USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ikinci en büyük Hibrit Enerji Santrali hayırlı olsun!

12-11-2021

Bugün okuduğum bir haber vesilesiyle hükümetin önemli işlere imza attığını da yazmadan geçmemem gerektiğini düşündüm.

Artan enflasyon ve işsizlik gibi kriz haberlerini ve demokrasinin sorunlarını kaleme aldığım böylesi bir dönemde okuduğum bu haber beni çok mutlu etti. 

Anadolu Ajansı, (*) geçtiğimiz günlerde paylaştığı haber ile Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ikinci en büyük hibrit enerji santralinin Bingöl’de hizmete girdiğini kamuyla paylaştı. 

200 bin güneş panelinden oluşan Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ikinci en büyük hibrit enerji santralinin Bingöl’de hizmete girmesiyle, bölgedeki istihdamın arttırılmasının yanında çevre sorunları ve hava kirliliği ile mücadelede de önemli gelişmeler kaydedilecektir.

Yeni açılan santral ile hidroelektrik ve güneş enerjisi kullanılarak 450 bin hanenin ihtiyacının karşılandığı ifade ediliyor. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın resmi web sitesinde yer alan Bingöl Kent Haber kaynaklı yayına göre, açılan enerji santrali Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük hibrit enerji santrali özelliğini taşıyor. 

Aynı haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şu ifadelerine yer verilmiş:

“Ülkemizin enerji talebi, ekonomik büyümesine ve nüfusumuza paralel olarak artmıştır. Elektrik enerjisi tüketimimiz yüzde 8 seviyesinde artmıştır. Kurumlarımızın yaptığı çalışmalar elektrik talebimizin yılda ortalama yüzde 3 buçuk oranında artacağını gösteriyor.

Ekonomimizin salgın şartlarına rağmen yakaladığı ivmeyi devam ettirmesi durumunda bu oranlar daha da yukarıya çıkacaktır. Hükümet olarak gerek ülkemizin artan enerji ihtiyacını gerekse küresel ekonomik görünümü dikkate alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz.

2017 yılında açıkladığımız Milli Enerji ve Maden politikası bu süreçte bizlere ve enerji sektörümüze rehberlik ediyor.

Daha çok yerli, yenilenebilir enerji şiarıyla sürdürdüğümüz çalışmaların hedefi, enerji ihtiyacımızı yerli ve milli imkanlarla kaliteli ve uygun fiyatlarla karşılamaktır. Bunun için yenilebilir enerji kaynaklarının enerji sepetimizdeki payını devamlı yükseltiyoruz.” 

Cengiz Holding ve Özaltın Holding'in ortak iştiraki Kalehan Enerji'nin Bingöl'de bulunan Aşağı Kaleköy Barajı ve hidroelektrik santraline eklenen güneş enerjisi santrali ile yenilenebilir enerji dönüşümüne önemli katkılar sunulacağı ifade ediliyor. 

.

Dr. Begüm Burak, dikGAZETE.com

(*) Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük hibrit enerji santrali Bingöl’de hizmete girdi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?