USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Türk işadamı Murat Sayın: Mobilya sektörü olarak Rusya'da boşluğu doldurmaya hazırız!

Türk işadamı Murat Sayın: Mobilya sektörü olarak Rusya'da boşluğu doldurmaya hazır oldukların ifade etti

Türk işadamı Murat Sayın: Mobilya sektörü olarak Rusya'da boşluğu doldurmaya hazırız!
22-03-2022 07:26
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Türk ofis mobilya şirketi Officio'nun Genel Müdürü Murat Sayın, son Batı yaptırımları nedeniyle Rusya'dan ayrılan yabancı markaların yerine Türk markaların geçebileceğini kaydederek, "Örneğin Türk mobilya sektörü olarak da Rusya'da bu boşluğu doldurmaya hazırız" mesajını verdi. 

TÜRK ÜRETİCİLER İÇİN ÖNEMLİ BİR AVANTAJ

dikGAZETE'ye konuşan Türk işadamı Sayın, Batılı üreticilerin Rusya piyasasından çekildiğine işaret ederek, "Bu doğru. Ama aynı zamanda bu durum pazarda bir boşluk da oluşturuyor. Bu da Türk üreticiler için önemli bir avantaj. Fakat, şuan Rusya'nın içindeki ekonomik durumun, mevcut durumun henüz tam stabil olmaması nedeniyle şimdilik tüketici tercihlerinin neler olacağı ve nelere öncelik verileceği de bir soru işareti. Mobilya, böyle zamanlarda ikincil bir ürün olarak görülebiliyor ve insanlar mobilya değişikliklerini, ya da ev eşyaları gibi tüketimlerini bu durum ve zamanlarda erteleyebilir" dedi.

"Elbette bu anlaşılır bir durum" diyen Türk işadamı, "Fakat bu dönemde pazara giriş bakımından aslında korkutucu bir durum söz konusu olmamakta. Çünkü pazara girerken zaten belli bir sürede çaba göstermeniz, kendinizi piyasaya sunmanız gerekiyor. Türk firmaları için piyasaya giriş ve tanıtım için doğru bir zaman, çünkü bir boşluk var. Sadece mobilya sektörü değil, tüm sektörler için de geçerli" diye çağrıda bulundu. 

RİSKLER VAR, AMA...

Konuyla ilgili bazı finansal risklerin bulunduğuna da dikkat çeken Sayın, "Örneğin, döviz kuru henüz tam olarak sabitlenmedi. Bu da önümüzü görmeyi zorlaştırıyor. Bu bir risk, fakat o da yakında çözülecek diye umuyorum. Beklentimiz bu. Zannediyorum yakında yoluna girer" diye konuştu. 

TÜRK MOBİLYASI DÜNYADA BİLİNEN BİR MARKA!

"Biz Officio ofis mobilya olarak da yukarıda bahsettiğim boşluğu doldurmaya hazırız." diyen Türk işadamı Sayın, şunları ifade etti:

"Bizim avantajımız şunlar: Rusya'da 5 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Dolayısıyla piyasada bilinen bir marka olduk artık. Bizim rakiplerimiz batılı üreticiler, özellikle İtalyan mobilyacılar  idi. 

Şimdi biz daha ön plana çıkacağız. Türkiye mobilya üretimi açısından dünyada kalitesiyle öne çıkıyor. Bunun içinde tasarım da var. Türk tasarımı da bugün Avrupalı rakiplerinden geri kalmıyor. Dolayısıyla Rus piyasasında Türk markaları olarak kendimizi daha da tanıtmamız için iyi bir fırsat mevcut.

Bizim rekabet bakımında hiç bir kusurumuz yok.  Bunu umuyoruz. Ama bunun için insanların normal mali, ekonomik gücü de önemli. Bu son yaptırımlar nedeniyle insanların tüketici öncelikleri değişti biraz. İnsanlar daha temkinli harcama yapıyor. İşlerin netleşmesini bekliyorlar. Ama dediğim gibi yakında çözüleceğini umuyoruz."

SON TEKNOLOJİ İLE ÜRETİM YAPMAKTAYIZ

Sayın, kendi üretim faaliyetleri ile ilgili şu bilgileri de kaydetti: "Fabrikamız Türkiye'de. Ve fabrikamız üzerinden Avrupa, Arap ülkeleri ve Kuzey Afrika bayilerimiz var. Türkiye'deki fabrikamız hepsiyle çalışmaya devam ediyor. Ve Rusya'ya da ürünlerimiz geliyoruz. Bizim şuanda lojistik sistemimizde sorun yok. Tedarik sistemimiz çalışmaya devam ediyor. Tüm bayilerimize ürün sunmaya aralıksız devam ediyoruz."

Sayın, daha sonra şunları ifade etti: "Türkiye'de dev imalat sahamız var.  Bu üretiminin da tamamı son teknoloji. Son teknolojili makine, robotik kaynak uygulamaları, boyama sistemleri, robotik kesim, dizayn sistemleri ile çalışıyoruz. Tam olarak son teknoloji ile çalışmaktayız. Arap ülkeleri, Kuzey Afrika, Avrupa ve Rusya'ya bu kaliteli ürünlerimizi sunuyoruz. Bu arada, Rusya'nın üye olduğu Avrasya Gümrük Birliği üye ülkelerine, örneğin Belarus, Kazakistan, Kırgızistan'a da Rusya dağıtım merkezimizden ürün sevkiyatı yapıyoruz."

BAŞKENT MOSKOVA'DA OFİS AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Sayın, "Rusya'da ofis merkezimiz Kazan (Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti başkenti) kentinde. Tüm Rusya'da da bayi ağımız var.  Rusya'nın kuzey başkenti sayılan St.Petersburg kentinde de ofisimiz faaliyet gösteriyor. Moskova'da için de planlarımız var, bu konuda görüşmelere başladık" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ