USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SSB Başkanı Haluk Görgün HÜRJET koltuğuna oturdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in pilot koltuğuna oturup afterburner (art yakıcı) testini tecrübe etti.

SSB Başkanı Haluk Görgün HÜRJET koltuğuna oturdu
07-10-2023 15:28
Google News
Ankara

Görgün, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, HÜRJET'e ilişkin değerlendirmede bulunup katıldığı teste ilişkin görüntüyü yayınladı.

Mühendislerimizin yerli ve milli ???????? olarak, tasarladığı, geliştirdiği, ürettiği ve yakın zaman önce göklerde süzülüşüne şahit olduğumuz Hürjet'miz testlerini birer birer geçiyor.

After Burner testi sonrası Hürjet'in kokpitinde uçağımızın son durumunu deneyimleme imkanım oldu.… pic.twitter.com/pkMejIiYDW

— Prof. Dr. Haluk Görgün (@halukgorgun) October 7, 2023

Haluk Görgün, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Mühendislerimizin yerli ve milli olarak, tasarladığı, geliştirdiği, ürettiği ve yakın zaman önce göklerde süzülüşüne şahit olduğumuz HÜRJET'miz testlerini birer birer geçiyor. Afterburner testi sonrası HÜRJET'in kokpitinde uçağımızın son durumunu deneyimleme imkanım oldu. Türk mühendislerinin eserleri olan HÜRJET'imizi inşallah en kısa sürede güvenlik güçlerimizin hizmetinde sunmak için gayret edeceğiz. Bu süreçte emeği geçen mühendislerimizi, teknisyenlerimizi, uçuş ekiplerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ