USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rusya’daki FETÖ okullarının CIA’nın paravanı olduğunu ortaya çıkaran isim

14-09-2018

FETÖyü Rusya’dan silen adam!

:

Kimine göre bildiğiniz Türkiye Türk’ü. Talat Enver Çetin.

Kendine “Talat Enveroviç” de diyor. Uzun zamandır Rusya’da yaşıyormuş. 

Rusya Federasyonu vatandaşlığına geçmiş. (1)

Kendisine göre; Talat Çetin (rusça: Четин Талат Энверович) Rusya Federasyonu Adalet Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren “Rusya Milli Güvenlik Akademisi”nde Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısıdır. 

Uluslararası hukuk ve ekonomi eğitimi almış Türk asıllı Rusya vatandaşıdır ve Rusya’da yaşamaktadır. 

Rusya’nın uluslararası ekonomik ilişkileri alanında yirmi yıllık tecrübesi vardır.

Türk Akımı‘nın isim babasıdır. 

Son yıllarda Orta Doğu ve Asya’da terör eylemleri artmış ve terör örgütlerinin altından batılı istihbarat teşkilatları çıkmıştır.

Merhum Rus Büyükelçi Karlov’un Ankara’da hain bir suikastla öldürülmesi olayından ve İstanbul’daki Reina Gece Klubü terör saldırısı sonrasından hareketle, Doğu Ülkelerinin Ortak bir Polis Teşkilatı kurması fikrini ortaya atmıştır.

Kabul görülen bu fikrin hemen ardından kuruluş çalışmalarına başlanan “Asya Polis Teşkilatı” ASIAPOL‘un kurucuları arasında yer almıştır.

Talat Enveroviç Çetin, halen Rusya Federasyonu Milli Güvenlik Akademisi içinde korgeneral rütbesiyle görev yapmaktadır. (2)

Bazı mahkeme kayıtlarında Ardahan/Posof’lu 31 Aralık 1973doğumlu Çiçek ve Enver’den olma gerçek adı Talat Çetin’in soyadı Enveroviç babasının adından geliyor.

Rus vatandaşlığına geçişi, Başkurdistan’ın başkenti Ufalı bir hanımla evlenmesinden dolayı. (3)

BAZI ÇEVRELERDE TÜRK - RUS İLİŞKİLERİNDE EN KİLİT İSİMLERDEN BİRİ… “TÜRK AKIMI”NIN İSM BABASI...

Rusya Fedreasyonu Adalet Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren “Ulusal Güvenlik Akademisi”nin resmi sitesinde görevi "Ulusal Güvenlik Akademisi" Enstitüsünün Dış Ekonomik İlişkiler Başkan Yardımcısı şeklindedir. 

Akademinin 1000’den fazla çalışanı vardır ve bunların büyük bir kısmı FSB eski çalışanları ile İçişleri BakanlığıSavcılıkSavunma Bakanlığı personelinden oluşmaktadır. "Ulusal Güvenlik Akademisi” Başkanı ise 9 Mayıs 1945 doğumlu Prof. Dr. Fursov Vladimir Alekseevich. (4)

Bazı çevrelerde Türk - Rus ilişkilerindeki en kilit isimlerden birisi görüldüğü gibi Türk asıllı Rusya vatandaşı Talat EnveroviçÇetin, Türkiye kamuoyunda "Türk Akımı"nın isim babası olarak tanınıyor.

Rus Büyükelçi Karlov’un Ankara’da uğradığı suikast ve İstanbul Reina’da yaşanan saldırı sonrasından Doğu Ülkelerinin Ortak bir Polis Teşkilatı kurması fikrini ortaya atmasıyla bilinen Çetin, bu kapsamda oluşturulan “Asya Polis Teşkilatı” ASIAPOL’un kurucuları arasında yer alıyor. (5)

FETÖ - ERMENİ İTTİFAKININ CİDDİ BİR DE BASIN BOYUTU VAR!..

"Rusya’daki FETÖ okullarının CIA’nın paravanı olduğunu ortaya çıkaran isim" olarak biliniyor.

FETÖ’nün niyetinin iyi olmadığının Rusya’da 10 yıl önce fark edildiğini belirten ÇetinRusya’da FETÖ-Ermeni ittifakının Türkiye karşıtlığına çalıştığını söylüyor.

Diyor ki, "ABD, Soros etkisi ve FETÖ-Ermeni ittifakıyla ki bu ittifakın ciddi bir basın boyutu da var. 

ABD’deki Ermeni Diasporası, FETÖ’nün yaptığı ittifak ile Rusya’ya taşınmıştır. 

Rusya’da FETÖ, Ermeniler tarafından barındırılıp korunuyor. 

Moskova’ya çaktırmadan, Türkiye aleyhine karar aldırmaya çalışmaktalar ki onların gazeteleri, Erdoğan ve Türkiye - Rusya ilişkileri aleyhine yazı yazıyor. Ama bunu pek dikkate alan yok.” (6)

MEDYADA KGB ELEMANI GİBİ GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILMIŞTI...

Türk-Rus dostluğunun başlamasında emeği olan Talat Enveroviç Çetin; Türkiye’nin Avrasya hamlesinden iyice köşeye sıkışan ve Orta Asya’daki okulları elinden alınmaya başlayan FETÖ’nün hedefinde. 

Nitekim geçmişte, Türkiye’de ve Rusya Federasyonumedyasında Talat Çetin’i KGB elemanı gibi gösteren haber servis edilmişti.

Orta Asya’daki FETÖ okullarının kapatılması için tüm bölgede çalışan ve Türkiye’ye gerekli tüm bilgileri veren Çetin’in böyle bir zamanda hedefe konulması dikkat çekici. (7)

Rusya’da yayın yapan Novaya Gazeta; Talat Çetin hakkında yıllar öncesinde aleyhinde haberler yayınlamış, kendisini FSBbaşkanının yardımcı ya da özel temsilcisi olarak tanıttığı iddiasını ortaya atmıştı.

Talat Çetin ise Milli Güvenlik Akademisi gibi bir kurumda Tümgeneral rütbesiyle başkan yardımcısı olarak çalışan bir kişinin böyle bir iddiada bulunamayacağını belirterek yalan haberlerin servis edildiği 2013’te Akademide Dış Ekonomik İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Tümgeneralrütbesi ile görev yaptığını, kurumun resmi internet sitesinin de www.uacadnb.ru olduğunu söylemişti.

Akademinin, Rusya Federasyonu genelinde, "Rusya’nın ve dost ve stratejik ortak ülkelerin çıkarlarını her platformda korumak, geliştirmek, ülke çıkarlarına zarar verecek her türlü eylem ve davranışa engel olmak ve diğer devlet kurumları ile işbirliği içerisinde faaliyette bulunmak gibi misyonları olduğuna değinen Çetin, resmi görevi dışında Türk vatandaşlarının haklarını korumak için de çalıştığını vurgulamıştı. (8)

RUSYA’NIN SSCB DIŞINDA DOLARLA YAPTIĞI İLK ATOM SANTRALİ...

Akkuyu nükleer santralinin Rusya’nın eski SSCB toprakları dışında dolarla yaptığı ilk atom santrali olduğunu söylemiş, dolayısıyla Rusya için önemli olanın ekonomi değil, Türkdostluğu olduğunu belirtmişti.

Ona göre; Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali, Türk Rus ilişkilerinin sigortasıdır. 

Uçak düştüğünde, ilişkiler koptuğunda dahi hiç kimsenin nükleer santrale dokunmadığını, ne Türklerin, Ruslara "vermeyeceğiz" dediğini, ne de Rusların “yapmayacağız" dediğini, santralin maliyetinin, 22 milyar dolar olduğunu, Rusya’nın parasını, 33 yıl sonra geri alabileceğini, tüm bunlara rağmen Rusya’nın NATO üyesi Türkiye’ye güvenerek, asırlık dostluğa, Osmanlı İmparatorluğu'nun varisine yatırımı kendi parasıyla faizsiz yaptığını gündeme getirmişti.

Dar zamanda Türkiye’nin dostları, Ergenekon’dan çıkıp geliyor! Anlayan anladı…

Bakınız:
1- http://www.karar.com/yazarlar/hakan-albayrak/talat-enverovicin-akliyla-hareket-edersek-1860
2- http://talatcetin.com/
3- https://www.dizifragman.net/kgb-generali-enverovic-olarak-biliyordu-ama-o-posoflu-
4- http://uacadnb.ru/rukovodstvo
5- https://www.timeturk.com/talat-enverovic-cetin-s-400-ler-turkiye-yi-bati-dan-koruyacak/haber-725260 – http://www.gazetevan.com/turk-rus-fonunun-basina-talat-enverovic-geliyor-102400.html
6- https://www.aksam.com.tr/roportaj/dogunun-2-aslan-ulkesi-batiya-karsi-duruyor/haber-724512
7- http://talatcetin.com/talat-enverovic-cetine-feto-saldirisi/
8- http://haberrus.com/headline/2013/02/05/talat-cetin-novaya-gazetanin-iddialarini-yalanladi.htm

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com
Twitter: @oc32oc39

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?