USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya: Zengezur, Bakü ile Erivan ilişkilerinin normalleşmesinde önemli potansiyel

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Azerbaycan'ı Nahçıvan'a bağlayacak Zengezur koridorunun hayata geçirilmesinin Bakü ile Erivan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yolunda önemli bir potansiyel taşıdığını söyledi.

Rusya: Zengezur, Bakü ile Erivan ilişkilerinin normalleşmesinde önemli potansiyel
04-10-2023 16:13
Google News
Moskova

Zaharova, gündemdeki konulara ilişkin düzenlediği haftalık basın toplantısında, AA muhabirinin, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Rus Barış Gücü’nün 2025’e kadar kalmasının gerekli görülüp görülmediği yönündeki sorusunu cevapladı.

GÖRÜŞ - Türk devletlerinin entegrasyon köprüsü: Zengezur

Rus Barış Gücü’nün Karabağ’daki mevcudiyetinin zamanlaması ve diğer konuların ortak belirleneceğine işaret eden Zaharova, bunun, sahadaki durum dikkate alınarak yapılacağını bildirdi.

Kremlin’in de önemine işaret ettiği, Güney Kafkasya’daki ulaşım bağlantılarının ve lojistiğin geliştirilmesine yönelik planlar dahilinde Zengezur koridorunun açılması konusunda Ermenistan tarafıyla temaslar hakkındaki soru üzerine Zaharova, bu çalışmanın Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya Başbakan Yardımcılarının eş başkanlığını yaptığı üçlü çalışma grubu çerçevesinde yürütüldüğünü hatırlattı.

Zaharova, “Azerbaycan'ı, Ermenistan'ın Sünik bölgesi üzerinden Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne bağlayan ulaşım yolunun restore edilmesi için bir proje düşünülüyor. Bu projenin hayata geçirilmesinin Erivan ile Bakü arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yolunda önemli bir potansiyel taşıdığını görüyoruz. Her şey ülkelerin siyasi iradesine ve belirli anlaşmalara varmaya hazır olmasına bağlı.” ifadelerini kullandı.