USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Zelenskiy: Ukrayna'da kaçırılan bazı belediye başkanları öldürüldü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Şehirlerimizin belediye başkanlarını kaçırıyorlar. Bazılarını öldürdüler. Bazılarının yerleri değiştirildi. 2014'te Donbas'ta yaptıklarının aynısını yapıyorlar. Bu operasyonları aynı kişiler gerçekleştiriyor." dedi.

Zelenskiy: Ukrayna'da kaçırılan bazı belediye başkanları öldürüldü
28-03-2022 19:29
Google News
Londra
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmada siviller zarar görüyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Londra merkezli The Economist'e verdiği röportajda, Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcı ve gidişatına ilişkin soruları yanıtladı.

BM: Ukrayna'da en az 1151 sivil öldü, 3 milyon 866 bin 224 mülteci komşu ülkelere geçti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Savaş başladığında birden 'İnsanlar bunu yapmamı istiyor ve ben de yapıyorum' diye mi düşündünüz yoksa 'Yaptığım şey bu ve beni desteklemek zorundasınız' diye düşünerek mi karar verdiniz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Sanırım hiç kimse başladığında ne yapacağını anlamadı. Kiev'de, evde, rezidanstaydım. O anda evdeydim. Saat 04.50 idi. Karım ve çocuklarımlaydım. Beni uyandırdılar. Şiddetli patlamalar olduğunu söylediler. Birkaç dakika sonra bir roket saldırısının devam ettiği sinyalini aldım. Neler olduğunu bilmiyorlardı. (Saldırmaya) hazırlandıklarını biliyorduk. Elbette biliyorduk. İlk yaptığımız OHAL ilan etmek oldu ve birkaç gün sonra Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Toplantısında sıkıyönetim ilan ettik. Rusların saldırabileceğini anladık ama büyüklüğünü anlamadık."