USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Taksim terör saldırısı ve sonrası!.. Bir gece ansızın…

Taksim terör saldırısı ve sonrası!.. Bir gece ansızın…
20-11-2022

13 Kasım Pazar günü İstiklal caddesinde PKK/ YPG sözde üst düzey yöneticisi olan “Hacı” kod adlı teröristten alınan talimat ile gerçekleştirilen patlamada 6 şehit verilmiş, 101 kişi de yaralanmıştır. Patlamayı gerçekleştiren Ahlam Albashir (23) gece yarısı düzenlenen operasyon ile yakalanmıştır. Soruşturmada birçok gözaltı olup, çokça bilgi edinilerek operasyon düğmesine basılmıştır.

Saldırıyı 2023 seçimlerine odaklayanların yersiz söylemlerine rağmen her seçim arifesinde, bu tür saldırı ve eylemleri görmekten de bıktık usandık artık. Bu tarz saldırıların hiçbir zaman seçimlerin yolunu belirlemekte etkisi olmadı ve olmayacaktır da.

Bu tarz eylem planlarının büyük oranda önüne geçildiğinden şüphemiz yok ama bir tek eylemin bile engellenememesi sivil halkın şehit edilmesi ile sonuçlanmaktadır.

Bu terörist kadın da Türkiye’ye kaçak yollar ile girip 6 vatandaşımızın şehit, 101 vatandaşımızın da yaralanmasına sebebiyet vermiştir.

Teknolojinin nirvanasında yaşadığımız bir dönemde, kalabalığı en çok olan yerlere teknolojik cihazlar kullanarak kişilerin üzerindeki patlayıcı veya zararlı maddeleri tespit eden elektronik cihazlar ile donatmakla, olası patlamaların önüne geçileceği bariz bir şekilde ortadadır.

Olaylar ile ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, “Kimsenin coğrafyasında Kobani’nin, Tel Rıfat’ın, Münbiç’in Nusaybin’in, Kamışlı’nın olmadığını” söyleyerek şöyle devam etti;

Bunlarla, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu büyük bir iradeyle tüm arkadaşlarımızla bir mücadele gerçekleştiriliyor. İstiklal Caddesi, bizim milletimizin nazlı bebeğidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz.

Biz bu mesajı aldık. Hiç merak etmesinler, karşılığını daha ağır vereceğiz. Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajını da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yakın bir zamanda da görülecektir Allah'ın izniyle.”

20 Kasım saat 01:12 de Milli Savunma Bakanlığı “Twitter” hesabından paylaşılan “Hesap Zamanı!, Alçaklardan hain saldırının hesabı soruluyor!” paylaşımı ile Pençe-Kılıç Hava Harekatı başlamış oldu.

Bütün gece durmaksızın terör kamplarını bombardıman altında tutan yiğit Türk Kahramanları, sabaha kadar teröristlere nefes aldırmadı.

Etkisiz hale getirilen yerler; 

Aynel Arap; Kobani ormanı, Cerablus yolu, Kania Korda Mahallesi, Halnej Köyü, Meştenur Tepesi

Tel Rıfat; Beylüne , Ayn Dakneh , Minniğ , Şavarga ve Şeyh İsa

Dirbasiye; Um Harmel Köyü ve Dahr’ul Arab Siloları

Malikiye; Talk Balk , Kerkendal ve Jele Tepesi

Milli Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamada; ‘’BM Antlaşması’nın 51’ maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üst olarak kullanılan bölgelere Pençe Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir.” denildi. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; “BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ”

.

Yunus Şanlı, dikGAZETE.com

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?