USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna krizindeki barış çabaları NATO içinde de görülüyor

Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Basat Öztürk, "Rusya ve Ukrayna'nın bir siyasi diplomatik çözüm bulmasına yardımcı olmak istiyoruz. Bu çabalarımız pek çok müttefik tarafından da fark edilmiş durumda." dedi.

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna krizindeki barış çabaları NATO içinde de görülüyor
02-04-2022 11:17
Google News
Brüksel

Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Basat Öztürk, NATO'nun 73 yıldır Avrupa güvenliği için belirleyici rol oynadığını, Türkiye'nin de ittifakın en ağırlıklı üyelerinden olduğunu, özellikle son dönemde Rusya-Ukrayna savaşının bitirilmesine yönelik çabalarının görüldüğünü ve bunların ittifak için değer taşıdığını söyledi.

Rusya-Ukrayna müzakerelerinde 'en anlamlı ilerleme': İstanbul toplantısıRusya-Ukrayna müzakere heyetleri İstanbul'da bir araya geldiRusya: İstanbul müzakereleri Ukrayna’nın Rusya ile normal ilişki kurmasına zemin oluşturdu

Büyükelçi Öztürk, NATO'nun kuruluşunun 73. yıl dönümü vesilesiyle AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Son dönemde ittifakın öneminin çok daha fazla ön plana çıktığını belirten Öztürk, NATO'nun 73 yıl boyunca Avrupa güvenliğinde ve geniş bir coğrafyada belirleyici roller oynadığını hatırlattı.

Öztürk, NATO'nun asli görevlerini her zaman yerine getirdiğini, en temel görevi olan müttefiklerin kolektif savunması için oluşturduğu entegre mekanizmalarla 73 yıl boyunca Avrupa-Atlantik güvenliğinde elzem teşkilat olmayı ve müttefikler arasındaki istişarelerin güvenlik ve savunma alanındaki bütün meselelerin görüşüldüğü asli forum olmayı sürdürdüğünü vurguladı.