USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yunanistan'da son 4 günde 242 orman yangını çıktı

Yunanistan genelinde son 4 günde 242 orman yangını çıktığı bildirildi.

Yunanistan'da son 4 günde 242 orman yangını çıktı
16-08-2025 15:38
Google News
Gümülcine

Yunanistan İtfaiyeciler Birliği Başkanı Kostas Çigas, son günlerde etkili olan sıcak hava ve kuvvetli rüzgarların yangınları artırdığını ve itfaiye ekiplerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Yüksek sıcaklıkların etkisindeki Avrupa, orman yangınlarıyla boğuşuyorYunanistan'da son günlerde çıkan orman yangınlarından yaklaşık 100 bin dönüm alan etkilendiYunanistan'da orman yangınları nedeniyle gece boyunca tahliyeler devam etti

Çigas, Yunanistan genelinde son 4 günde 242 orman yangını çıktığını belirtti.

????

Son günlerin itfaiye teşkilatı için son derece zorlu geçtiğini vurgulayan Çigas, "Küresel iklim krizi tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiliyor. Bu koşullar yangınların yayılmasını kolaylaştırıyor ve ülkenin doğal zenginliklerini tehdit ediyor." dedi.

Son yangınlarla bağlantılı olarak Patra, Zakintos Adası ve Yanya çevresinde gözaltılar yapıldığını aktaran Çigas, yılbaşından bu yana kundaklama ve açık alanda ateş yakma nedeniyle 320 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 40'ının kasten yangın çıkardığının belirlendiğini kaydetti.


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ