USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sinan Ateş cinayeti üzerinden dönen FETÖKULLİ işler

Sinan Ateş cinayeti üzerinden dönen FETÖKULLİ işler
07-01-2023

SİNAN ATEŞ ÜZERİNDEN DÖNEN FETÖKULLİ İŞLER

Garip bir toplumda yaşıyoruz. Yaşanan paradoksları anlamamız bizi yoruyor. Kimin kime ne için sahip çıktığı veya çıkmadığı belli değil.

Sinan Ateş, bir cinayete kurban gitmeden önce “Kandil ve Pennsylvania’nın ileri karakolu” olarak ilan ettikleri, güya ölümünden sonra ona sahip çıkıyor! 

Sinan Ateş’in Ocak Başkanı iken dövdürdükleri, kafasını gözünü kırdıkları, sanki kırk yıllık dostları ölmüş gibi feryat ediyorlar. Yani ne açıdan bakarsak bakalım tam anlamıyla ölüm üzerinden kendilerine fayda çıkaracak tipler FETÖKULLİ işler çevirmeye çalışıyor.

Ortaya koymaya çalışılan bu FETÖKULLİ işlere geçmeden önce bu iblisi yapının nasıl oluşturulduğunu özetle hatırlayalım.

Bilindiği üzere temeli 1960’lı yıllarda atılan ihanet örgütü FETÖ’nün birkaç senede bitmesini beklemek hayalciliktir. Çünkü bu ihanet şebekesini kuran ve işletenlerin hesapları hep yüzer yıllıktır. Zaten bu iblisi yapı da 1960’larda ABD’nin Müslümanların bulunduğu ülkelerde kontrolü elde tutabilmek için geliştirdiği “Yeşil Kuşak Projesi”içinde “Ilımlı İslam” anlayışını yerleştirmek; bununla İslam’ın “Hak-Batıl”, “İman-Küfür”, “Tevhid”, “Cihad”, “Küfre karşı savaş” vs. kavramlarını istedikleri şekle sokmaktı. Bunu 1990 yıllarına kadar sürdürdüler. Bu tarihten sonra projelerinin ismini değiştirerek Yeni Dünya Düzeni koydular. 

2000’li yıllarda da “Büyük Ortadoğu Projesi” ismi verilerek kendilerine göre aksayan yönleri tamir edip piyasaya sürdüler.

FETÖ, 1960’lardan başlayıp BOP’a varana kadar Türkiye’de kullanılmak için oluşturulan örgütün ismiydi. 

Ne yazık ki bu tarihe kadar ülkeyi yönetenler bu yapının “Milli ve İslami” olduğunu zannederek destek verdiler. 

Projenin daha isabetli yürüyebilmesi için İslamiyet ve Türklüğü kullanarak milleti aldatan bu yapı her geçen gün palazlanarak büyüdü. AK Parti’nin iktidara gelmesiyle de önlerine muazzam bir kapı açıldı.

13 yıl boyunca iktidar bu yapı ne istediyse verdi. 2004 yılında MGK’da alınan “FETÖ bitirilsin” kararı bile kararın altında imzası olanlar tarafından görmezden gelindi. 

Hatta askeri vesayeti yıkmak isteyen AK Parti, bu yapı ile işbirliği yaparak ordu içerisinde önemli operasyonlara imza attı. 

2006 yılında kaleme aldığım bir makale de iktidar gücünü elinde tutan AK Parti ile özellikle bürokraside örgüt tipi bir yapılanmaya giderek neredeyse bütün köşe başlarını tutan FETÖ örgütü arasında ileride muhakkak bir büyük çatışma çıkacağını yazmıştım. 

Hem iktidardan hem de FETÖ’den beslenen birçok akademisyen ve yazar benim yanıldığımı, bu iki yapının çok büyük bir uyum içinde Türkiye’yi İslamlaştırma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söylediler ve yazdılar.

2010 referandumundan sonra FETÖ, bu başarının kendilerine ait olduğunu iddia ederek iktidardan sınırsız şeyler istemesi iktidarın uykusundan biraz uyanmasına vesile oldu. 

7 Şubat 2012’de FETÖ’nün emniyet ve yargı içinde çöreklenen militanlarının MİT müsteşarını gözaltına alma kararı, çatışmanın iyice ayyuka çıkmasına sebep oldu. 

Buna rağmen iktidar yine de meseleyi anlaşarak çözme yoluna gitmeyi tercih etti. Ancak önce 17 Aralık 2013 ve ardından bir hafta sonra 25 Aralık tarihlerinde FETÖ’nün hükümete yönelik iki operasyonu, iplerin kopmasına ve hükümetin tam olmasa da uyanmasına sebep oldu. 

Tam olmasa da değişimin sebebi bu işin vahametini zamanın Başbakanı Erdoğan anlamasına rağmen AK Parti içinde çöreklenen FETÖ mensuplarının mücadele edilmemesi yolundaki direnmeleridir.

1999 yılından beri konuştuğum TV’lerde, yazdığım gazete ve dergilerde FETÖ denen bu iblisi yapının ileride vatanımıza, milletimize, dinimize büyük bir darbe vuracağını anlattım ve yazdım.

FETÖ mensupları ve onlarla beraber yürüyen iktidar, beni “sözde hoca efendilerine” laf ettiğim için “Hain” ilan ettiler. 

Ekonomik olarak beni bitirmeye çalıştılar. Tabii Allah’ın dediğinden başkası olmadı. Onların kurdukları tezgâhlar bir bir bozuldu ve sonunda 13 yıl beraber yürüdükleri iktidar tarafından bitirilmeleri için düğmeye basıldı.

Sayın Erdoğan bu yapının nasıl bir ihanet örgütü olduğunu anladı ama etrafının aynı düzeyde bunu kavradığını söylemek doğru olmaz. 

Bunu bizzat Sayın Erdoğan’ın“FETÖ hususunda en yakınlarım bile beni yalnız bıraktı.” diyerek serzenişte bulunmasından anlıyoruz. “Bu yapının ihanetlerini ve nankörlükleri zamanında göremediğim için Rabbimden ve milletimden özür dilerim.” diyen Erdoğan, başlattığı FETÖ mücadelesini bugüne kadar ara vermeden devam ettirdi. 

Bu hususta Erdoğan’ın hakkını teslim etmek gerekir. Çünkü herkesin FETÖ’den, Allah’tan daha çok korktuğu dönemde bu şeytani yapıya savaş açarak bitirme kararı alması her türlü takdirin üzerindedir. Ancak aynı kararlılığı AK Parti içinde gördüğümü söylemem hakka karşı haksızlık olur. 

Çok uzun yıllar FETÖ ile kol kola yürüyen ve hatta bu yapının beslemesi olan birçok kişi AK Parti içinde köşe başlarını tutmuştu.

Bu kriptolar, AK Parti’nin yeterli şekilde FETÖ ile mücadele etmesine engel oldular. 

Birçok alanda FETÖ’ye karşı operasyonlar yapılırken siyasi alana dokunulmadı. AK Parti içinde göze çarpan belli kişiler pasifize edildi ama hesap sorulmadı. Geride kalanlar ise bana göre hala AK Parti içinde örtülü olarak faaliyetlerini devam ettirmektedirler. 

FETÖ ile mücadelede her alanda başarılı olamayışın atında yatan önemli sebeplerden biri de ne yazık ki bu tutumdur.

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden geçen zamana rağmen bugün hala FETÖ’nün değişik birimlerine yönelik süren operasyonlar, bu örgütün faal olarak devam ettiğine en açık delildir.

Zaten daha önce kaleme aldığım BU KAFAYLA FETÖ BİTMEZ başlıklı makalede, FETÖ denen bu iblisi yapının yeniden yapılanmaya gittiğini, darbe aldığı noktaları tamir etmeye çalıştığını örnekleriyle anlatmıştım.

FETÖ’nün nasıl bitirileceği bellidir.

FETÖ, yüzüne İslam maskesi takmış bir örgüttür. Onun için öncelikle yüzündeki bu maskeyi yırtıp atmak ve millete bunların İslam ile alakaları olmadığını anlatmak ve inandırmak gerekir. 

Ne yazık ki şimdiye kadar bu alan çok ihmal edildi. 

Siyasi, sosyal, ekonomik, emniyet, yargı vs. her alanda yapılacak topyekûn bir mücadele ile FETÖ denen bu uru bünyemizden ancak 20-30 yılda söküp atabileceğimizi başından beri anlatıyorum. 

Bu alanlardaki her aksama bu şeytani örgütün ekmeğine yağ sürer ve faaliyetlerine alan açar.

Bugün, mücadeledeki aksamalardan yararlanan şeytani örgüt FETÖKULLİ işlerine devam ediyor. 

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in kalleşçe öldürülmesinin ardından MHP ve Ülkü Ocaklarına yönelik başlatılan saldırının altında daha baştan beri bu şeytani örgütün FETÖKULLİ tezgahlarından biri olabileceğini yazdım. Çünkü MHP ve Ülkü Ocaklarına saldıran hesaplara baktığımızda ya ODATV, HalkTV, Solhaber, Cumhuriyet vb. sol hesaplardan ya da FETÖ’cü trol hesaplarından yapılıyordu. 

Mesela daha ilk andan itibaren “Tonysalvadora” isimli bir hesaptan (Bu hesap, TURGAY KARAGÖZ / TC: 41887220372 1982 Eskişehir doğumlu bir Baş komisere aitti ve bu kişi KHK ile meslekten men edilmeden önce Pensilvanya’ya kaçmıştı.) Sinan Ateş cinayetini işleyenlerin MHP ve Ülkü Ocaklarının üst düzey yöneticileri olduğunu isim isim açıklamaya başlamışlardı. 

Bir kısım kendini milliyetçi ve ülkücü zanneden saflar ise hemen bu tür hesapların gazına gelerek işlenen bu cinayeti MHP ve Ülkü Ocaklarına yıkmanın gayretine girmişti. 

Bu kişilerin çoğu ya MHP’de aradıkları mamaları bulamayanlar ya da başka sebeplerle MHP ve Ülkü Ocaklarına düşman kesilenlerdi.

Yapılan algı operasyonu, emniyetin titiz çalışması sonunda çöktü. Katiller ve azmettiriciler yakalanarak adalete teslim edildi. 

Sol ve FETÖ’cü trol hesapların yazdığı yalanlar ortaya çıktı.

MHP’den yapılan açıklamalarda da bu tür iftiraların MHP’ye bulaşamayacağını ve iftira atanların yüzüne çarpıldığı ifade edildi.

Sinan Ateş’in katledilmesi, ilginç paradoksların yaşanmasına da sebep oldu. 

Sinan Ateş’e güya sözde sahip çıkmaya çalışan kesimlerden biri de İP’ciler oldu. 

Halbuki cinayetten 3 yıl önce Meral Akşener’in “Ülkü ocakları haydut yetiştiriyor” şeklindeki suçlamalarına karşı Sinan Ateş, 08.08.2019 tarihinde ‘Twitter’den; “İP zaman kaybıdır. Ayıplıdır, arızalıdır, sakıncalıdır. Kandil ve Pensilvanya’nın ileri karakoludur. İP Başkanının ülkücülere haydut demesi tek kelimeyle kokuşmuşluktur. Bununla birlikte ülkücüye haydut demek şerefsizliktir. Liderin evlatları Ülkü Ocakladır.” şeklinde cevap vermiştir.

Kendisine “Şerefsiz, kandil ve Pennsylvania’nın ileri karakolu” diyen birine İP’in sahip çıkması, mideleri bulandırmak için yeterli bir sebep oluşturmaktadır.

.

Selim Çoraklı, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?