USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bir garip dava ve Mossad ilişkisi; Epstein

Bir garip dava ve Mossad ilişkisi; Epstein
10-01-2024

Bir garip dava ve Mossad ilişkisi; Epstein 

Amerika’da bugünlerde bir acaip, bir o kadar da rezil bir mevzu bu aralar popüler. “Epstein davası” olarak bilinen ve maalesef içeriğinde insan olmanın neredeyse onur kıran hususlarının yer aldığı konular konuşulmakta.

Manhattan bölge mahkemesi, temyizde görülen davada, geçmişteki bazı dosyalardaki gizliliği kaldırdı ve dünyanın her yerinden birçok önemli kişiliğin dosyalarda isminin olduğu ortaya saçıldı. Müsaadenizle olayın gelişimini kısa bir özetle geçelim:

Merhum finansör ve hüküm giymiş cinsel suçlu Jeffrey Epstein

Manhattan’da mütevazi bir matematik öğretmeni olan Epstein, iddia o ki; uygunsuz davranışlarından dolayı çalıştığı okulla ilişkisi kesiliyor ve kendisi ticari hayata atılıyor. Bankacılık sektörü furyasının estiği 70’li yıllarda, fırsatları değerlendiriyor ve finansal danışman olarak bir anda ekonomi sektöründe kendini gösteriyor. Tabii bu arada da yine temiz kişilikler ile çalışmıyor.

O döneme dair bir dostu, kendisinin istihbarat ajanı olduğunu söylüyor lakin, ABD’de iftira ve yalan beyan davalarından dolayı korktuğu için iddiasını geri çekiyor. Bu arada davalar sırasında yapılan aramalarda üzerinde bir Suudi Arabistan pasaportunun çıktığını da eklemek isteriz.

Kendisi ve ortağı bu dönemde sürekli havacılık şirketi satın almaya çalışsa da yasal süreçler sebebi ile alamıyor. Bunun sebebini sonradan anlıyoruz. Kendisi, “Ponzi” olarak tanımladığımız sistemi iyi bilen ve kullanan bir kişilik.

Çeşitli batık yatırımlarda ismi yer alıyor. Daha sonraki dönemlerde yine yatırım şirketi kuruyor ve işlerini büyütüyor.

Bu sırada “Victoria secret” markasının patronu ile tanışıyor ve mali konularda ciddi yardımları oluyor.

Bu tanışıklık, o kadar ileri bir hal alıyor ki kendisine mankenlik ajansına, işe almadan çek imzalamaya kadar yetki veriliyor. Çek hususundan ziyade “işe alma” noktasını aklınızda tutmanızı rica ederiz.

İşler büyünce ABD’den Virgin Adalarına taşınıyor ve vergi oranlarını neredeyse yüzde 90 oranında azaltıyor.

Muhtemelen yaptığı en önemli hatalardan birisi de bu. Zira Virgin Adalarıoffshore” bankacılığın o dönemdeki cenneti olması sebebiyle ABD federal vergi dairesinin her zaman ilk bakacağı yerlerden biri olarak da dikkat çekmektedir.

2000'li yılların başından itibaren Epstein, kendi spermini kullanmak da dahil olmak üzere genetik mühendisliği ve yapay zeka yoluyla “insan ırkını geliştirme”ye güçlü bir ilgi duyuyor. Ağustos 2019'da Epstein'ın, New Mexico'daki yerleşkesini, annelerin doğuracağı bir “bebek çiftliği” olarak kullanarak aynı anda yirmi kadar kadını hamile bırakarak “insan ırkını DNA'sıyla tohumlamayı” planladığını bildiriyor.

Ne demiş Yunus Emre; “Gezdim Halep ile Şam'ı Eyledim ilim talep; Meğer ilim bir hiçmiş, İllâ edep, illâ edep”

Epstein, 2008 yılından sonra İsrail’e çeşitli ziyaretler yapıyor. Askeri üsleri ziyaret ediyor.

2015 yılında İsrail savunma şirketine yatırımcı olarak katılıyor.

Bu dönemde İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak. Şirketin ana yapılanmasında İsrail Ökk’sı, İsrail siber birimi 8200’ün üst düzey yöneticileri bile var.

İlk Sabıka 2005...

2005 yılında Florida’da bir şikayet üzerine yerel polisin ve daha sonra FBI’ın devreye girdiği bir soruşturma başlatılıyor. 14 -16 yaşlarında kızların olduğu bir rezillik silsilesinden sonra reşit olmayan 40 kızla ilişki raporlanıyor. Sonraki araştırmalarda bunun 80 olduğu iddiası da var.

Dönemin yerel polis şefi; 12 yaşındaki üçüzlerin, Epstein'in doğum günü için Fransa'dan uçakla getirildiği ve finansör tarafından cinsel istismara uğradıktan sonra ertesi gün uçakla geri döndüğü iddiasına yer veriyor.

Güney Amerika, eski Sovyet Bloku ülkeleri yine kızların getirildiği ülkeler arsında.

Bu davanın avukatları arasında Harvard hukuk profesör ve İsrail’in büyük politika yapıcısı Alan Dershowitz yer alıyor. Dershowitz, ABD’de İsrail diasporasının en önemli kişiliklerinden birisidir.

Obama ve Clinton ailesinin yakın dostu, “Büyük İsrail” projesinin en önemli destekçisidir. Kendisinin firması Katar’ın da ABD senatosunda lobi ekibinde iken son Filistin olayları sebebi ile Katar ile anlaşmayı kendisinin feshettiği söyleniyor.

2006 yılında tutuklanan Epstein, çok yatmadan ve 3.000 dolar gibi komik bir kefaletle serbest kalıyor. 2006 yılında Epstein, bir şekilde FBI ile anlaşıyor ve kovuşturmanın muhtemelen derinleşmesini engelliyor.

Dosyalar mühürleniyor, rafa kaldırılıyor.

13 ay hapis cezası alıyor ve 36 kişiye tazminat ödemeyi kabul ediyor. Bu anlaşma, daha sonra ABD Adalet Bakanlığı tarafından tekrar inceleniyor ve savcılar hakkında mesleki suiistimalde bulunduklarına dair karar veriliyor.

Daha sonraki araştırmalarda kaldığı hapishanenin kapısının açık olduğu, kendisini ziyaret edenlerin kayıtlarının silindiği gibi ilginç iddialar var…

Bir şeyler hatırlattı oysa ki!..

2014 yılında mağdurlar bizi dizi hak davası açıyor ve Desrhowitz de bu davalarda suçlanıyor. Lakin kendisi hakkındaki iddia geri alınıyor. Bir dizi üst düzey davalar açıyor. Savcıların meslekten atılmasını bile istiyor. Siyasi, hukuki nüfuzu çok olan önemli bir kişilik sonuçta!..

Epstein’a 2016, 2017, 2018, 2019 yılında aynı iddialar ve sebeplerle davalar açılıyor.

Davalar hep mahkeme dışında, anlaşmalar ile bir şekilde çözümleniyor.

2019 yılında Epstein, FBI Çocuklara Karşı Suçlar birimi tarafından tutuklanıp, Metropolitan ceza evine gönderiliyor.

Evinde yapılan aramalarda binlerce müstehcen fotoğraf bulunuyor. Daha önce bahsettiğimiz pasaport da bu aramada ele geçiyor.

Epstein, 100 milyon dolar kefalet ile serbest bırakılmayı teklif etse de kabul edilmiyor.

Ağustos 2019 yılında hapishanede kendini asıyor. Dava ise 19 gün sonra kapatılıyor. Arkasında bilinen 600 milyon dolarlık bir servet kalıyor; “The 1953 Trust” şirketinin adı. 1953 yılı önemli bir yıl!

Bill Clinton’la belli ki öyle arası iyi ki özel uçağının kayıtlarında adı ve 4 gizli servis yetkilisi ile yolculuk ettiği kayıtları bile var. 

Virginia Giuffre...

2015 yılında, Ghislaine Maxwell hakkında Epstein gibi şikayetler başlıyor.

Ghislaine Maxwell

Babası İngiliz Medya patronu Yahudi Robert Maxwell. Annesi ise Holokost araştırmacısı Elisabeth Maxwell. Aile de kendisi de Londra sosyetesinin önemli isimlerinden.

Maxwell’in Epstein’ın uzun yıllarca kız arkadaşı olduğu belirtiliyor.

Burada önemli bir noktaya değinmek isteriz. Robert Maxwell’in İsrail Askeri istihbarat personeli olduğu iddiası; İsrail eski istihbarat ep-personeli Ari Ben-Menashe iddiaların sahibi.

Yine Dylan Howard’ın “Epstein: Ölü Adamlar Masal Anlatmaz” kitabında da bu iddia tekrarlanıyor ve Epstein’ın da Mossad ajanı olduğu ve “Bal tuzağı” kurduklarını iddia ediyor.

Maxwell bunları “deli saçması” olarak nitelendirse de cenazesinde İsrail Başbakanı Yitzhak Shamir’in onu övmesi ve “İsrail için bugün söylenebileceklerden daha fazlasını yaptı” demesi ilginç.

Ghislaine Maxwell de Epstein gibi hakkında birçok yargılama süreci var ve davam ediyor. Çoğu yukarıda bahsettiğimiz davalar ile alakalı ve davacılar hemen hemen aynı.

New York Güney, Oklahoma'nın Kuzey, Ceza Dairesi, Kaliforniya Merkez, Af Avukatlığı Bürosu, Illinois Güney, Columbia, Sivil Haklar, Göçmenlik, Mali Suçlar... Ghislaine Maxwell’in davalarına rastladığımız bölgeler ve birimlerden bazıları.

1 Ocak tarihinde New York Bölge Hakimi Loretta A. Preska, 2015 yılından bu yana süren bir davanın, belgelerdeki yasaklılık kararını kaldırdı ve ne olduysa oldu; 150 kişinin üzerinde isim açıklandı. Liste ortaya çıkınca nedense birileri bir anda haberi örtbas etmeye ya da alakasızlaştırmak için farklı yönlere çekmeye çalıştı.

19 Ocak’ta, açıklanan belgelerin yenilerinin açılmasına ya da tekrar kapatılmasına karar verilecek. Bu yeni belgelerde başka isimler olduğu iddia ediliyor. Mağdurlar arasında bir Türk de var.

Kim bilir kimler çıkar o listelerden ya da başka böyle davalar veya MOSSAD’ın bal tuzağı listeleri hangi ülkelerde yayımlanır Allah bilir.

.

Tolga Eşref Göktürk, dikGAZETE.com

Merak edenler için bazı linkler:

https://www.dikgazete.com/etiket/?q=Epstein

https://www.vox.com/politics/2024/1/4/24025802/jeffrey-epstein-list-unsealed-documents-bill-clinton-donald-trump

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/jeffrey-epstein-maxwell-prince-andrew-b2473096.html

https://www.patronlardunyasi.com/haber/jeffrey-epstein-in-magdurlari-arasinda-miami-de-emlakcilik-yapan-bir-turk-kadin-yasadiklarini-anlatti-/302680

https://www.thedailybeast.com/jeffrey-epsteins-fake-foreign-passport-was-used-in-saudi-arabia-and-other-countries

https://www.vanityfair.com/news/2003/03/jeffrey-epstein-200303

https://www.thedailybeast.com/jeffrey-epstein-billionaire-pedophile-goes-free

https://www.thecut.com/2019/07/what-modeling-taught-me-about-jeffrey-epstein.html

https://news.yahoo.com/french-model-tycoon-heart-epstein-scandal-accusations-155503090.html

https://edition.cnn.com/2020/11/12/politics/department-of-justice-alex-acosta-epstein/index.html

https://www.timesofisrael.com/for-writer-who-broke-epstein-case-a-rumored-mossad-link-is-worth-digging-into/

https://www.middleeastmonitor.com/20200106-jeffrey-epstein-was-blackmailing-politicians-for-israels-mossad-new-book-claims/

https://www.justice.gov/,

https://www.usatoday.com/story/news/nation/2023/12/20/names-epstein-court-documents-ghislaine-maxwell-unsealed/71982570007/

https://www.timesofisrael.com/the-maxwells-scandal-conspiracy-and-more-than-a-few-days-in-court/

https://www.usatoday.com/story/news/nation/2019/08/01/jeffrey-epstein-new-york-times-details-dna-eugenics-interest/1886777001/

https://nypost.com/2019/08/19/jeffrey-epstein-signed-will-two-days-before-suicide/

https://www.dikgazete.com/haber/prenslerden-sanatcilara-siyasetcilerden-mossada-uzanan-ifsaatlar-milyarder-epstein-dosyasi-869907.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?