USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında vefat etti

İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında vefat etti
24-06-2022

Nakşibendi Tarikatı'nın Halidiye Kolu'na bağlı İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini üzülerek öğrendik. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini torunu, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile duyurdu. Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, yaptığı açıklamada; "Mahmud efendi hazretleri dedem, hazreti Allah'a vasıl oldular" dedi.

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

1929 senesinde Trabzon’da dünyaya gelen, Mahmut Ustaosmanoğlu, 1954 senesinde İsmailağa Camii’nde imamlık görevine başladı ve bu görevini 1996 senesinde emekli olana kadar sürdürdü.

İlk evliliğini 1945 yılında henüz 16 yaşındayken teyzesinin kızı Zehra Ustaosmanoğlu ile gerçekleştiren Mahmut Ustaosmanoğlu, hanımının vefatının ardından Müşerref Ustaosmanoğlu ile evlendi.

Ustaosmanoğlu, biri kız olmak üzere 3 çocuk babasıdır. İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yetiştirdiği talebeleri arasında “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de vardır.

Öğrencilerinden “Cübbeli Ahmet Hoca” diye bildiğimiz Ahmet Mahmut Ünlü, Mahmut Ustaosmanoğlu vefatı ile ilgili “Twitter”da paylaşımda bulundu. 

Mahmud Efendi Hazretlerinin yerine kim geçecek? Efendi Hazretleri kendi yerine kimi tayin etti? Cenazesi ne zaman ve nereden kalkacak?

Cenâzesi 24 Haziran 2022 Cuma günü (bugün) Cuma namazını müteakip Fatih Câmii’nden kılınan cenaze namazının ardından kaldırılacak.

Mahmut Efendi, şeyhi olan Ali Haydar Efendi'nin yanına yani Edirnekapı Sakızağacı mezarlığına defnedilecek.

Mahmud Efendi hazretleri yerine, vekil olarak Hasan Kılıç Hocaefendiyi tayin etmişti.

.

Yunus Şanlı, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?