USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rusya’da büyük terör operasyonu!

25-02-2021

KİEV, Ukrayna

Geçtiğimiz günlerde Rusya Federasyonu’na bağlı Kırım Cumhuriyeti, Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti, Krasnodar Bölgesi ve Rostov şehrinde güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyon neticesinde 19Tekfir Vel Hicra - At-Tekfir vel-Hijra” terör örgütü üyesi yakalandı.

Operasyon sırasında çok sayıda uzun namlulu tam otomatik tüfekler, tüfeklere ait mühimmatlar, “EYP”ler ve bomba düzeneği yerleştirilmiş intihar yeleği ele geçirildi.

Bahsi geçen Kırım, Karaçay-Çerkes, Krasnodar ve Rostov’da hücre evi yapılanmalarına giden terör örgütü, Rusya Federasyonu federal yasalarının “Aşırıcı örgüt organizasyonu ve faaliyetlerine katılım” maddesine göre ağır cezayla yargılanacak.

Konu hakkında açıklama yapan güvenlik terör uzmanı Aleksandr Stepanov: “Tutuklanan 19 Takfir Vel Hicra terör örgütü mensuplarının hangi etnik kökene veya inanca mensup olduğu fark etmez. Terörist teröristtir! Sadece Rusya Federasyonu yasalarına göre değil dünyada birçok ülkenin belirttiği üzere Takfir Vel Hicra, Müslüman Kardeşler’e bağlı bir terör örgütüdür. Nefret ve hoşgörüsüzlüğü vaazlarında kullanan bu terör örgütü, birçok ülkede 1970lerden bu yana terör eylemlerinin hazırlanmasında rol oynamıştır. Tutuklanmalarını doğru buluyorum” dedi.

Öte yandan Kırım Cumhuriyeti Başkanı Sergey Aksenov, Rus basınına yaptığı açıklamada: “Yasaklanmış bir terör örgütünün üyesi olmak; başlı başına Rus kanunlarını ihlal etmektir. Aslında, At-Tekfir vel-Hijra, nefret ve hoşgörüsüzlüğü yayan bir terörist mezheptir. Üyeleri bazı ülkelerde terör eylemlerini hazırlayan komisyonlarda yer almaktadır. Bu ideolojinin destekçileri, ait oldukları yerde hapishanede olmalıdır” dedi.

.

Dimitri Kherson, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?