USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gıda satışlarında aç gözlülük!

Gıda satışlarında aç gözlülük!
03-08-2022

Marketlerdeki fiyat rekabetsizliğinin sebebi 2 senedir çözülmüyor…

2 senedir korona virüs ile mücadele ettiğimiz zorlu süreçlerde zincir marketlerin ve esnafların halkın cebindeki 3 kuruş parayı 5 kuruş olarak nasıl alırım mücadeleleri son gaz devam ediyor…

Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’da örneğini sunabileceğim pazarcının ucuza mal sattığı için pazar dernek başkanının esnafı uyarması ve orada malını sattırmamaya çalışması gündem olmuştu. Ben 5 liralık malımı 10 liraya satarken ses yok ama 5 liralık malımı 6 liraya satınca esnaf teşkilatlanması ile karşı karşıya kalıyorum. Yazık ki ne yazık…

Bu ve bunun gibi birçok örnekler sunabiliriz.

Bizzat şahit olduğum bir olay, okul önünde üzüm satan seyyar satıcıyı zabıtalara şikâyet eden çevre market esnafı, çok ucuza üzüm satıyor diye şikâyet etmiş. Bu üzüm ucuza satılabiliyorsa herkesin satması lazım. Milleti düşünen esnaf yok diyebilecek kadar az. Geçmiş yazımda da paylaştığım fırıncı esnafların yaptıkları “Fırınlar vatandaşın ekmeği ile neden oynuyor" başlıklı yazımda da bir esnafın daha milletine resmen ihanet edişi yer alıyor.

Bu devran döner, güç esnafın elinden alışverişi yapmak zorunda olan halkın eline geçer umarım.

Satılamayan malların bazı aç gözlü esnaflar yüzünden ormanlık alanlara dökülmesini değil ihtiyaç sahibi insanlara ucuza vermelerini temenni ediyorum.

Bu kadar üçkağıtçılık neden? Yarın toprak olacağın 3 günlük dünyada milletin yanında olacağına neden onun cebindeki 3 kuruş paraya göz dikiyorsunuz?

Neden ben bir markette muzun kilosunu 25 TL’den görürken diğerinde 30 TL, neden yumurta bir yerde 40 TL iken diğer markette 50-55 TL?

Bu zor günlerimizde kim ki haindir kim ki zalimdir, Allah (c.c.) mahşerde ona hak ettiğini versin.

.

Yunus Şanlı, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?