USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Suikast planından haberdarmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Sümeyye Erdoğan’a suikast iddialarına ilişkin, "Böyle bir konudan Cumhurbaşkanımızı ziyaretimizde kendisi bahsetmişti, oradan biliyorum. Biraz daha araştırılması gerekti. Vahim bir olay, savcılık el koydu" de

Suikast planından haberdarmış
20-02-2015 19:35
Google News

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Sümeyye Erdoğan’a suikast iddialarına ilişkin, "Böyle bir konudan Cumhurbaşkanımızı ziyaretimizde kendisi bahsetmişti, oradan biliyorum. Biraz daha araştırılması gerekti. Vahim bir olay, savcılık el koydu" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Atalay, "Böyle bir konudan Cumhurbaşkanımızı ziyaretimizde kendisi bahsetmişti, oradan biliyorum. Biraz daha araştırılması gerekti. Vahim bir olay, savcılık el koydu. Gereği inşallah yapılır. Genel olarak şöyle baktığımızda gerek bu olay, gerek Meclis’teki olayları şöyle değerlendiriyorum. Seçime doğru seçimden umudu olmayanların Türkiye’de neler üretebiliriz, hangi kargaşayı geliştirebiliriz bu çabaları var. Yani bütün bunları öyle değerlendiriyorum. Türkiye büyük bir seçime giderken seçime çalışacaklarına kimi paralel yapı, kimi Meclis’teki partiler büyük bir koalisyon var. Üç muhalefet tek parti gibi Meclis’te çalışıyor" diye konuştu.
CHP’nin uzun süredir paralel yapının sözcülüğünü yaptığını herkesin bildiğini söyleyen Atalay, geçen seçimlerde de bunun böyle olduğunu ve bunun reddedilemeyecek kadar açık olduğunu savundu. Fuat Avni’nin tweetlerinin nereden atıldığının delilli olduğunu belirten Atalay, "Kendi tabanlarına mazeret bildirmiş oluyorlar ama bu işleri bilenler Fuat Avni isimli kişiyle haberleşmeler açık, hepsinin nerede ne zaman olduğunu gördüm" dedi.
CHP’nin ‘MİT’in haber kurgusu yaptığından Başbakanın haberi yok açıklamasını’ değerlendiren Atalay, "Başbakanın haberi olması gereken bir şey yok ortada. CHP Grup Başkanvekilinin o yazışmaları hepsini biliyorlar. Yeni şeyler de yazılacağını biliyorum, bilerek söylüyorum. Onlar korkuyor şu an, çok sarstı. CHP’li taban şunu bilsin; CHP paralel yapının elinde bir oyuncak şu an, ne derse yapıyorlar" ifadelerini kullandı.


Atalay, İç Güvenlik Paketi’nin Meclis’teki görüşmelerinde çıkan gerginliğe ilişkin, "Kamuoyundaki haberleri görünce Meclis’le ilgili olumsuz kanaat oluyor, üzücü sonuçları geliştiriyor. Bu yasa uzun süredir gündemde. Ben o gün oradaydım, saat bir buçuk ikiye kadar olanları gördüm. Muhalefet şu açıklamaları yaptı, ’Öleceğiz yine bu yasayı Meclis’ten geçirmeyeceğiz’ diyor. O günkü kavgayı başlatan HDP’dir. Başkan Elitaş’a söz verdi, tam konuşmaya başlayacakken iki bayan milletvekili geldi itti Elitaş’ı, ondan sonra diğerleri geldi. CHP kavgayı kızıştırandı" şeklinde konuştu.
HDP’nin İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendiren Atalay, "Paketin barış sürecini sabote etmeye yönelik hiçbir unsuru yok. Çarşı pazarı tarumar edecekler, molotof atacaklar diyorsa onu bilmeyiz, bu yasa onu engelliyor. Zaten biz onlara meydanı bırakmayız, süreci ilgilendiren hiçbir huşu yok. HDP kendini inkar ediyor, hangi oyunlar kafalarında bilmiyorum. MHP de kendini inkar ediyor" dedi.

4 BİN 800 KÜSÜU BAŞVURU
İç Güvenlik Paketi’ni seçimden önce çıkarma yönünde hedefleri olduğuna işaret eden Atalay, parlamentonun 7 Nisan’a kadar çalışacağını ve bunun aday listelerinin YSK’ya verildiği tarih olduğunu söyledi. Atalay, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ’Hükümetin 10 maddelik ev ödevi var’ açıklamasına ilişkin, "Erken açıklamalarda bulunmayı faydalı görmem. Diyaloglar sürüyor, bir kopma yok, çalışılıyor. Geçen hafta beklenen açıklamayla ilgili çalışmalar sürüyor, bir yol haritası var, şartlar çok önceden belli. Ben zaten HDP Eşbaşkanının üslubunu çözümcü görmüyorum, aksine süreci zora sokuyor" ifadelerini kullandı.
Çözüm süreci görüşmelerinin devam ettiğini anlatan Atalay, diyalogların sürdüğünü ve HDP heyetinin Kandil’e gittiğini söyledi. Milletvekili aday adaylığı başvurularıyla ilgili olarak, "4 bin 800 küsur oldu. Genelde başvurular son güne bırakılır, bugün çok yoğun. İlk sırada İstanbul, Urfa, Diyarbakır, İzmir, Ankara gibi illerimiz geliyor. 600 üzeri başvuru İstanbul’dan, İzmir bugünkü sıralamada 6., 7. sırada, Konya da, Başbakanımızın ili de bereketli" dedi.
Seçim beyannamesinin 15 Nisan gibi açıklanacağını belirten Atalay, bunun nisan ortasında büyük bir kampanya ile Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanacağını ifade etti.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ