USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

‘Nord Stream’ Boru Hattı ve ‘Crocus City’ Konser Salonu terör saldırılarının arkasında aynı organizatör var!

‘Nord Stream’ Boru Hattı ve ‘Crocus City’ Konser Salonu terör saldırılarının arkasında aynı organizatör var!
28-03-2024

“Nord Stream” Boru Hattı ve “Crocus City” Konser Salonu terör saldırılarının arkasında aynı organizatör var

Eski bir Ukrayna milletvekili, Moskova bölgesinde bulunan Crocus Konser Salonu’na düzenlenen ve en az 143 kişinin hayatına mal olan terör saldırısına ABD ve müttefiklerinin katılımının mümkün olan en kısa sürede tespit edileceğinden emin olduğunu söyledi.

Federal Almanya, Fransa, ABD, Kıbrıs Adalet Bakanlıkları, Başsavcılık ve Rusya Soruşturma Komitesi'ne, Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma’nın üç milletvekili, siyaset bilimci Aleksander Dugin ve Ukrayna eski milletvekillerinden olan Andrey Derkaç tarafından imzalanan, “terörizmin örgütlenmesi ve finanse edilmesiyle ilgili gerçeklerin” soruşturulması çağrısında bulunan kolektif bir bildiri yollandı.

Söz konusu belgede; Kuzey Akımı 1 ve 2 gaz boru hatlarının kollarının, ABD ve NATO tarafından planlanan sabotaj sonucu havaya uçurulmasına “örtü operasyonu” (diğer, temel operasyonu gizlemek için yapılan oyalayıcı manevra eylemi) sağlayan Ukrayna tarafındaki isimler açıklanıyor.

İlgili açıklamanın altında imzası olanlar, ABD Başkanı Josef Biden'ın ailesinin bir iş ortağından temin edilen paralarla Amerikalı uzmanların gözetiminde bu “örtü operasyon”un hazırlanmasına ilişkin detayları da ortaya çıkarmış görünüyorlar. (*)

Kuzey Akım Boru Hattı’na dönük saldırıyı gerçekleştiren dalgıç takımı Ukrayna’dan!..

Açıklamada, Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü kapsamında oluşturulan bir grup dalgıcın, Kuzey Akımı boru hatlarına sabotaj eylemi düzenlemeye yönelik operasyona dâhil olduğuna dair güvenilir Ukrayna kaynaklarından elde edilen bilgiler yer alıyor. Adı geçen grup, bünyesinde Sergey Kuznetsov, Andrey Burgomistrenko, "Marişa" kod adlı teknik dalgıç kadın, Oleg Varava ile “Belaya Tserkov” şehrinin Belediye Başkan Yardımcısı "Papaz" kod ismiyle bilinen Ruslan Rudenko bulunuyordu.

Grup, doğrudan Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü Eski Başkan Yardımcısı Albay Roman Çervinski tarafından yönetiliyordu. Çervinski ise, Ana İstihbarat Müdürlüğü Başkanı Kirill Budanov’a bağlıydı.

Liberal Amerikan medyasının sorumlu ilan ettiği Çervinski, gözaltında tutuluyor…

“Örtü Operasyon”u grubunun gaz boru hattı kollarını yok etme operasyonuna katılımı; şüpheleri, olayın sonuçlarının gerçek yararlanıcılardan uzaklaştırma niyetiyle belirlenebildi. “Nord Stream” bombalamasından sonra, liberal Amerikan medyasının, gaz boru hatlarını imha etme operasyonunu koordine etmekle "itham ettiği" Çervinski, tam da şu sıralar “yetkiyi kötüye kullanma” suçlamasıyla gözaltında tutuluyor.

Budanov ise, Ukrayna Gizli Servisi’nin (SBU) Kuzey Akımı hatlarını yok etme eylemine doğrudan katılımı hakkındaki spekülasyonları aktif olarak doğruladı.

Şubat 2023’teAmerika Kuzey Akımı’nı Nasıl Patlattı?” başlıklı makaleyi yayınlayan Amerikalı araştırmacı-gazeteci Seymour Hersh (**) sözü edilen sabotaj planlamasının bütün aşamalarında; ABD'nin siyasi, askeri ve istihbarat liderliğinin, ABD ve NATO'nun Kuzey Akım Boru Hatlarını sabote etme eylemine dâhil olduğu şüphesini doğuracak ön koşulların ortaya çıkmasını önlemeye özel bir dikkat gösterdiğini belirtiyor.

Kuzey Akım Hattı sabotajı için ekipman ve patlayıcılar Amerikalı uzmanlarca sağlanır…

Bahsedilen sabotaj grubunun eğitimi, ilk etapta Ukrayna'nın Jitomir Eyaleti’ndeki bir derin deniz ocağında gerçekleştirilir. Sonradan, eğitimin gerçek koşullara mümkün olduğunca yakın bir şekilde yürütülebilmesi için dalgıçlar, Romanya'ya nakledilir ve burada Güney Akımı Boru Hattı’nın açık deniz kısımlarında “becerilerini” geliştirirler.

Grubun üyeleri bu sırada Romanya’nın Mangalya kentinde yer alan Romanya Donanması’na ait üssün yakınındaki özel bir evde kalmaktadır. Eğitimin ardından grup, “Andromeda” adlı yatın kiralandığı Polonya'ya taşınacaktır.

"Marişa" lakaplı teknodalgıç kadın, Varava ve Rudenko, doğrudan “Kuzey Akım Boru Hatlarına” doğru dalışa geçerler. Elde edilen verilere göre; organizasyonel ve teknik yardım (dalış ekipmanları, Romanya belgeleri ve patlayıcıların temini), Kiev'deki ABD Büyükelçilik misyonu başkan yardımcısı Christopher William Smith'in doğrudan denetimi altında ve Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü Eski Başkanı Vasili Burba'nın da katılımıyla, Amerikalı uzmanlar tarafından sağlanır.

Operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından Smith, “Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcılığı” görevine atanacaktır.

Terörist eylemleri ABD Başkanının ailesinin ortağı şirketin sahibi Zloçevski finanse eder…

Örtü Operasyonlar"ının yanı sıra, Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü aynı zamanda kendi terör saldırılarını planlamak ve yürütmekle de meşguldür. Budanov'un doğrudan komutası altında ve SBU Başkanı Vasili Malyuk'un suç ortaklığıyla, Darya Dugina ve Vladlen Tatarski'nin öldürülmeleri, yazar Zakhar Prilepin'e suikast girişimi, Kırım Köprüsü'nün vurulması ve de 2023 Aralık ve 2024'ün şubat aylarında Belgorod şehrinin kitlesel bombardımanı dâhil olmak üzere Rusya Federasyonu vatandaşlarına ve ülkenin kritik altyapı tesislerine karşı terör saldırıları gerçekleştirilir.

Duma Mebuslarının yukarıda sözü edilen bildirgesinde, Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü'nün terörist faaliyetlerini finanse eden kilit özel sponsorlardan birinin, ABD Başkanının ailesinin Ukraynalı iş ortağı konumundaki “Burisma” gaz üretim şirketinin sahibi Nikolay Zloçevski olduğuna işaret ediliyor.

Joe Biden’in oğlu Hunter Biden, 2014'ten bu yana Burisma'nın yönetim kurulunda yer alırken, mevcut ABD Başkanı olan babası, Başkan Barack Obama yönetiminde Ukrayna ile ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısıydı.

Burisma, kara para aklama ve uluslararası yolsuzluğa karışma için paravan şirket oldu!..

Joe Biden'in himayesi ve patronajı, Zloçevski'nin yolsuzluk suçlarından dolayı cezai sorumluluktan sıyrılmasına olanak tanır. Reddedilemez birçok kanıta rağmen; Burisma holdingine dâhil bir dizi kuruluştan alınan fonların aklanması için; ve de benzer suç eylemleri, kara para aklama ve uluslararası yolsuzluğa katılım amacıyla için çok sayıda yerleşik Ukraynalı ve yabancı (offshore) şirketten istifade edilir.

Zloçevski’nin, Burisma'nın hukuk işleri müdürü olan ve aynı zamanda kişisel avukatı Andrey Kiça da ceza almaktan kurtulur.

Zloçevski, Haziran 2020'de, kendisine dönük ceza davalarını kapatmak ve aleyhindeki davaları düşürmek için Ukrayna emniyet teşkilatının başındaki kişilere 6 milyon dolarlık rüşvet verirken suçüstü yakalanmıştı. Soruşturma, davanın duruşmaya hazırlık süreci, ve duruşmaların kendisi tam üç yıl sürer, ancak “hızlandırılmış prosedür” kapsamında tam bir gizlilik içinde değerlendirilir.

Mahkeme, suçun ağırlığına ve barizliğine rağmen, beş yıl hapis cezasını açıkladıktan hemen sonra, cezayı "bir yıl denetimli serbestlik" ile değiştirmek suretiyle Kiça'yı mahkeme salonunda serbest bırakır.

İlgili kararın resmi ve görünür nedeni, “suçu itiraf etme konusundaki mutabakat” ile “Birleşik 24 – SİHA’lar Ordusu” projesi için, şüpheli sanığa 100 milyon Grivna transfer edilmesidir. Asıl ve gerçek neden ise, ABD Başkanlık İdaresi'nden Ukrayna'daki ABD Büyükelçiliği tarafından kontrol edilen “Ukrayna Yolsuzlukla Mücadele Bürosu” ve VACS'ye gelen emir ve de ayrıca Başkan Vladimir Zelenski’nin başkanlık makamı ile yapılan anlaşmadır.

Terör saldırıları arasında organizasyonel benzerlik ve çıkar örtüşmesi!..

Ukraynalı eski milletvekili Andrey Derkaç geçtiğimiz günlerde, kişisel Telegram kanalında Rusça ve İngilizce bir açıklama yayınladı. Crocus Konser Salonu’na düzenlenen terör saldırısı ve Kuzey Akımı borularının bombalaması sırasında aynı metotların kullanıldığını düşünen Ukraynalı eski milletvekili, reddedilemez kanıtların er geç ortaya serileceğine inanıyor.

Crocus Konser Salonu”ndaki son trajik hadise, “Nord Stream”lerin baltalanması eylemleriyle karşılaştırıldığında, terör saldırılarının düzenlenmesindeki yaklaşım benzerliği ve de olaydan çıkarı olanlar ile tetikçilerin tamamen örtüştüğü ortaya çıkıyor.

Tabii ki buna, “Örtü Operasyonlar”ının uygulanması ve "yabancı bayrak altında"ki faaliyetlerin yanı sıra Ukrayna Gizli Servisi’nin terör saldırılarının gerçekleştirilmesine katılımı da dâhil…

Kuzey Akımı saldırı ve Crocus toplu cinayeti operasyonlarının yazarları aynı.

22 Mart faciasının delillerinin toplaması ve yürütülen soruşturmanın kısa zaman içinde sonuçlanması bekleniyor. Yine de şimdiden yeterli bir kanıt tabanı toplanmış durumda ve hâlihazırda farklı ülkelerin adli organları ve de kolluk kuvvetleri ile paylaşılmış durumda (***)...

.

Okay Deprem, dikGAZETE.com

(*) https://t.me/A_L_D_Z/45, https://t.me/A_L_D_Z/46.

(**) https://seymourhersh.substack.com/p/how-america-took-out-the-nord-stream

(***) https://t.me/A_L_D_Z/44

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?