USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Uluslararası Kırım Dostları Derneği'nden Avrupa'nın militarizasyonuna ilişkin çağrı

Uluslararası Kırım Dostları Derneği'nden Avrupa'nın militarizasyonuna ilişkin çağrı
27-03-2024

Uluslararası Kırım Dostları Derneği'nden Avrupa'nın Militarizasyonuna İlişkin Çağrı

-Uluslararası Kırım Dostları Derneği Koordinasyon Kurulu Adına Türkiye Başkanı Ünver Sel; 27 Mart 2024 tarihinde aşağıdaki açıklamayı yaptı.

Avrupalı ​​liderlerin savaşçı söylemlerini benimsemesi ve buna eşlik eden Avrupa ekonomisinin militarizasyonu, Avrupa Birliği halkları ile Rusya Federasyonu arasındaki barış ve işbirliği umutlarını tehdit ediyor.

Uluslararası Kırım Dostları Derneği şube ülkelerindeki temsilcileri olarak, Avrupa Birliği devlet başkanları tarafından Brüksel'de yapılan son zirvede (20-21 Mart 2024) kabul edilen kararlara ilişkin derin endişemizi ve kesin görüş ayrılığımızı ifade ediyoruz.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşları, çeşitli şekillerdeki yaygın yoksulluğu (enerji, gıda güvenliği, tarımsal dağıtım, artan tüketim, ekonomik gerilemelerin eşlik ettiği artan işsizlik) içeren ciddi ekonomik zorluklarla karşı karşıyadır.

NATO ve Washington'un himayesi altında hareket eden Avrupa-Atlantik ülkeleri ve liderleri, Avrupa içinde devam eden çatışma bağlamında diyaloğu, müzakereleri ve barışı teşvik etmek yerine, askeri çatışmaları küresel ölçekte mantıksız bir şekilde artırma politikası izliyor.

Fransa, İtalya, Yunanistan, Polonya, Romanya ve Baltık ülkelerinin liderleri, derin sosyo-ekonomik sorunları çözmek yerine, daha da fazla zorluk getirmek ve daha da zorlaştırmak için Ukrayna'ya silah (ve muhtemelen askeri personel) tedarikini artırmanın yollarını arıyorlar; Ukrayna halkına acı.

Sorumsuz Avrupalı ​​liderler tarafından teşvik edilen, sürekli ve büyüyen nefret, ırkçılık, askeri maceracılık, yaptırımlar, medya savaşı, “kültür savaşı” vb. gündemidir; bu sadece mevcut krizi derinleştirecektir.

Rus vatandaşlarına ve Rusya Federasyonu'na karşı süregelen Rus düşmanlığı ve ırkçı önyargının ortasında, bazı liderler, bu acil kamusal sorunları ele almanın önüne jeopolitik ve ekonomik çıkarları koyuyor.

Washington tarafından teşvik edilen, Avrupa Topluluğu'na (AK) yapılan kazançlı silah satışlarına ve enerji ihracatına büyük ölçüde güveniyorlar ve bu da AB'deki çalışanlar ve orta sınıflar için ekonomik ve sosyal eşitsizliği daha da artırıyor.

Üstelik bu liderler, üye ülke vatandaşlarına ve ekonomilerine daha fazla yük getirecek “Eurobond” ihracını savunuyorlar.

Bu tür önlemler akılsızca askeri üretimi teşvik ederek, bu toplumlarda yoksulluğun ve ekonomik durgunluğun devam etmesine neden oluyor.

Ayrımcılık ve önyargı gibi temel sorunları ele almayı başaramayan ve kısa vadeli mali kazanca öncelik veren bu liderler, AB'nin uzun vadeli sağlık ve istikrarına zarar veriyor.

Biz, Uluslararası Kırım Dostları Derneği ülke kulüplerinin üyeleri olarak, Avrupa Birliği'nde barışı, sosyal ilerlemeyi, kültürel zenginleşmeyi ve siyasi iş birliğini savunan tüm kişi ve kuruluşlara, kamu ve halk diplomasisi yoluyla barışı ve diyaloğu teşvik etme çabalarını yoğunlaştırmaya çağırıyoruz.

Tüm Avrupa gibi AB'nin de kazananı olmayan pervasız askeri maceralara katılmaktan hiçbir kazancı yoktur.

Avrupa halkları, ortak tarihimiz boyunca, özellikle çalkantılı 20. yüzyılda Nazizm ve Faşizmin tehditlerine karşı mücadelede, savaşın ve yıkımın zorluklarına göğüs gererek önemli kayıplar yaşadı. Böylesine korkunç bir deneyimin tekrarlanması ihtimalini şiddetle reddediyor ve çatışmaların barışçıl çözümünü savunuyoruz.

.

Ünver Sel, dikGAZETE.com

-Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı, Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı, Uluslararası Rusofili Hareketi Kurucu ve Koordinasyon Kurulu Üyesi, Nogay Kalkınma ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?