USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 19. Cezayir Uluslararası Bayındırlık Fuarı’na katıldı

Bakan Uraloğlu, Türkiye ile Cezayir Cumhurbaşkanları eş başkanlığında kurulan "Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi"nin (YDİK) önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin Cezayir ile ulaştırma alanındaki işbirliğini geliştirmeye devam ettiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 19. Cezayir Uluslararası Bayındırlık Fuarı’na katıldı
14-11-2023 15:43
Google News
Alger

Cezayir ziyareti kapsamında 19. Cezayir Uluslararası Bayındırlık Fuarı’na onur konuÄŸu olarak katılan UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloÄŸlu, Cezayir Bayındırlık ve Temel Altyapı Bakanı Lahdar Rahruh ve Cezayir Enerji Bakanı Muhammed Arkab ile fuarın açılışını yaptı.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduÄŸu çok sayıda ülkenin katılımıyla düzenlenen fuarda 240 firma stant açtı.

Bakan Uraloğlu, Cezayirli mevkidaşı Rahruh ile ikili görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında iki ülke ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Cezayir’in tarihten gelen dostluk ve kardeÅŸlik baÄŸları olduÄŸuna dikkati çeken UraloÄŸlu, "Türkiye-Cezayir iliÅŸkileri son yıllarda stratejik ortaklığa dönüşerek önemli bir ivme kazanmıştır." dedi.

UraloÄŸlu, özellikle son yıllarda artan karşılıklı üst düzey ziyaretler neticesinde iki ülke CumhurbaÅŸkanları eÅŸ baÅŸkanlığında kurulan YDÄ°K’in önemine dikkati çekerek, "KardeÅŸ ve dost Cezayir ile ulaÅŸtırma alanındaki iÅŸbirliklerimizi de bu ve benzeri platformlar ile geliÅŸtirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Altyapıdan deniz taşımacılığına, kara yolu ve demir yolu taşımacılığından gemi inÅŸasına kadar birçok konuda iki ülke arasında önemli bir iÅŸbirliÄŸi potansiyeli olduÄŸunu belirten UraloÄŸlu, eylül ayında Cezayir’e gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaret kapsamında yaptığı görüşmelerin oldukça verimli geçtiÄŸini kaydetti.

Cezayir’in büyük çaplı altyapı projelerini hayata geçirmek için ortaya koyduÄŸu planlamayı takdirle takip ettiklerini aktaran UraloÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"Gerek özel sektör gerek kamu sektörü ile Cezayir’le bu alanda da birlikte çalışmaya hazır olduÄŸumuzu belirtmek istiyorum. Tüm ulaÅŸtırma ve altyapı sektörlerinde ekonomik iliÅŸkilerin, tarihsel ve siyasi baÄŸlarımız çerçevesinde daha da ileriye taşınması gerektiÄŸine yürekten inanıyorum."

Uraloğlu, ayrıca doğu-batı ve kuzey-güney güzergahlarındaki ulaştırma koridorlarına da büyük önem verdiklerini belirterek, "Cezayirli paydaşlarımızla mevcut taşımaların geliştirilmesi ile yeni hat ve koridorların tesis edilmesi hususunda çalışmalar yürütüyoruz; böylece işbirliğimizin bir üst seviyeye taşınmasını hedefliyoruz." dedi.

"Filistin için kalıcı çözümü tesis etmek zorundayız"

Türkiye ile Cezayir’in Orta DoÄŸu'da adil, kalıcı ve kapsamlı bir barışa ulaşılması fikrini paylaÅŸtığına iÅŸaret eden Bakan UraloÄŸlu, Ä°srail’in Gazze Åžeridi’ne yönelik aralıksız saldırılarına dikkati çekti.

Filistin meselesinin görmezden gelindikçe bölgedeki normalleşme çabalarının sonuçlanmayacağını vurgulayan Uraloğlu, "Filistin için kalıcı çözümü tesis etmek zorundayız." dedi.

UraloÄŸlu, uluslararası toplumun Ä°srail’in Mescid-i Aksa ve Kudüs baÅŸta olmak üzere, iÅŸgal altındaki Filistin topraklarındaki katliamları karşısında güçlü ve caydırıcı bir tepki vermek zorunda olduÄŸunun altını çizerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, inancın ve medeniyetin gereÄŸini yerine getirerek hem Kudüs davasına hem de Filistin halkının onur mücadelesine sonuna kadar destek verecektir." diye konuÅŸtu.

Daha sonra Cezayirli mevkidaşı Rahruh ve üst düzey yetkililer eşliğinde fuar alanını gezen Bakan Uraloğlu, Türk ve Cezayirli firmaların stantlarını ziyaret etti.

Buradan Türkiye’nin Cezayir BüyükelçiliÄŸine geçen Bakan UraloÄŸlu, öğleden sonra ülkeden ayrılacak.

ÇeÅŸitli temaslarda bulunmak üzere dün akÅŸam Cezayir’e gelen UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı UraloÄŸlu’nu baÅŸkentteki Huvvari Bumedyen Havalimanı'nda Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Muhammet Mücahit Küçükyılmaz karşılamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4BaÅŸakÅŸehir FK3452+7
5BeÅŸiktaÅŸ3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20Ä°stanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi