USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ABD’nin Gül(!)leri!..

ABD’nin Gül(!)leri!..
12-02-2024

ABD’nin Gül(!)leri!.. 

ABD'nin bu ara “tavşan kaç tazı tut” oyununa dünün serokçuları bugünün çakma vatan(!)cıları takılmış durumda.

Hayatında levazım bölüğünde fırça bile olamayacak adamların F-16 hakkında yorum yapması, aslında ciddi derecede önemli.

F-35'in son güncelleme yapılan versiyonlarının kabul edilmediğini bile bilemeyecek kadar konudan cahiller ama atıp tutuyorlar.

F-35 'in sürekli güncelleme ve teknik bakım masrafındansa Türk Teknik ekiplerinin artık cıvatasına kadar vakıf olduğu bir uçağın (F16)'nın alınması elzem.

F-16 konusuna gelince ABD'nin şu an en büyük ihtiyacı F-22 modernizasyonu ve bu modernizasyonu finanse edecek bir kaynak.

Mevcutta ülke seçime kitlenmiş durumda. Herkes Trump’ı bekliyor. Senato çalışsa mesela çok sıkıntılı kanun maddeleri bekliyor.

F-16 için yattı kalktı dua ettiler “bir senatör şerh koysun” diye ama Allah’tan ABD’de Türkiye’deki kadar “ehveni şer” görünen Türk düşmanı yok.

Gelgelim fasulyenin faydalarına:

İslamcı yeni İNRUS'ların övgüleri…

SA-21 Growler yani S-400'ler, Nebo-M radar sistemi yeniliğine sahip; anlayacağınız bir ifadeyle: Düşük frekanslı radar batlarını tespit edebilme yeteneği.

S-400 Protivnik G ve Nebo SVU VHf bandında frekans dizisi kullanan bir sistem.

Bunu Gamma S1 ve Nebo-M sistemi ile ortak kullanarak hayalet uçakları takip etmede kullanabiliyor.

Uzun lafın kısası; bizim kovulma özel harekatçılar keşke atıp tutmadan önce okusaydı diyeceğimiz yere gelince şu S-400 denen meret, F-35'i tespit mesafesi en iyi 55 km. Ki o da en iyi ihtimal.

Büyükçekmece Plajından Yeni Havaalanı kuş uçuşu 30 km.

Bekleyen Kanun üzerine:

Yakında kokusu çıkacak bir kanunla ilgili bir-iki tartışma da yine ABD’de okuyup, ABD hakkında atıp-tutan bir dostumuzla sohbet ederken, ABD’nin kanunlar ve bireysel özgürlükler ülkesi olduğunu ve kanun varken başkanın bile hareket edemeyeceğini söyledi.

Çok yanlış bilinen bir kavram olan “ABD’de kanunlar”.

ABD’de kanunlar, ABD içerisinde yaşayan bireyler ile başkalarının ABD’lilere karşı sorumluluklarını belirler. ABD’lilerin ulusal güvenlikleri sorun olduğundan ana kuralı zamanında Thomas Jefferson belirtmiştir.

Eylül 1810'da başkanlıktan ayrıldıktan sonra Thomas Jefferson, gazete editörü John B. Colvin'e, başkanın Anayasayı katı bir şekilde yorumladığı yönündeki bir soruyu yanıtlayan bir mektup yazdı.

Jefferson'un “prensipte” ve “pratikte” arasındaki ayrımı:

“Yüksek güvene sahip memurların kanunun ötesinde yetkiler üstlenmesini bir görev haline getiren koşulların bazen ortaya çıkıp çıkmaması, prensipte çözümü kolay, ancak bazen uygulamada utanç verici olabilir. Yazılı kanunlara sıkı sıkıya uymak şüphesiz   iyi bir vatandaşın en yüksek görevlerinden  biridir; ancak bu en yüksek görev değildir.

Zorunluluk kanunları, kendini koruma kanunları, tehlikedeyken ülkemizi kurtarma kanunları daha büyük yükümlülüktür. Yazılı hukuka titizlikle bağlı kalarak ülkemizi kaybetmek, yasanın kendisini, canını, özgürlüğünü, mülkiyetini ve bizimle birlikte bunlardan yararlanan herkesi kaybetmek anlamına gelir; böylece saçma bir şekilde amacın araçlara feda edilmesi…

Ulusun güvenliğinin veya bazı yüksek çıkarlarının tehlikede olduğu büyük durumlarda kendilerini riske atmak, yalnızca büyük suçlamaları kabul edenlerin görevidir.”

Sam Amca bu ara…

Sam amcanın yakın zamanda gerçekleştireceği ortak etkinlik aklımıza geldi. Akıllı şehirlerde düşman eylemine müdahale, Akıllı şehirlerde risklere karşı zayıf noktaların, operasyonel avantajların belirlenmesi.

Çok da uzak olmayan bir zamanda SAM amcaya göre Avrupa şehirleri giderecek büyüyecek(!) ve bu şehirlerde müdahale, etkinlik ve operasyonel karamsarlıkların ve etkinliklerin arttırılması şimdiden elzem.

Sonra aklımıza yakın zamanda başlatılmış ve bu yıl da dijital mecralarda Türk ekiplerinin videoların çokça döndüğü malum yarışma geldi.

Bu yarışmayı kime yaptıracaklardı: Tabii ki bir ‘Sani’ sponsora. Enteresandır; tüm acil müdahale timlerinin katıldığı bir yarışma. Yarışma 3 yıldır yapılıyordu da bu yıl neden meşhur oldu!..

SAM amca öyle istedi.

Ürdün’deki üsse yapılan saldırı konusunda tekavvüd, saldırının yerinin belli olmadığını, İran’la ortak planlandığını, ABD'nin sonradan İran’a saldırma planı olmadığını açıkladığını TV’de söyledi.

-Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, kurban edilen de keçi değil koç!..

Neresini düzeltsek ki...

Eskiden malum grup Türkiye'de bu aklı kullanırdı. Belli ki bu amcaya aynı grup, alttan sufle veriyor.

Blackwater'ın kurucusu ERİK PRİNCE, “YouTube” sayfasına; “Dünyadaki bu kadar çok ülke, kendi kendini yönetme becerisinden yoksunsa, imparatorluk şapkasını tekrar takmamızın, bu ülkeleri biz yöneteceğiz dememizin zamanı geldi… Çünkü artık yeter, işimiz bitti. İşgal ediliyor… Afrika'nın hemen hemen tamamının kendi kendilerini yönetemediklerini söyleyebiliriz.”

Program yapımcısı: “Bir dakika, Erik Prince, yine sömürgeci olmaktan bahsediyor.” deyince Prince, yanıt veriyor: “Kesinlikle evet.”

Daha sonra bunun sadece Afrika için değil Latin Amerika için de harika bir konsept olduğunu düşündüğünü ekliyor. Kendisi Irak’taki birçok katliamın müsebbibi olması hasebiyle yeni hedefini ortaya koymuş. Paralı şirketlerin para kazandıkça ve gücü elde ettikçe nereye evrileceğinin en büyük göstergesi. (Linki ektedir efendim…) 

Fransızlar Rusları Afrika’da rahat bırakmıyor!..

Jeune Afrique gazetecileri Mathieu Olivier ve Benjamin Roger tarafından yazılan, “Putin'in paralı askerlerinin gizli tarihi Wagner” (“Wagner: Putin'in Paralı Askerlerinin Gizli Tarihi”), Fransız yayınevi Les Arènes tarafından 8 Şubat'ta yayımlanmış.

Çizgi romanda Wagner’in, köyleri yaktığı yıktığı çizilmiş. Yazarların Mali, Burkina Faso, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Kamerun’daki gazetecilik faaliyetleri sırasında gördüklerini yayımlamışlar.

Konu, Wagner olunca dikkatimizi çekti. Belli ki Fransa, Ruslara bölgede çok kolay rahat vermeyecek.

.

Tolga Eşref Göktürk, dikGAZETE.com

https://edition.cnn.com/2024/02/02/politics/us-strikes-iraq-syria/index.html 

https://www.aljazeera.com/news/2024/2/2/us-approves-plan-for-strikes-on-iran-linked-targets-in-iraq-syria-report

https://www.ausairpower.net/APA-Engagement-Fire-Control.html

https://www.jeuneafrique.com/1522801/culture/russie-afrique-wagner-et-les-mercenaires-de-poutine-lenquete-en-bd/#:~:text=La%20bande%20dessin%C3%A9e%20Wagner%2C%20l,f%C3%A9vrier%2C%20aux%20%C3%A9ditions%20Les%20Ar%C3%A8nes.&text=La%20d%C3%A9cennie%20pass%C3%A9e%20l'a,les%20reportages%20et%20enqu%C3%AAtes%20journalistiques.

https://theintercept.com/2024/02/10/erik-prince-off-leash-imperialism-colonialism/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?