USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Galatasaray yeni kalecisine kavuştu!

Galatasaray yeni kalecisine kavuştu!
02-02-2022

Sancılı bir dönem geçiren Galatasaray, aynı duyguyu kalesinde de görmekte. Muslera’nın sakatlığından sonra kalesinde büyük eksiklik olan Galatasaray, yedek kalecilerinden de verim alamadı. 

Hızlı bir kaleci arayışına girişen Galatasaray, aradığını buldu!

MUSLERA'NIN SAKATLIĞI NEDİR?

Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında takım arkadaşı Christian Luyindama ile çarpışarak sakatlanan 35 yaşındaki tecrübeli eldivenin sol diz iç yan bağlarında ileri derecede yırtık, ön çapraz bağında ise esneme tespit edildiği açıklandı.

MUSLERA NE ZAMAN DÖNECEK?

Tedavisine başlanan Uruguaylı kalecinin 8-10 hafta forma giyemeyeceği ve böylece ligin ilk yarısını kapattığı öğrenildi.

Barcelona'dan Transfer!

Galatasaray, Barcelona B takımının başarılı file bekçisi olan  Inaki Pena’yı renklerine bağladı.  

Galatasaray’ın renklerine bağladığı Ineki Pena kimdir?

Urugaylı file bekçisi Fernando Muslera’nın sakatlığından sonra Galatasaray’daki kaleci yoksunluğu had safaya çıktı.

Yedek kalecilerden İsmail Çipe ve Fatih Öztürk’ün yetersizliği nedeniyle Torrent, yönetimden yeni file bekçisi talep etti.

Yönetim, Roman Burki ile bir süredir görüşüyordu ama olumlu bir sonuç alamayınca İnaki Pena’yla görüşülmeye geri dönüldü.

Barcelona B takımında ismi çok duyulan tecrübeli file bekçisi artık Galatasaray’ın yeni file bekçisi oldu.

İnaki Pena kimdir? GS Kalecisi Pena kaç yaşında?

Asıl adı Ignaico Pena Sotorres olan İnaki, 2 Mart 1999 tarihinde İspanya’nın Alicante kentinde doğdu. Küçük yaşlarından beri futbolla ilgilenen Pena, İspanya’daki futbol atmosferinden bir an olsun kopmadı.

Futbola olan merakı yüzünden babası, onu çok geç olmadan daha 5 yaşında iken şehrin öcü takımı olan Alicante Cf’ye gönderdi. 

Sahalarla ile ilk bu takımla tanıştı. Kaleciliği de ilk bu takımda öğrendi. 

Küçük yaşına rağmen istikrarlı ve azimli bir performans ortaya koyan Pena, 5 yıl süre ile büyük azimle Alicante’nin alt yaş kategorilerinde görevlendirildi. 

10 yaşına geldiğinde ise kariyerinin dönüm noktalarından biri yaşandı ve ülkenin lokomotif kulüplerinden Villarreal, küçük Pena’yı transfer etti.

.

Yunus Şanlı, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?