USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EYT, 2023 seçimlerine kasıtlı olarak mı bırakıldı?

EYT, 2023 seçimlerine kasıtlı olarak mı bırakıldı?
04-11-2022

EYT’nin gelmesi, emeklilere yapılacak zam ve asgari ücret zammı 2023 yılında iyileşmiş olarak görmemiz muhtemel olacak.

Uzun zamandır “emeklilikte yaşa takılan” vatandaşların bekleyişleri, 2023 yılı seçim vaatlerinin arasında olacağı bariz bir şekilde görülmektedir.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte “EYT”li vatandaşların sesi çok net duyulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu süreci mümkün olduğu kadarıyla seçim yılına denk getirmesi de oy toplama stratejisi olarak gözlemlenebilir.

Seçim stratejisi olarak bir diğer “koz” da emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapılması olacaktır.

Emeklilerin oylarını toplayabilmesi için hayat standartlarının ileri seviyeye taşıması önemli bir parça olacak ve aynı zamanda geçim sıkıntılarına bir nebze de olsa fayda sağlayacaktır. Bunun neticesinde emeklilerin de desteğini toplama şansına sahip olunacaktır.

Asgari ücrete olmadık bir zam da 2023 yılında olacağını düşünmekteyim. 2022 Haziran ayında yapılan ara zamla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında emekli maaşlarına yapılacak zammın bu ara zamdan daha iyi olacağını vurgulamıştı.

Bu açıklama ile yeni yılda asgari ücrette ciddi artışlar beklemekteyim. Her gün yapılan asgari ücret haberlerinde algılar yapılmaya başlandı, “7 bin 500 TL” civarında olacağına dair yorum ve haberler çok yapılmakta ama bunun da yeterli olacak bir rakam olmadığı bariz bir şekilde ortada.

Yapılacak artışın enflasyona göre değil gıda ve diğer ürünlerde yapılan zamlara göre yapılması gerektiğini düşünüyorum. Aksi taktirde, geçim sıkıntısını giderilmek mümkün olmayacaktır. Aynı zamanda çeşitli piyasalarda sürekli yapılan zamların da önüne geçilmesi gerekmektedir.

Hedef 2023” sloganlarını yıllardan beri duymaktayız. 2023 yılının AK Parti ile yola devam edilmesi yüksek oran olarak görülmekte. Devam edildiği taktirde neler olacağını, 5 yıl boyunca neler yaşayacağımızı hep birlikte görmemiz mümkün olacaktır.

Her kim seçilirse seçilsin halk olarak tek isteğimiz refah içinde yaşayabilmektir...

Lafla peynir gemisi yürümez”

.

Yunus Şanlı, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?