USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Nankörlük

Nankörlük
16-05-2023

Cumhur İttifakı’na nankörlük

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Mart ayında Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin kararını Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde imzalamıştı. 

Türkiye’de 4 aday, cumhurbaşkanlığı için seçime girmeye hak kazandı; Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan.

Muharrem İnce’nin, seçime birkaç gün kala FETÖ’nün ve bazı CHP’lilerin tezgahladığı sanılan sözde bir **** kaseti ile şantajla karşı karşıya kaldığı iddia edildi ancak İnce’nin bu konudaki açıklaması ise şöyle oldu: “Adaylıktan çekiliyorum. Türkiye’ye üçüncü seçenek önerdim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın”. 

Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesinde bahanesi olmasın diye adaylıktan çekildiğini söyleyen Muharrem İnce, seçim yarışını 3 aday arasında bıraktı.

Merakla beklenen 14 Mayıs seçim günü geldi ve Sinan Oğan bu seçimi, tahminlerin üstünde bir yüzde ile kapattı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.50, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.89  ve Sinan Oğan ise yüzde 5.17 oy aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgelerinden olan Hatay, Adana, Diyarbakır gibi illerden beklenen karşılığı alamadı.

Aslında bakılırsa bu kadar yapılan işlere karşılık Türkiye genelinden de beklenen desteği alamadı.

Sen gel  Anka3, Kaan, Atak2, TCG Anadolu, İhalar, İHA/SİHA’lar, Emekliye zam, Memura zam, Emekli ikramiyelerine zam, Deprem bölgelerine 1 yıl içinde yeni evler, Karadeniz doğalgazı, Ücretsiz doğalgaz, Elektrikte indirim, yerli otomobil TOGG, 42 bin 500 Sağlık personel alımı, Başakşehir-Kayaşehir metro açılışı, İlk bor karbür üretim tesisi açılışı, Ayasofya’yı aç, İmece uydusunu uzaya fırlat, Şehir hastaneleri yap, Nadir toprak elementleri tesisini aç, Kız Kulesi restorasyonu ve Topkapı Sarayı restorasyonunu yap, Kentsel dönüşüm, “yarısı bizden” kampanyasını yap, “Gökbey”i yerli motor ile uçur, Gaziantep köy evlerini bayramda teslim et, Altay tankını yap, Esnafa ÖTV müjdesini, Öğrenciye bilgisayar ve telefon vergi muafiyetini yap, TOGG için kredi çıkart, 3 bin 500 Engelli öğretmen ataması yap, Pandemi ile mücadele et, Darbe girişimi ile mücadele ver, PKK’yı dağlardan temizle, Yerli Hürjet’i uçur, Hızlı trenler yap… Havaalanları, yollar, tüneller yap, yerli uçak gemisi TEKNOFEST ve “TGC Anadolu” gibi teknolojik atılımlar ziyaretçi akınına uğrasın…

Okurken bile yorulduğunuz icraatları yap ve buna rağmen bu ülkede yaşayan “25 milyon kişi” bütün bu yapılanlara kör kalsın ve sunulan her türlü haktan fazlasıyla yararlanan bu insanların hiçbirine yaranama.

Ne yapsaydı mesela? LGBT üyesi olsa mıydı? Ayasofya’yı müze olarak bıraksa mıydı? Pandemi döneminde emeklilerin paralarını vermese miydi? Hastanelerde sefillikler mi yaşansaydı?

İşte bunlar yaşanamadığı için Erdoğan yine kazandı ancak bu seçimde yeteri kadar oy toplayamadı.

Allah nasip eder de sağ kalırsak, ikinci turdaki seçimde, 20 yıldan fazladır içeriden dışarıdan, sürekli kin besledikleri cumhurbaşkanımız ve yaptıkları karşısındaki bu güruhun ve onların gerici zihniyetinin sandıkla birlikte tarihe gömüldüğünü görmek de kısmet olur

Bu ülkenin yerli halkının fertleri ve boynunun borcu olarak, 28 Mayıs günü görevimizi yerine getirmek için elimizi vicdanımıza koyup, PKK destekçileri ve FETÖ’cülerle yan yana kol kola, olanlarla değil, onlara karşı mücadele edenle lider ülkenin vatandaşları olarak yola devam ederiz.

.

Yunus Şanlı, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
kuzey
kuzey 11 ay önce
Kesinlikle katılıyorum kardeşim sana. Bu kadar nankörlük olmaz olsun