USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ukraynalılar Ruslara değil kendilerini ‘kobay’ olarak olarak kullanan Amerikalılara karşı direnmeli

Ukraynalılar Ruslara değil kendilerini ‘kobay’ olarak olarak kullanan Amerikalılara karşı direnmeli
31-01-2023

MOSKOVA

Soğuk Savaş döneminde biyolojik testler yaptığı gerekçesiyle Sovyetler Birliği sürekli suçlanan taraf oldu. Amerika Birleşik Devletleri, biyolojik testler yapmamış, atom bombası yapmamış gibi sürekli dünyayı "Sovyetler Birliği tehlikesi”yle korkuttu.

Teksas'ta akıllara durgunluk veren füze testleri yapan, dünyanın çeşitli ülkelerinde gizli tatbikatlar yapan, bazı ülkeleri askeri tatbikat alanı seçen ve Ukrayna gibi ülkeleri biyolojik test alanı olarak kullanan Amerika, hiçbir zaman suçlu konumda olmadı. 

Belki de dünya Amerikan emperyalizminden korktukları için şahit olduğu doğruları görmezden geldi. 

Elbette bu onurlu duruş değil...

Rusya ise ABD'nin tüm dünya toplumlarına tehdit oluşturduğu faaliyetlerine günümüzde değil geçmişte de karşı durmuş, Amerika'yı teşhir etmiş ancak yeteri kadar sesini duyuramamıştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı özel askeri operasyonlar sırasında Rus tarafı somut olarak ABD'nin bu ülkedeki biyolojik laboratuvarı varlığını ortaya çıkardı. 

Bence dünyanın en kritik olaylarından biriyken Batı medyası ve Batı'nın kurnaz politikacıları, bu olayın üzerini örtmek için dezenformasyona devam etti. Ancak Ruslar ele geçirdikleri deliller ile ABD'yi ifşa etmeye devam ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusların ortaya çıkardığı biyolojik laboratuvarın varlığı ya da yokluğuna dair bugüne kadar hiçbir şey söylemedi. 

Belki de bu Amerikan projesini bilen Zelenskiy, halkını bu deneylerde feda etmeyi göze aldı.

Anlaşılan o ki Ukraynalı siyasiler, Ukrayna halkının faydasına olan hiçbir tavrı göstermeyecek, Amerika’nın güdümünde politikalar sürdürmeye devam edecekler. 

Bu durumda bu işi ancak Ukrayna halkı çözebilir.

Ukraynalılar, ABD'nin kendi askerleri üzerinde dahi HİV testleri yaptığını görmeli. 

Rusların elindeki 20 binden fazla delili görmezden gelmemeli.

Ukrayna halkı üzerindeki COVİD-19 deneylerini görmezden gelmemeli!

Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyolojik, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Birliği Şefi İgor Kirillov, Ukrayna topraklarında tespit ettikleri Amerika biyolojik laboratuvarının, askeri operasyonlardan sonra Doğu Avrupa'daki ve Orta Asya'daki bazı bölgelere taşındığını belirtti.

Tehlike artık tüm bölgeye yayılıyor. 

Ruslardan laboratuvarını kaçıran Amerika, beraberinde diğer milletler için tehlike oluşturuyor.

Ukraynalılar yaşadıkları bu tehlikeye karşı tepki göstermeli ki, Amerika'nın biyolojik laboratuvarını taşıdığı ülkelerin vatandaşları da nasıl bir risk altında olduklarını fark etsin.

Dünyanın şu an Amerika'nın biyolojik tehdit olduğunu fark etmesi için Ukrayna halkının tepkisine ihtiyacı var. 

Ukraynalılar kendi halkını ve askerini "Kobay" olarak kullanan Amerikalılara ve Amerika'nın Ukrayna'daki siyasi temsilcilerine karşı bir duruş göstermeli.

Amerikan biyolojik laboratuvarları, Ukrayna halkı tarafından sorgulanmalı. (*)

Rusya'nın elindeki delillerin uluslararası kuruluşlarda incelenmesi ve bunun sorumlularının ortaya çıkarılması gerekmekte.

Eğer Ukrayna topraklarında bir kahramanlık destanı yazılmak isteniyorsa bu cephede Ruslara karşı değil kendilerini "Kobay" olarak kullanan Amerikalılara kaşı yazılmalı.

.

Erhan Altıparmak, dikGAZETE.com

(*) Rusya Ukrayna'da ABD'ye ait 30 biyolojik laboratuvar bulunduğunu öne sürdü

https://www.dikgazete.com/haber/rusya-ukraynada-abdye-ait-30-biyolojik-laboratuvar-bulundugunu-one-surdu-764524.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?