USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Sarıgül’ün vatandaşa yumruk davası

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, bir vatandaşa yumruk attığı ve şahsın da hakaret ettiği iddiasına ilişkin davaya devam edildi. İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya müşteki sanık Mustafa Sarıgül sağlık raporu göndererek katılma

Sarıgül’ün vatandaşa yumruk davası
12-05-2015 17:10
Google News

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, bir vatandaşa yumruk attığı ve şahsın da hakaret ettiği iddiasına ilişkin davaya devam edildi.
İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya müşteki sanık Mustafa Sarıgül sağlık raporu göndererek katılmazken diğer müşteki sanık Mustafa Suver ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada söz alan Sarıgül’ün avukatı Onur Cingil, müvekkilinin sağlık sorunu bulunduğunu, bir dahaki celse hazır edeceklerini söyledi.

“BANA İŞİMİ Mİ ÖĞRETECEKSİN?”
Suver’in avukatları ise tanık dinleteceklerini belirtti. Bunun üzerine söz alan Sarıgül’ün avukatı Onur Cingil, müşteki sanık olan müvekkilinin de dinlenmesinden sonra tanıkların dinlenmesinin daha uygun olacağını talep etti. Hakim Ali Belen, sanık ifade vermeden tanık dinlenilemeyeceğine ilişkin bir yasa bulunmadığını kaydetti. Avukat Cingil, kendi savunmaları ve şikayetlerinden sonra tanık dinlenmesinin CMK’nın ruhuna daha uygun olacağını ifade etmesi üzerine hakim Belen, ‘CMK’nın ruhu mu olur?’ dedi.
Avukat Cingil’in talebini tekrarlaması üzerine hakim Belen, “Bana işimi mi öğreteceksin? Siz sanığı hazır etmeyin sonra da bana” ifadelerini kullandı. Bu arada söze giren avukat Cingil, “Sanığı getirmeyin demek ihsası rey olur. İsterseniz girmeyelim o polemiğe” diye konuştu.

“BU DAVAYA GİRMEK DE BENİ MUTLU ETMİYOR”
Müvekkili Mustafa Sarıgül’ün ifade vermesini en çok kendisinin istediğini kaydeden avukat Cingil, müvekkilinin asılsız ithamlarla suçlanmasının kendisini mutlu etmediğini söyledi. Bunun üzerine hakim Belen, “Bu davaya girmek de beni mutlu etmiyor” dedi.

“SARIGÜL HAKKINDA ZORLA GETİRME KARARI ÇIKARILSIN”
Yaşanan tartışmanın ardından diğer müşteki sanık Mustafa Suver’in avukatı Kadir Altan söz alarak, Mustafa Sarıgül hakkında zorla getirilme kararının çıkarılmasını talep etti.
Milletvekili adayı olan Sarıgül’ün seçilmesi durumunda bekletici sebep olacağını kaydeden avukat Altan, davanın duracağını ve sürüncemede kalacağını söyledi. Avukatın bu ifadeleri üzerine hakim Belen esprili bir şekilde, “Seçilir mi sizce?” diye sordu. Avukatın “takdir mahkemenin” demesi üzerine de Belen, “Mahkemenin takdiri olur mu görüşünüzü sordum sadece” ifadesini kullandı.
Yaşanan diyaloglardan sonra müşteki sanık Mustafa Suver’in tanıkları dinlendi. Tanık Pakize Kaynar, Feshane’de Trabzon Günleri programındayken Sarıgül’ün 50-60 kişilik grupla geldiğini söyledi. Grubun dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar attığını belirten tanık Kaynar hakimin sorusu üzerine Sargül’ün de sloganlara eşlik ettiğini söyledi.
Kaynar, Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli slogan atılmaması konusunda uyarıda bulunduklarını ifade ederken hakim Ali Belen, dava konusunun Suver’in küfür ettiği, Sarıgül’ün de yumruk attığı iddiası olduğunu hatırlatarak dava konusu hakkında ifade vermesini istedi. Bunun üzerine tanık Kaynar, kavgayı uzaktan gördüğünü, küfür duymadığını, yumruk atıldığını da görmediğini belirtti.
Duruşmada tanık olarak ifade veren Sinan Suiçmez, Feshane’deki programın düzenleyicilerinden olduğunu kaydederek olay anını görmediğini belirtti. Söz alana Sanık Suver’in avukatı Melek Ekinci, Sarıgül’ün kalabalıkla geldiğini, tahrik ve propaganda yapıldığını öne sürerek tanık Suiçmez’e, Feshane’de düzenlenen etkinliğe başka siyasinin gelip gelmediğini sordu.
Ekinci’nin bu ifadelerine Sarıgül’ün avukatı Cingil tepki göstererek, “İç güvenlik paketine mi sokulmaya çalışılıyor dava?” ifadelerini kullandı. Avukatların kendi aralarında konuşmalarına müdahale eden Hakim Belen, Ekinci’nin sorusunu tutanağa geçirdi. Tanık Suiçmez, olaydan bir gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 6-7 kişilik bir grupla geldiğini, selamlayıp ayrıldığını ifade etti.
Tanık ifadelerine karşı Suver’in avukatı Kadir Altan, tanıkları Mustafa Sarıgül’ün kamu görevi ifa etmediğinin ve müvekkilinin hakaret etmediğinin ispatına yönelik olduğunu kaydetti. Sarıgül’ün avukatı Cingil ise tanıkların ifadelerinin çelişkili olduğunu savunurken mahkeme, Sarıgül’ün ve diğer tanıklarının hazır edilmesi duruşmayı erteledi.

SARIGÜL’ÜN 1, SUVER’İN 2 YIL 4 AY HAPSİ İSTENİYOR
Yerel seçim çalışmaları sırasında Feshane’de gerçekleşen Trabzon Günleri etkinliğine katılan eski e Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün burada tartıştığı bir vatandaşa yumruk attığı iddia edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sarıgül hakkında basit yaralamada 1 yıl, yumruk atıldığı belirtilen Mustafa Savur hakkında ise kamu görevlisine alenen hakaret suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ