USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Ünlü Rus işadamı Aras Ağalarov, iş hayatında başarının sırlarını anlattı: Hayal et ve önüne hedefler koy!

Azerbaycan asıllı ünlü Rus işadamı Aras Ağalarov “Hayal et ve önüne hedefler koy!” diyerek iş hayatında başarılı olmanın sırlarını anlattı

Ünlü Rus işadamı Aras Ağalarov, iş hayatında başarının sırlarını anlattı: Hayal et ve önüne hedefler koy!
05-06-2020 06:55
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın dev şirketlerinden Crocus Group Başkanı, Azerbaycan asıllı işadamı Aras Ağalarov, ünlü Rus gazeteci Yuri Kostin'e başarının sırlarını anlattı.

Rus gazetecinin, "Bu boş bir alanda (Crocus'un dev arasizisinde) büyük bir mucize yarattınız. Bunu nasıl başardınız?" sorusuna Ağalarov, şöyle cevap verdi:

"Bu başarının sırrı uluslararası deneyimlerden yararlanmak. Burada bir mucize yok. Ben dünyadaki gelişmelere göz attım. Bu deneyimlerden yararlandım. Burada herhangi fokus veya mucize yok. Dolayısıyla ben dünyada yeni bir şey, eser ortaya çıkarmadım. Elbette o dönem bu çalışmam Rusya gerçeklerine göre bir az şaşırtıcı oldu. Hepsi bu kadar...

Benim en büyük hayalim hayal etmekten vazgeçmemektir. Hayal etmkten ve karşına hedefler koymaktan vazgeçersen o zaman fiziki olarak bitersin. Benim annem 100 yıl yaşadı.

Annem her zaman karşısında hedefler koydu: Oğlum evlensin, torunum olsun, torunum evlensin ve başka. Ama hep bizimle ilgilendi. Ve bu hedefleri onu daha da yaşattı.

Ya da bir askeri düşünün. Asker kendi görev döneminde çakı gibi oluyor. Ne zaman ki emekli oluyor, ve yaşlanmaya başlıyor. Savaş siperlerinde kimse hastalanmaz. Hayat böyle kurulmuş."

Gazetecinin, "Güçlü bir karaktere sahipsiniz diye yorumlayanlar da var" sorusuna Ağalarov, her zaman kendisinin oluşturduğu baskı koşulları altında çalışmaktan zevk aldığını, ve bu alışkanlığını çalışma uygulamasına dönüştürdüğünü söyledi.

Ağalarov, "Koronavirüsten dolayı ortaya çıkan durumlar sona erdiğinde, gerçi bu durumun ne zaman sona ereceği de belli değil (gülerek) artık benim için çalışma, ilgi çekici olmayacak" diye mevcüt zor koşullar altında çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Koronavirüs salgını ortamında hükümet ve Devlet Başkanı'nın talimatları, krediler, yardımlar gibi uygulamalar ile ilgili durumlara değinen Ağalarov, "Ben alışığım bu durumlara. Bunlar bende yarı stres oluşturmakta. Bu durum bana yabancı değil. Çok iyi hatırlıyorum, 2012 yılında Vladivostok kentinde yapılan Asya Pasfik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirve toplantısı öncesi bana verilen çalışma görevleri" diye o dönem bazı zorluklara üzerine düşen görevleri başarıyla tamamladıklarını anlattı.

UFAK DETAYLARI DA DİKKATE ALMAK LAZIM

Ünlü işadamı başarının sırıını şöyle de yorumladı:

"Büyük başarı sonuçları elde eden insanlar, ufak detayları göz önünde bulundurmalı! Ufak detaylar dikkate alınmalı, daha derinden incelenmeli. Neden bu süreç olmadı diye sorarak bunları yapmak lazım. Neden şu veya bu proje başarısız oluyor diye incelemek lazım. Tabii ki bu çok zahmetli iş. Ama işini de sevmen lazım. Bunu güçle değil, sevgiyle, işinden zevk almakla yapaksın. İşinden zevk almak başka bir mutluluk!"

Başkasının isteğini yerine yetirmeye hazır olduğuna işaret eden Ağalarov, "Ama kendim gidip başkasından bir şey isteyemiyorum. Bu benim anlayışıma ters. Dostlarım var, ama dostluk ilişkilerimiz çıkara dayalı değil. Biz görüşüyoruz, dertleşiyoruz. Görüş alışverişinde bulunuyoruz. Yaptığın davranışlar hakkında dostunun dürüst şekilde değerlendirme ve yorumlarına ihtiyacın var" dedi.

Ağalarov, büyük projelerin gerçekleştirilmesi için ülke ekonomisinin iyi olması gerektiğine de işaret etti.

İŞADAMININ BÜYÜK PARASI, ONUN YATIRIMLARI VE HİSSELERİ OLMALI

Ünlü işadamı, "Büyük işadamının elinde büyük paralar olmamalı. Büyük işadamının elinde yatırım ve hisseleri olmalı. Eğer senin elinde büyük paran varsa sen o zaman işadamı değilsin. Senin bu paraları yatırman lazım" diye tavsiyede bulundu.

OĞLUM EMİN, YAPTIĞI HER İŞİNDE BAŞARILI OLACAK

Crocus Group Başkanı Birinci Yardımcısı, aynı zamanda ünlü müzisyen Emin Ağalarov (oğlu) hakkında da soruyu yanıtlayan işadamı, oğlunun sade bir insan olduğunu kaydederek, "Emin yıldız hastalığı peşinde değil. O çalışmaktan yana. Bu yüzden yaptığı her işinde başarılı olacak. Emin çok sayıda sanat programlarını gerçekleştirirken buradaki işler için de koşturuyor. Onun yoğun çalışma trafiği var" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ