USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Satellite 2023'e bu yıl TUSAŞ, TÜRKSAT ve PROFEN birlikte katılacak

Dünyanın en büyük uydu etkinliği Satellite 2023'te Türksat 5A, Türksat 5B, yerli ve milli PeycON antenleri tanıtılacak. GÖKTÜRK Yenileme Uydusu ile Türksat 6A Uydusu gibi yeni nesil ürünler de sergilenecek.

Satellite 2023'e bu yıl TUSAŞ, TÜRKSAT ve PROFEN birlikte katılacak
13-03-2023 10:23
Google News
Ankara

Dünyanın en büyük uydu etkinliği Satellite 2023'e bu yıl Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), TÜRKSAT ve PROFEN firmaları birlikte katılım sağlayacak.

TÜRKSAT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, dünya uydu sektörünün geleceğine yön veren Satellite 2023, 13-16 Mart tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek.

Uydu teknolojileri endüstrisinden üst düzey yöneticiler, mühendisler, hükümet yetkilileri ve ticari müşterileri bir araya getiren, sektörün yönünü belirleyen etkinlikte endüstrinin geleceği masaya yatırılacak ve yeni iş fırsatları tartışılacak.

Sektörün önemli isimlerini bir araya getiren etkinliğe Türkiye, TUSAŞ, TÜRKSAT ve PROFEN ile katılım sağlayacak.

Türkiye'nin uydu ihracatçısı TUSAŞ kabiliyetlerini sergileyecek

TUSAŞ, yer gözlemi ve haberleşme uyduları ürünleri ile fuara katılacak ve milli ve yerli imkanlarla geliştirilen GÖKTÜRK Yenileme Uydusu ve TÜRKSAT 6A Uydusu gibi yeni nesil ürünleri hakkında bilgi verecek.

Ayrıca, ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren iştiraki GSATCOM ile birlikte geliştirilen ve yüksek veri çıkış kapasitesine sahip yeni nesil elektrikli itki sistemine sahip haberleşme uydu ailesi de fuarda tanıtılacak. Satışı yapılan bu uydu, ARSAT-SG1 Uydu Projesi kapsamında Arjantin Ulusal Telekomünikasyon şirketi ARSAT'ın Güney Amerika'daki sivil haberleşme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmet verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Uzay alanında tam bağımsız Türkiye için çalışıyoruz. Dünya genelindeki gelişmeleri yakından takip etmek ve ülkemizin bu alandaki geldiği son durumu dünya kamuoyuna aktarmak için Satellite Show 2023 önemli bir fırsat. Kısa zamanda yerli ve milli olarak geliştirilen ilk haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A, uzaydaki yerini alacak. Arjantin'e yaptığımız ilk ihracatımızın detay tasarımı da hızla ilerliyor." ifadelerini kullandı.

PROFEN, yeni nesil uydu teknolojilerini tanıtacak

Tüm yörüngelerindeki uydularla haberleşebilen ve milli imkanlarla geliştirilen sabit, mobil ve taşınabilir anten sistemleri ile ulusal ve uluslararası ihtiyaçlara cevap veren PROFEN, uydu yer istasyonlarının ve veri merkezlerinin daha akıllı ve daha güvenli bir şekilde yönetilmesine olanak sağlayan "Visionic" M&C yazılımının teknolojik son sürümünü Satellite 2023'te sergileyecek.

Etkinlikte, PROFEN'in geliştirdiği PTA serisi taşınabilir antenler, özgün bir yapıya sahip gerçek zamanlı spektrum analizörü olan "Nspector" ve ayrıcalıklı işlevleri ile dikkati çeken "Protector" adlı evrensel yedekleme ünitesi de tanıtılacak.

PROFEN, hareket halindeki uydu iletişim terminalleri için K/Ka Band anten sistemlerini geliştiren programın ilk faz çıktısı olan panel anteni bu fuar kapsamında sektör oyuncuları ile buluşturacak. Son 10 yılda havacılık endüstrisinde güçlü bir ivme kazanan gelişmiş eklemeli üretim (AM) teknolojisi kullanılarak tasarlanan bu anten, inovatif yaklaşımı ile fuarın en yenilikçi ürünlerinden biri olacak.

PROFEN Üst Yöneticisi (CEO) Önder Havuzlu dünya genelindeki sektör liderlerinin bir araya geldiği ve yenilikçi çözümlerin keşfedildiği Satellite 2023 Fuarı'nda yer alacaklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin uydu sistemleri ve yer istasyonları alanında milli üreticisi olarak, yerli imkanlarla geliştirdiğimiz ileri teknoloji ürünlerimizi ve yenilikçi çözümlerimizi uzman ekibimizle birlikte tanıtacağız. Tamamen yerli mühendislikle tasarlanan, üretilen ve AR-GE süreçleri de dahil olmak üzere tüm aşamaları yerli kaynaklarla gerçekleştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizle dünya çapında rekabet edebilecek bir konumdayız. Uzay ve havacılık alanındaki yetkinliklerimizin her geçen gün artmasıyla birlikte ülkemiz, küresel ölçekte etkili bir aktör konumuna yükseliyor."

TÜRKSAT, yerli ve milli hizmetleriyle Vaşington'da olacak

TÜRKSAT, Satellite 2023'te SOTM (Satcom On The Move) antenleri olan PeycON Anten Ailesi ile yerini alacak. Yerli ve milli ürünleri HidrON, TerrON ve AerON'un yarı sıra sırtta taşınabilir Manpack çözümü MicrON'u da sergileyecek olan TÜRKSAT, en güçlü uyduları olan 5. nesil uyduları Türksat 5A ve Türksat 5B ile yerli ürünlerine yönelik görüşmeler de gerçekleştirecek.

Program kapsamında TÜRKSAT, özellikle yerli ve milli ürünleriyle hedef pazarlardaki etkinliğini artırmayı, yeni pazarlara açılarak, faaliyet alanlarında sahip olduğu birikimini ülke dışında gerçekleştireceği yeni projelerle sınırları aşmayı planlıyor.

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, TÜRKSAT'ın uydu sektörü için en kalabalık ve en yüksek gelirli bölgede yer aldığına işaret ederek, şirketin MENA ve Orta Doğu bölgelerinde uydu çözümleri için en güçlü ve güvenilir sağlayıcı olduğuna dikkati çekti.

Ertok, "Yeni nesil yer senkron (GEO) uyduları, gelişen kapasiteleri ve yükselen kullanım ömürleri ile potansiyelleri arttı ve artmaya da devam ediyor. Bölgenin en güçlü uyduları arasında da yer alan Türksat 5A ve Türksat 5B ile hem verdiğimiz hizmetler hem de uçtan uca iş modellerimizi artırdık. Satellite 2023, bu kapsamda artan kapasitemizi ve gücümüzü sergilememizle birlikte sektörün karar vericileri ile aynı masada olmamız açısından da büyük öneme sahip." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ