Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında 1991-1992 sezonunda Fenerbahçe Stadı'nda oynanan 30. ve son hafta maçını sarı-lacivertli ekip, 8-4 kazandı.
Karşılaşma, atılan 12 golle lig tarihinin en çok skor üretilen müsabakası olarak kayıtlara geçti.
Tarihi maçta Fenerbahçe'nin gollerini Tanju Çolak (3), Nuri Kamburoğlu (2), Gerson Candido de Paula, Aykut Kocaman ve Gaziantepsporlu İhsan Okay (kendi kalesine), kırmızı-siyahlı ekibin gollerini ise Durmuş Ali Çolak, Marcello Thomas Monteiro, Hamdi Özturgut ile Semih Yuvakuran (kendi kalesine) attı.
En gollü 13 maç
Süper Lig'de geride kalan 68 sezonda 10 ve daha fazla gol atılan maç sayısı, 13 oldu.
Ligin son 20 sezonunda ise futbolseverler, bir maçta 10 ve üzerinde gol izleyemedi.
Süper Lig tarihinin en gollü maçlarına "Dört büyükler"in katkısı fazla oldu.
Ligdeki en gollü 13 maçın 8'inde Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, tabelada yer aldı.
Futbolseverler, Beşiktaş ile Galatasaray'ın üçer, Fenerbahçe ile Trabzonspor'un da birer maçında 10 ve daha fazla gol izleme keyfini yaşadı.
Türkiye'nin en üst kademe futbol liginde geride kalan 68 sezonda, bir maçta 10 ve daha fazla gol atılan müsabakalar şöyle:
Lig tarihinde şimdiye dek yapılan maçlarda 4-4'lük skorla alınan en gollü beraberlikler ise şöyle:
Kaynak: AA
dikGAZETE.com