USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Siyasilerden İsrail’in Gazze’de hastaneyi bombalamasına tepkiler

Siyasilerden İsrail’in Gazze’de hastaneyi bombalamasına tepkiler gelmeye devam ediyor

Siyasilerden İsrail’in Gazze’de hastaneyi bombalamasına tepkiler
17-10-2023 23:23
Google News
Ankara

TBMM'de İsrail'in Gazze'de hastaneleri hedef alan saldırılarına ilişkin yayımlanan ortak bildiride, "İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partilerin imzasıyla İsrail'in Gazze'deki hastaneleri hedef almasına ilişkin ortak bir bildiri yayımlandı.

TBMM olarak bütün parti gruplarının imzasıyla yayımlanan bildiri doğrultusunda, Filistin ve İsrail'deki gelişmelerin yakından takip edildiğinin vurgulandığı bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Gazze de Al Ahli ve Al Mamedani Hastanelerinin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz. İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz.

İsrail'in Gazze halkına karşı, uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı saldırılarını arttırarak sürdürmesini esefle karşılıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bütün parti grupları ve milletvekilleri olarak, bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarını, uluslararası toplum ve kuruluşlarını tutum ve inisiyatif almaya davet ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısının, insanlık için büyük bir trajedi olduğunu belirterek, "Ateşe benzin döken açıklamalar yapanların ve İsrail'i koşulsuz destekleyenlerin bu yaşananlar sonrasında konumlarını gözden geçirmelerini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Yılmaz, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Hastanede görevini yapan ve tedavi gören sivil insanları bombalamanın bir savaş ve insanlık suçu olduğunu vurgulayan Cevdet Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün, İsrail'in Gazze'deki bir hastaneyi vurması sonucu yitirilen yüzlerce can, insanlık için büyük bir trajedidir. Ateşe benzin döken açıklamalar yapanların ve İsrail'i koşulsuz destekleyenlerin bu yaşananlar sonrasında konumlarını gözden geçirmelerini bekliyoruz.

Masum insanların daha fazla kanının dökülmemesi için çaba sarf etmek insanlık adına hepimizin ortak görevidir. Başta BM ve bölge liderleri olmak üzere tüm dünya, bu vahşetin son bulması, gerilimin düşürülmesi ve kalıcı bir çözüm yolu bulmak için harekete geçmek zorundadır."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum."

Adalet Bakanı Tunç

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail'in bu saldırganlığı karşısında bütün dünya sesini yükseltmeli, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası kuruluşlar bu vahşete 'dur' demelidir." ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"İsrail’in hastane bombalayarak çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden sivil insanları katletmesini şiddetle lanetliyorum. Savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in bu saldırganlığı karşısında bütün dünya sesini yükseltmeli, BM ve uluslararası kuruluşlar bu vahşete 'dur' demelidir. Bu vahşeti yapanlar insanlığın ve tarihin şahitliğinde en ağır cezayı almalıdır."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, uluslararası hukuk kurallarını bütün dünyanın gözleri önünde ihlal eden İsrail'in açıkça savaş suçu işlediğini bildirdi.

Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de tarif edilemez bir katliam ve resmen soykırım yaşandığını belirtti.

Bir hastaneyi vurmanın, dünyanın hiçbir yerinde akıl, vicdan ve insaniyetle bağdaşmayacağını ifade eden Göktaş, "Uluslararası hukuk kurallarını bütün dünyanın gözleri önünde ihlal eden İsrail açıkça savaş suçu işlemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Gazze'de aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce sivilin katledilmesine sessiz kalanların, Filistinli kadın, çocuk ve yaşlıların yaşama hakkına dair konuşmayanların, bu insanlık suçunun yalnızca seyircisi değil aynı zamanda ortağı olduğunu belirten Göktaş, "Filistin'e yönelik bu insanlık dışı saldırı ve kuşatma bir an evvel sona ermelidir. Türkiye, çatışmaların bir an önce durması ve gerilimin düşürülmesi için elinden geleni yapmaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dünyanın artık sessiz kalamayacağını belirterek, uluslararası kamuoyunun bu saldırılara en ağır tepkiyi göstermesi ve harekete geçmesi gerektiğini bildirdi.

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de ortaya çıkan tablonun, tam anlamıyla bir insanlık trajedisi olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan, "Masum sivillerle dolu hastaneyi vurmaktan daha alçak hangi eylem vardır? İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılara, dünya artık sessiz kalamaz. Uluslararası kamuoyu bu saldırılara en ağır tepkiyi göstermeli ve harekete geçmelidir." ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "İsrail'in sivillere yönelik vicdanları kanatan, insanlık dışı ve hukuk tanımaz saldırılarını şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İsrail'in, Gazze'de çocuk, kadın, hasta demeden okulları, hastaneleri ve sivil tüm alanları vurması ne uluslararası hukukla ne vicdanla ne de insaniyetle bağdaşır. İsrail'in sivillere yönelik vicdanları kanatan, insanlık dışı ve hukuk tanımaz saldırılarını şiddetle kınıyoruz."

Milli Eğitim Bakanı Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Dünya kamuoyunu, masum Filistin halkına yönelik katliama dönüşen İsrail saldırıları karşısında sessiz kalmamaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Savaşta dahi dokunulmazlığı bulunan hastane gibi bir sağlık kurumuna bile saldıracak kadar gözü dönmüş caniliğin bir örneğine daha tanıklık etmek, vicdanlarımızı derinden yaralamıştır. Göz göre göre yapılan bu saldırıyı engellemeyen, barışı ve insan haklarını korumak iddiasındaki uluslararası mekanizmalar iflas etmiştir. Dünya kamuoyunu, masum Filistin halkına yönelik katliama dönüşen İsrail saldırıları karşısında sessiz kalmamaya davet ediyorum. Bu barbarlığı nefretle kınıyor, bir daha yaşanmamasını diliyorum."

Sağlık Bakanı Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu saldırı, 21. yüzyılda uygarlığın geldiği nokta açısından utanç vericidir. Görevi insanları yaşatmak olan sağlık çalışanlarını öldürmek insanlığa, vicdana savaş açmaktır." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"İsrail, Gazze'de bir hastaneye, tüm insanlık değerlerini çiğneyen bir hava saldırısında bulundu. Gazze Sağlık Bakanlığı kaynaklı bilgilere göre 500 can kaybı var. Yeni bilgilere göre sayı artıyor. Bu saldırı, 21. yüzyılda uygarlığın geldiği nokta açısından utanç vericidir. Görevi insanları yaşatmak olan sağlık çalışanlarını öldürmek insanlığa, vicdana savaş açmaktır. Bir hastaneye, hastalara, kadınlara, çocuklara, yaşlılara saldırıda bulunulmasının gerekçesi olamaz. Gazze insanlığı, hepimizi göreve çağırıyor."

Koca'nın paylaşımında saldırıya uğrayan hastaneden görüntüler de yer aldı.

TBMM Başkanvekili Bozdağ

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, "İnsanlık suçlarını ve savaş suçlarını işleyen İsrailliler Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"İsrail'in Gazze'deki zulümlerini, katliamlarını, soykırım niteliğindeki fiillerini ve son olarak bir hastaneye yönelik saldırısını nefretle kınıyorum. İsrail'in yaptıkları hem bir insanlık suçudur hem de bir savaş suçudur. İnsanlık suçlarını ve savaş suçlarını işleyen İsrailliler Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalıdır. İsrail'in suçlarına ve zulümlerine göz yumanlar, İsrail'in suçlarına ve zulümlerine ortaktır. İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de hayatını kaybeden Filistinli masumlara bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum."

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu ancak ve ancak bir terör stratejisidir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünya kamuoyunu bir an önce en temel insan haklarına sahip çıkmaya ve Netanyahu terörünü durdurmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'in terörle mücadele edeceği beyanıyla başlattığı savaşın artık bir savaş olmaktan çıktığını ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun terörü haline geldiğini belirtti.

Bir devletin savaş stratejisinde hastane bombalamanın olmadığını vurgulayan Akşener, "Bu ancak ve ancak bir terör stratejisidir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünya kamuoyunu bir an önce en temel insan haklarına sahip çıkmaya ve Netanyahu terörünü durdurmaya davet ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombaladı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneği

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarını en şiddetli şekilde kınıyoruz

İletişim Başkanı Altun: Gazze'nin bombalanması durdurulmalıdır. Dünya uyanmalı ve akan kana bir son vermelidir

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ