği, Türkiye'nin ilk nükleer santralinin Rusya tarafından inşa edilmesiyle boyut değiştirmeye başlamış, ardından S-400'lerin gelişi ile birlikte bu boyut, yeni bir derinlik kazanmıştır.

S-400'lerin aktif hale gelmesi ile birlikte yüksek irtifa hava savunma sistemlerine ek olarak, Savunma Sanayi’nin ürettiği yerli füze sistemleri ile bir koordinasyon oluşturacak şekilde genişletilecek bir konsept planlanmaktadır; bu da ilerde S-500'lerin üretiminde Türk-Rus işbirliğinin devam edeceğini göstermektedir.

Rusya'nın da Moskova başta olmak üzere birçok şehrinin mimari olarak inşasında Türk mühendisleri ve firmalarının öncü olduğu unutulmamalıdır.

Türk Devleti, nükleer santral ile sadece enerji üretimi değil, nükleer teknolojileri geliştirme konusunda sahip olduğu altyapıyı fiilen kullanma aşamasına da geçecektir.

Bu girişimlerin ardından ise Türkiye'nin ilk uydu fırlatma rampasına sahip uzay istasyonunun da Rus ortaklığı ile yakın zamanda yapılmaya  başlanacağını söylemek kehanet olmaz...

Atlantik eksenli eski dünya düzeni sarsılmaya başlamıştır!

Türk Devleti, "Avrasya Eksenli" yeni dünya düzeninde yerini almaya başlamıştır. 

Dünya, yeni bir doğumun sancılarını çekmektedir; bu sancılı sürecin ardından "Avrasya Eksenli Yeni Dünya Düzeni"nin kilit ülkesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacaktır.

Türk Devleti’nin bu kararı, hükümetler ve partiler üstüdür.

.

Cengiz Han Güven, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?