USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

'Doktor olmuş ama adam olamamışlar'!..

'Doktor olmuş ama adam olamamışlar'!..
27-03-2022

- Muğla'da uzman çavuş ve doktor arasında yaşanan olayda yeni gelişme! İdari soruşturma genişletildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı'nda, uzman çavuş ve doktor arasında yaşanan olaya ilişkin soruşturma genişletildi. Soruşturma kapsamında olayın yaşandığı gece, acil servis ve ameliyathanede görevli, aralarında doktorların da olduğu 25 sağlık çalışanının ifadesine başvurulacak. 

Uzman çavuşun apandisit şüphesiyle hastaneye geldiği andan taburcu edildiği ana kadarki süreç detaylı incelenecek. 

İşte Türkiye'nin konuştuğu olayla ilgili son gelişmeler!

Hastanenin acil servisinde görevli doktor T.T. ile hastaneye muayene için gelen Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş A.A'nın savcılıkta birbirlerinden şikayetçi olduğu olaya ilişkin Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğince yürütülen idari soruşturma genişletildi.

Başhekimlik ilk etapta, olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinin ardından elinden evrak almaya çalıştığı hastayı ittiği görülen doktor A.A'dan sonra, olay gecesi acil serviste ve ameliyathanede görevli aralarında doktor ve hemşirelerin de olduğu 25 sağlık çalışanı hakkında daha idari soruşturma başlattı.

PROTESTO EDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA İDARİ SORUŞTURMAYA DAHİL EDİLECEK

Başhekimlikçe yürütülen idari soruşturmaya, hastanenin genel cerrahi servisinden taburcu edilen Uzman Çavuş A.A'yı hastane koridorlarında ve çıkış kapısında bekleyerek alkış ve sloganla protesto eden sağlık çalışanları da dahil edilecek.

Bu kapsamda, uzman çavuşu taburcu olduğu sırada protesto eden ve yaşandığı iddia edilen darp olayının ardından düzenlenen basın açıklamasına katılan sağlık çalışanlarının tespiti için cep telefonu ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği öğrenildi.

Bu kişilerin kimlik tespiti ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden beklenen onayın alınmasının ardından idari soruşturma daha da genişletilecek.

BAŞSAVCILIK: SORUŞTURMA TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine apandisit ağrısı şikayeti ile gelen jandarma personeli A.A. ile acil serviste görevli doktor T.T. arasında, uygulanacak tedaviye ve tedavi evrakının verilip verilmeyeceğine ilişkin yaşanan tartışma sırasında şüpheli A.A.'nın müşteki T.T.'ye yönelik 'kamu görevlisine hakaret, kasten yaralama ve mala zarar verme' suçlarını işlediği iddiasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma sırasında, olay mahallinin güvenlik kamerası kayıtları getirtilerek ayrıntılı şekilde incelenmiş ve dosyadaki tüm deliller ile birlikte değerlendirildiğinde, şüpheliye isnat olunan suçların vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu, özellikle güvenlik kamerası kayıtları dikkate alınarak şüpheliye adli kontrol hükümlerinin uygulanması uygun görülmüştür. Söz konusu soruşturma titizlikle yürütülmektedir" denildi.

DOKTORUN SALDIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis sarı alan bölümünde gerçekleşen olayın güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı. Uzman çavuş A.A.'nın elinde Yatağan Devlet Hastanesi'nden sevk edilen evrakı olduğu, doktorun bu evrakı almaya çalıştığı, evrakı vermeyen uzman çavuş olay yerinden uzaklaşırken bir grubun üzerine yürüyerek duvarda sıkıştırdığı görüntüleri ortaya çıktı.

"BASINA YANSIDIĞI GİBİ DEĞİL"

Yaşanan olayın ardından Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, sosyal medyasından yaptığı açıklamasında, "Canımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti ve girişimi açık şekilde kınıyoruz. Ancak, bu açıklama ile tüm sağlık çalışanlarını ayrı tutarak yaşanan bu olayın istisnai ve bireysel olduğunu düşündüğümüzden uzman çavuşumuz hakkındaki olayın aslında medyada, sosyal basında yansıtıldığı gibi olmadığını belirtmek amacıyla bu açıklamanın yapılasını zorunluluk görüyoruz.

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli A..A., 14 Mart 2023 günü karnında meydana gelen şiddetli ağrı sebebiyle Yatağan Devlet Hastanesi'ne başvurmuş, yapılan muayene sonucunda safra kesesi veya apandisit olabileceği değerlendirmesi ve teknik imkanlar yetersiz olduğundan dolayı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir." dedi.

Uzmanlar Federasyon Başkanı Ali TİLKİCİ den Sert Açıklamalar...

.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Ali Tilkici sert açıklamalarda bulundu;

Uzmanlarla ve Jandarma ile alakalı paylaşım yapanlar bundan sonra iki kere düşünecek. O alkışlayanlar için sağlık bakanlığına buradan sesleniyorum; derhal işlem yapılmazsa Sağlık Bakanlığı’nın önünde alkışlama eyleminin kralını yapacağım, bu bir tehdit falan değil. Alkışlama nasıl olur Sağlık Bakanlığının önünde yapacağım. Derhâl işlem yapacaksınız. Dün televizyonlarda uzman çavuş sağlıkçıyı dövdü, uzman çavuş doktoru darp etti, uzman çavuş olmuş ama adam olamamış diyenler; aynı televizyonda aynı ulusal basında doktor olmuş ama adam olamamış diyecekler. Tek kurtuluş yönünüz bu. Açık ve net söylüyorum bir arbede oluşmuşla falan kurtaramazsınız. Doğruyu gerçeğiyle paylaşacaksınız. O kahramanı arka kapıyı kilitleyerek, alkışlı protesto ederek ki kahraman hastanenin hemen önünde bayıldı siz ne hale düşerdiniz? Bunun hesabını vereceksiniz. Kapandı zannetmeyin bilin ki daha fazla stresliyiz, bilin ki daha fazla sinirliyiz, bilin ki içimize gömdük hesabını soracağız.’

“DOKTOR OLMUŞ AMA ADAM OLAMAMIŞLAR”

OLAYIN GEÇMİŞİ…

14 Mart'ta Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisinde görevli doktor T.T. ile hastaneye apandisit şüphesiyle tedaviye gelen Jandarma Uzman Çavuş A.A. arasında tartışma çıkmış, A.A'nın doktoru darbettiği öne sürülmüştü.

Olay sonrasında A.A, hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı için tedbiren görevinden uzaklaştırılmıştı.

Soruşturma kapsamında olay mahallinin güvenlik kamerası kayıtları ayrıntılı şekilde incelenmiş ve dosyadaki tüm delillerle birlikte değerlendirilerek uzman çavuş A.A, göreve iade edilmişti.

Uzman çavuşun elinden evrak almaya çalıştığı güvenlik kamerasında görülen doktor T.T. hakkında ise idari soruşturma başlatılmıştı.

.

Yunus Şanlı, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?