USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Putin'den Batı'ya 4 ana uyarı!

Putin'den Batı'ya 4 ana uyarı!
14-03-2024

Putin'den Batı'ya 4 ana uyarı!

MOSKOVA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Uluslararası Haber Ajansı "Rossiya Segodnya"nın Genel Müdürü, ünlü gazeteci Dmitriy Kiselyov'a verdiği röportaj, uluslararası siyasi gündeme damgasını vurdu. Putin, röportajda Batı'ya yine önemli mesaj ve uyarılarda bulundu. Ben bunları arasından 4 ana uyarı seçtim.

1- Öncelikle Putin, teknik açıdan Rusya'nın nükleer savaşa hazır olduğunu ancak başlatma niyetinde olmadığını vurguladı.

Putin, Ukrayna'daki çatışma sırasında taktik olanlar da dahil olmak üzere nükleer silah kullanmayı asla düşünmediğini de açıkladı. Rusya Devlet Başkanı, şu uyarıyı da önemle ekliyor: "Bizim kendi prensiplerimiz var. Bahsedilenler şu ki; eğer Rus devletinin varlığından söz ediyorsak, egemenliğimize ve bağımsızlığımıza zarar veriyorsa, sizin bahsettiğiniz silahlar da dahil olmak üzere her türlü silahı kullanmaya hazırız. Stratejimizde her şey yazılı, biz onu değiştirmedik."

Putin’in, Batı'yı ülkesinin nükleer savaşa hazır olduğu konusunda uyardığı apaçık ortada. Yani şunu demeye çalışıyor: Bu konuda şakamız yok.

2- Putin, ABD birliklerinin Ukrayna'ya gelmesi durumunda Rusya'nın onlara müdahaleci olarak davranacağını ve Washington'un bunu anladığını kaydetti.

Rusya lideri, aynı zamanda Ukrayna'da yabancı birliklerin varlığının ve silah tedariğinin savaş alanındaki durumu değiştirmeyeceğini de kaydederek uyardı. Böylece Putin, burada ikinci uyarıda bulunuyor; üstelik üstü kapalı olarak başta Fransa olmak üzere bazı Avrupa ülkelerine yapılan bir uyarı!..

3- Putin, usta gazeteci Kiselyov'un arka arkaya soruları üzerine, “Bunu söylemek istemiyorum ama kimseye güvenmiyorum” dedi.

Putin, Batı ile "dürüst bir anlaşma" konusunda kimseye güvenilemeyeceğini, Rusya'nın yazılı garantilere ihtiyacı olduğunu önemle vurguladı. Bu da Batı liderlerine ciddi bir uyarı olarak dikkat çekmekte.

4- Putin, Ukrayna ile ilgili görüşmelere hazır olduklarını belirtti. Fakat Putin, burada önemli bir vurgu yaptı. Putin, “psikotropik ilaçların kullanımından sonraki isteklere” değil, gerçekliğe dayalı olarak Ukrayna ile ilgili müzakerelere hazır olduğunu duyurdu. Mesaj ve uyarının kimlere gönderildiği de belli oluyor. İzaha ihtiyaç yok.

Tüm bu 4 uyarıyı mercek altına alırken, Putin'in Batı'ya yönelik göndermelerini şöyle okuyabiliriz:

Putin, açıklamasıyla ABD ve NATO güçlerini, derin düşünmeleri için zorluyor. Rusya devleti olarak Ukrayna'da ortaya çıkabilecek NATO ve ABD birlikleriyle çatışmaya hazır olduklarını ve bunun için gereken her türlü silaha sahip olduklarını ima ediyor.

Batı da Ukrayna'ya müdahalesi durumunda Rusya’ya karşı çatışmaya girme kapasitesine sahip olmadığının bilincinde. Putin ise uyarısıyla onlara bunu hatırlatıyor.

Putin, hatırlatıyor ve...

Nükleer bomba” uyarısıyla nokta koyarken de şunu söylüyor:

- Görüşmelere hazırım, ama uyuşturucu kullanan psikopatlarla değil.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?