Amasya
Suluova ilçesi Kurnaz Köyü cami İmam Hatibi Ersin Çulha (34), camide bir notla yanında Para bulunca ş aşı rdı.
Notta "Selamünaleyküm Hocam. Biz Tokat'tan Sakarya 'ya gidiyorduk. Yolda buraya uğrayıp öğlen namazı nı kıldık. Isıtıcıyı kullandık. O yüzden hakkınızı Helal edin. Allah'a emanet olun." yazısını okuyan Çulha duygulandı. Bırakılan parayı ise caminin yardım sandığını attı.

Çulha, notun kendisini çok duygulandırdığını söyledi.
Altı yıllık görev süresince ilk defa böyle bir olayla karşı laştığını belirten Çulha, "Önceki günlerde ikindi namazını kıldırmak için camiye geldiğimde ısıtıcının yanında bir kağıt ve bir paranın olduğunu fark ettim. Bunun üzerine kağıdın içinde yazan yazıyı okudum ve gerçekten çok duygulandım. Gelen vatandaşlarımız ısıtıcıyı kullanmışlar. Bunun üzerine de camiye bir miktar bağış yapmak istemişler. Cenabıhak razı olsun." dedi.

Camilerinin yol üzerinde olduğuna işaret Eden Çulha, şunları dile getirdi:
"Bu hassasiyetleri taşımaları gerçekten bizi çok memnun etmektedir. Amasya- Samsun Kara yolu üzerinde bulunan köyü müz ve camimiz sürekli yolcu vatandaşlarımızın ibadet maksadıyla uğradıkları bir camidir. Bu camimize uğrayan vatandaşlarımızdan bir tanesi ise böyle bir iyilik, Dayanışma ve Yardımlaşma faaliyetinde bulunmuştur. Bu bizleri gerçekten memnun etmiştir. Allah razı olsun. Üç ayların ve ramazan ayı nın da yaklaşması itibarıyla gerek Diyanet İşleri Başkanlığı mızın ve gerekse de İlçe Müftülüğü müzün ramazan ve iyilik teması üzerine böyle bir hareketle karşılaşmak bizler için gerçekten çok memnun edici bir davranış tır . Rabbimiz razı olsun. Böyle bir davranışın yardımlaşma, dayanışma ve iyilik adına toplumda sürdürülebilmesi için örnek olacağı kanaatindeyim."
Cami cemaatinden Mehmet Duman da yapı lan davranışın çok duyarlı olduğunu ve örnek teşkil ettiğini söyledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE .com