USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Şanghaylılar karantina açmazında öfke ve çaresizliğin sınırlarını zorluyor

Çin, en büyük şehri Şanghay’da artan Kovid-19 vakaları nedeniyle uyguladığı kapanma ve kısıtlamaları belirsiz süreyle uzatırken şehir sakinlerinin buna tepkisi büyüyor.

Şanghaylılar karantina açmazında öfke ve çaresizliğin sınırlarını zorluyor
15-04-2022 14:29
Google News
Pekin/Ankara

Çin ve Asya’nın en büyük metropolü konumundaki kentte yaşayan 26 milyonu aşkın insan, sokağa çıkma yasağı ve tecritle karşı karşıya.

Çok katlı yolları ve gökdelen ormanlarıyla bilinen Şanghay'da cadde ve sokaklarda kolluk güçleri ile sağlık görevlileri dışında kimseye rastlanmıyor. Çin'in en büyük şehir ekonomilerinden olup dünyadaki birçok ülkeden daha büyük ekonomiye sahip dev metropol, ülkenin en kozmopolit kentlerinden.

Yoğun yabancı nüfus ve eğitimli beyaz yakalı Çinlilere ev sahipliği yapan kentte, dünya sıralamasındaki boyutlarıyla yüzlerce gökdelen, hayalet çelik ve beton yığınlarına dönmüş durumda.

Sokaklarda araç ve insan uğultuları yerini trafik ışıklarının uyarı sesleri ile devriyelerin ellerindeki megafonlarda sokaklarda yürürken yaptığı mekanik sesli "Evinize girin" anonsuna bırakmış durumda. Tarihi ve modern dokuyu bir arada barındıran kent, bomboş sokak ve gökdelenleri ile distopik bir korku filmi setini andırıyor.